Home ΑρθρογράφοιΔημήτρης Φιλιπποπολίτης Μια ”Βασιλική Στράτα” από τα Θέρμα στα Νεάλια

Μια ”Βασιλική Στράτα” από τα Θέρμα στα Νεάλια

by ikariaki.gr
27 views

Τα μονοπάτια της Ικαρίας είναι γνωστά στους φυσιολάτρες όλης της Ελλάδας, ειδικά τα τελευταία χρόνια με την βοήθεια ντόπιων περιπατητών και του Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Ικαρίας , έχουν γίνει πολλά βήματα στην συντήρηση τους και την αναβίωση των παλιών μονοπατιών-περασμάτων που χρησιμοποιούσαν οι Ικαριώτες πριν την διάνοιξη των ”αμαξωτών” δρόμων.

Μια τέτοια περίπτωση ήρθε στο φως από τα λεγόμενα του Ιστορικού κ.Θεμιστοκλή Κατσαρού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιωάννης Μελάς, ανέλαβε να διοργανώσει την διάνοιξη ενός ξεχωριστού μονοπατιού που ενώνει τα Θέρμα με την κοντινή παραλία στα Νεάλια.

Είχα την τύχη να συμμετέχω στην αναγνωριστική ”βόλτα” σε εκείνο το μονοπάτι, ”Βασιλική Στράτα” αναφέρεται σε ιταλικούς χάρτες του Β’Παγοσμίου Πολέμου, και πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μονοπάτι με τοιχοποιία στις δύο άκρες του και μήκος 2,5-3 μέτρα σε μια απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων.

Στη συντροφιά μας ήταν οι Στέλιος, Γιάννης, Κούλα, Ερμιόνη, Κωνσταντίνος

Σίγουρα πολλές λεπτομέριες μου διαφεύγουν καθώς ακόμα δεν έχει έρθει στο φώς ολόκληρη η διαδρομή, που όπως βλέπω με την τακτική συμμετοχή των εθελοντών σύντομα θα δωθεί στη διάθεση των περιπατητών.

Από εκείνη την αναγνωριστική βόλτα είναι και το φωτορεπορταζ που ακολουθεί, μαζί με την συνέντευξη της προέδρου του συλλόγου Ιωάννης Μελάς κ.Μακής Κουμιώτη, που μίλησε στη Σοφία Σιδηροπούλου.

Ας ελπίσουμε ότι πολύ σύντομα θα απολάυσουμε την όμορφη διαδρομή και οι επισκέπτες των Θερμών θα μπορούν να φτάσουν ξανά στα Νεάλια μέσα από εκείνη την Βασιλική Στράτα.

 

Δημήτρης Φιλιπποπολίτης

banner

[Best_Wordpress_Gallery id=”111″ gal_title=”Βασιλική Στράτα – Αναγνωριστική”]

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue