Home ΠεριβάλλονΔράσεις Μια αξιόλογη δράση από το “Πυθαγόρειο” Γενικό Λύκειο Σάμου

Μια αξιόλογη δράση από το “Πυθαγόρειο” Γενικό Λύκειο Σάμου

by ikariaki.gr
15 views

Πριν από 40 μέρες περίπου είδαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα το 1ο School Street Art Festival Τέχνης και Αποδοχής! Αμέσως νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε κάτι… Η ιδέα έπεσε και τα παιδιά αμέσως, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό θέλησαν να συμμετέχουν… Έτσι… Όταν η Έλενα Καραγιάννη, υπεύθυνη για την όλη δράση που αφορά στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ μας είπε πως θα μπορούσαμε να συμβάλουμε προχωρήσαμε. Η Β τάξη από το “Πυθαγόρειο” Γενικό Λύκειο της Σάμου με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή και με τη αρωγή και καθοδήγηση του Βασίλενα Στρατή Φιλολόγου, της Μαμουλή Αλίκης Καθηγήτριας Αγγλικών και της Σακελαρίου Ανδρονίκης καθηγήτριας πληροφορικής ετοίμασε αυτό το μικρό διαφημιστικό σποτάκι για το 1ο σχολικό street art festival Τέχνης και Αποδοχής!
Σε μια εποχή που το νησί της Σάμου όπως και πολλά άλλα ακριτικά νησιά δοκιμάζεται λόγω των ασταμάτητων προσφυγικών ροών, σε μια εποχή που περισσότερο από ποτέ η κοινωνία μας χρειάζεται να δείξει τα αντανακλαστικά της και να αντέξει, τα παιδιά του “Πυθαγόρειου” Γενικού Λυκείου Σάμου δείχνουν το δρόμο! Μακριά από σκοπιμότητες, και κάθε είδους δεύτερες σκέψεις έβγαλαν από μέσα τους τον καλύτερό τους εαυτό, τον άνθρωπο! Έδειξαν πως το διαφορετικό όχι μόνο δεν μπορεί να φοβίζει αλλά αντιθέτως μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για ένα κόσμο καλύτερο, ένα κόσμο που όλοι ονειρευόμαστε!
Το σποτάκι έγινε εξ ολοκλήρου από αυτά. Συμμετέχουν οι Αλέξανδρος Αζιζ, Άλεξ Χένσον και Γραμματική Σαπουνά. Τα γυρίσματα και την επεξεργασία των βίντεο έκανε ο Κατερίνα Σεϊρλή! Όλοι μαθητές της Β’ Λυκείου του σχολείου μας.
Στρατής Βασίλενας
Φιλόλογος
Και λίγα για το φεστιβαλ
Πρόκειται ουσιαστικά για μια Δράση που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια σε σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας και στόχο έχει να ενθαρρύνει την ιδέα ενός Δημοκρατικού Ανοικτού Σχολείου της Κοινότητας, όπου θα ενθαρρύνεται η αλληλεπίδραση με καλλιτέχνες, οργανώσεις, κ.α.
Η επιθυμία μας είναι αυτό το παιδικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ να γίνει θεσμός και στη συνέχεια να ακολουθήσει κάλεσμα ώστε να γίνουν παρόμοια και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Γι αυτούς του λόγους η βοήθειά σας ώστε να κοινοποιηθεί αυτή η δράση, είναι απαραίτητη. Ειδικά σε μια περίοδο όπου η βία, η ρητορική μίσους και τα ακροδεξιά στοιχεία φαίνεται πως ενδυναμώνονται επικοινωνιακά, ζητάμε να σταθείτε στο πλάι μας.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται απο τον σύλλογο εκπαιδευτικών καλλιτεχνών :
ΔΙΚΤΥΟ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ, είναι σε επιμέλεια της Ελένης Καραγιάννη και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων, Τον Συνήγορο του Πολίτη/Παιδιού και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ .
Συμμετέχουν σχολεία της Αττικής και περίπου 50 οργανώσεις, συλλογικότητες, φορείς και καλλιτέχνες.
Θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2017 στον πεζόδρομο της Ερμού/Κεραμεικός
(Σύλλογος Αρχαιολόγος Αθηνών).

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue