Home Αθλητισμός Με οδηγό τις ανάγκες μας στην υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων

Με οδηγό τις ανάγκες μας στην υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων

by ikariaki.gr
3 views

Mία ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε στο Ελληνικό το βράδυ του Σαββάτου 16/9.

Οι ελεύθεροι χώροι, η υπεράσπισή τους από τη βουλιμία των ιδιωτικών συμφερόντων, η αξιοποίησή τους για πράσινο – πολιτισμό – αθλητισμό, ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης στο 3ο Πολιτικό -Πολιτιστικό Φεστιβάλ στα Νότια.
Άλλωστε οι “επενδύσεις” στο Ελληνικό, το γειτονικό αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, αλλά και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις για την δωρεάν πρόσβαση και όχι με αντίτιμο, στο δημοτικό στάδιο Αργυρούπολης, είχαν διαμορφώσει και την αντικειμενική βάση της συζήτησης.

Οι θετικές δράσεις που εμφανίζονται σε επίπεδο βάσης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τις τοπικές κοινωνίες, τα μεγάλα συμφέροντα που “επενδύουν” και στον αθλητισμό, οι μάχες της τελευταίας περιόδου, το οπαδικό κίνημα, η παρέμβαση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τέτοια ζητήματα, αλλά και οι προσπάθειες “χορηγών” να αξιοποιήσουν την οικονομική καχεξία των Δήμων για να βάλουν πόδι στο χώρο, αυτά και πολλά άλλα ήταν μερικά από αυτά που συζητήθηκαν.

Εισηγητές ήταν οι δημοσιογράφοι Διονύσης Ελευθεράτος και Νάσος Μπράτσος και εκπρόσωπος από το περιοδικό HUMBA. Το άνοιγμα εκ μέρους των διοργανωτών έκανε ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες.

Διοργανωτές ήταν τα δημοτικά σχήματα: Εκτός Πλάνου – Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης, ΜΑΧόμενη Ηλιούπολη και Αριστερή Πρωτοβουλία Γλυφάδας – με την αριστερά της ρήξης & της ανατροπής

 

 

Αναδημοσίευση από : https://nasosbratsos.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue