Home ΚοινωνίαΕλλάδα Με νέα, αλλά και δοκιμασμένα πρόσωπα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Με νέα, αλλά και δοκιμασμένα πρόσωπα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

by ikariaki.gr
5 views

Με αργούς ρυθμούς κλείνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι στηρίξεις σε δημάρχους ανά την Επικράτεια. Από πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από την εφημερίδα μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί ή έχουν επιλεγεί κάτι λιγότεροι από το 1/3 του συνόλου των δήμων. Παρά την πίεση που έχουν δεχθεί οι οργανώσεις για κλείσιμο όλων των υποψηφίων δημάρχων μέχρι τέλος του χρόνου, φαίνεται πως οι ζυμώσεις κρατούν ακόμα και πως θα αργήσει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Αν και εγκαίρως και με σαφήνεια η ΚΕ του κόμματος είχε προσδιορίσει τους στόχους για τις επικείμενες εκλογές, σε πολλές των περιπτώσεων έχουμε αναδίπλωση και εσωστρέφεια, παρά τις δυνατότητες που υπήρχαν και υπάρχουν για ψηφοδέλτια νίκης, ή άγχος για το αποτέλεσμα και ως εκ τούτου λαθεμένες επιλογές που αφήνουν έκθετους μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι μέχρι στιγμής υποψήφιοι

Στην περιφέρεια Αττικής επικεφαλής θα είναι η σημερινή περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Από τους 66 δήμους της περιφέρειας έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ή έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι για τριάντα δήμους. Μεταξύ αυτών 11 νυν δήμαρχοι. Συγκεκριμένα στο δήμο Αγίας Παρασκευής ο νυν Ιωάννης Σταθόπουλος, στη Ν. Ιωνία ο νυν Ηρακλής Γκότσης, στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα ο νυν Άρης Βασιλόπουλος, στο Χαλάνδρι ο νυν Σίμος Ρούσσος, στην Ελευσίνα ο νυν Γιώργος Τσουκαλάς, στο Αιγάλεω ο νυν Δημήτρης Μπίρμπας, στον Βύρωνα ο νυν Γρηγόρης Κατωπόδης, στου Ζωγράφου η νυν Τίνα Καφατσάκη, στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα ο νυν Χρήστος Βρεττάκος, στο δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη ο νυν Γιώργος Ιωακειμίδης, στο Πέραμα ο νυν Γιάννης Λαγουδάκης.
Θα ξαναστηριχτούν οι παρακάτω υποψήφιοι δήμαρχοι του 2014 (σε παρένθεση τα ποσοστά τους το 2014):
Στο δήμο Αχαρνών ο Καμπόλης Οδυσσέας (10,17%), Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ο Ματόπουλος Θάνος (7,84%), Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο Κομματάς Γεώργιος (β΄ γύρος 49,55%), Ιλίου ο Κάβουρας Κων/νος (15,20%), Χαϊδαρίου ο Σπηλιόπουλος Θεόδωρος (14,23%), Γλυφάδας ο Ταστάνης Τάσος (12,1%), Ηλιουπόλεως ο Κοκοτίνης Χρήστος (β’ γύρος 48,91%), Παλαιού Φαλήρου ο Μερκουράκης Κώστας (13,38%).
Νέοι υποψήφιοι στο δήμο Παιανίας ο Μπουλμέτης Κώστας (10,18%), Ηρακλείου Αττικής η Τζίβα Αιμιλία, Παπάγου-Χολαργού ο Κανάκης Νικήτας, Περιστερίου ο Καποτάς Θανάσης, Πετρούπολης ο Μπουσούνης Μανώλης, Αλίμου ο Χαρίτος Κώστας, Δάφνης Υμηττού η Χριστινάκη Όλγα, Ελληνικού-Αργυρούπολης ο Μπούφης Θοδωρής, Καισαριανής η Παραγιού Άννα, Μοσχάτου-Ταύρου ο Μπιλίνης Μπάμπης, Νέας Σμύρνης ο Παυλόπουλος Θέμης, Πειραιώς ο Μπελαβίλας Νίκος και στο δήμο Αθηναίων ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Στο Βόρειο Αιγαίο επί εννέα δήμων, γνωστή έχει γίνει η υποψηφιότητα μόνο για το δήμο Σάμου, ο Ζάχαρης Νίκος.
Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι υποψήφιος ο νυν περιφερειάρχης Κατσιφάρας Απόστολος και επί 19 δήμων θα στηριχθεί ξανά ο νυν δήμαρχος Ναυπακτίας, Λουκόπουλος Παναγιώτης, όπως και ο υποψήφιος το 2014 στο Αγρίνιο, Τραπεζιώτης Δημήτρης (20,99%). Θα στηριχθούν επίσης στο δήμο Ακτίου-Βόνιτσας ο Μασούρας Δημήτριος, στην Αμφιλοχία ο Βασίλας Μάρκος, στο Θέρμου ο Κουβαράς Κώστας, στον Ξηρομέρου ο Τριανταφυλλάκης Ιωάννης, υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης το 2014, στο Πατραίων ο Ρώρος Γιώργος.
Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης ο νυν Καρυπίδης Θόδωρος και επί 12 δήμων ο νυν δήμαρχος Κοζάνης, Ιωαννίδης Λευτέρης, και στο δήμο Δεσκάτης ο Κορδίλας Δημήτρης.
Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έχει ακουστεί το όνομα του Κατσιμίγα Κωνσταντίνου, ενώ επί 22 δήμων θα ξαναστηριχθεί στην Καβάλα ο Βέρρος Άρης (12,83), ενώ στο δήμο Αρριανών θα στηριχθεί ο Ερντέμ Χουσεΐν.
Στην περιφέρεια Πελοποννήσου υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο Γεώργιος Δέδες, νυν γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και υποψήφιος το 2014 (15,38%), ενώ το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Οδυσσέα Βουδούρη είχε λάβει (15,72%). Επί 26 δήμων θα στηριχθούν οι νυν δήμαρχοι Σπάρτης Βαλιώτης Βαγγέλης, Τρίπολης Παυλής Δημήτριος και Βόρειας Κυνουρίας Μαντάς Παναγιώτης. Επίσης θα στηριχθούν οι υποψήφιοι στο δήμο Ναυπλίου, Σαλεσιώτης Τάσος, και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Κατσούλας Νώντας.
Στην Στερεά Ελλάδα θα στηριχθεί ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης, ενώ επί 25 δήμων θα ξαναστηριχθεί η δήμαρχος Λεβαδαίων Πούλου Γιώτα, ενώ στο δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων ο νυν δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης.
Στη Θεσσαλία, επί 25 δήμων, θα στηριχθούν οι νυν δήμαρχοι Καρδίτσας Φώτιος Αλεξάκος, Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, Τεμπών Κων/νος Κολλάτος. Επίσης θα ξαναστηριχτούν οι νυν δήμαρχοι Λαρισσαίων Απόστολος Καλλογιάννης, Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης. Τέλος, θα στηριχθούν οι υποψήφιοι Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου, Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος, Μουζακίου Παρασκευή Ντούρβα, Κιλελέρ Θανάσης Μούσιος, Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος και Φαρκαδώνας Δέσποινα Μπότη.
Στην Κρήτη επί 24 δήμων θα ξαναστηριχθούν ο νυν δήμαρχος Ανωγείων Εμμανουήλ Καλλέργης, καθώς επίσης οι νυν δήμαρχοι Αχαρνών – Αστερουσίων Εμμανουήλ Κοκοσαλής, Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης, Γύδου Ευαγγελία Αλλινίκου, Κανδάνου – Σελινού Αντώνιος Περάκης, Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης.
Τέλος, θα ξαναστηριχθεί ο υποψήφιος Χανίων Γιάννης Σαρρής (15,83%) και οι υποψήφιοι Βιάννου Μηνάς Σταυράκης, Μελιβιζίου Μενέλαος Μποκέας, Φαιστού Γιάννης Νικολακάκης και Αποκορώνου Σταμάτης Σγουράκης.
Στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας επί 38 δήμων θα στηριχθούν στο δήμο Αλεξάνδρειας ο Ναλμπάντης Κώστας, στη Βέροια ο Μαρκούλης Αντώνης, στο δήμο ηρωικής πόλεως Νόυσας ο Καρανικόλας Νίκος, Νεάπολης-Συκεών ο Ωραιόπουλος Λάζαρος, Παύλου Μελά η Σίσσυ Φραγκοπούλου, Θέρμης Τσιφτελίδου Άννα, Κιλκίς Αγαθόπουλος Δημήτρης, Παιονίας Παπαδόπουλος Γιάννης, Έδεσσας Σεπκεντζής Γιάννης, Κατερίνης Νταντάμας Γιώργος.
Στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου επί 34 δήμων θα στηριχθούν οι νυν δήμαρχοι Καλύμνου Γαλουζής Ιωάννης, Λέρου Κόλιας Μιχάλης, Νισύρου Κορωναίος Χριστοφής, Πάτμου Στόικος Γρηγόρης, Τήλου Κάμμα-Αλιφέρη Μαρία. Θα ξαναστηριχθεί ο υποψήφιος Αστυπάλαιας Κομηνέας Νικόλας (45,35%) και θα στηριχθούν οι υποψήφιοι Ρόδου Καρίκης Στράτος, Άνδρου Καπάκης Γιάννης, Μήλου Μικέλας Μανώλης, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Χατζηανδρέου Λεονάρδος.
Στην Ήπειρο θα στηριχθεί ο υποψήφιος περιφερειάχρης Ζάψας Γεώργιος, με κοινή κάθοδο των παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής», με υποψήφια το 2014 την Όλγα Γεροβασίλη, και «Συμμαχία Ηπειρωτών» του Ζάψα Γεώργιου (9,66%). Επί 18 δήμων στο δήμο Αρταίων θα στηριχθεί η Ταμπραντζή-Κοίλια Τζένη, στην Ηγουμενίτσα ο Δημητρίου Θωμάς και Ζίτσας ο Γαρδίκας Βασίλης.
Αναμένεται να ανακοινωθούν στην πορεία τα ονόματα των υπόλοιπων υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων. Υπομονή, το καλό πράγμα αργεί.

Πέτρος Ζούνης

 

Αναδημοσίευση από : http://epohi.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue