Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Μεγάλη συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Ικαρία με Δ. Στρατούλη και Ν. Σακούτη

Μεγάλη συγκέντρωση της ΛΑΕ στην Ικαρία με Δ. Στρατούλη και Ν. Σακούτη

by ikariaki.gr
9 views

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η τριήμερη επίσκεψη κλιμακίου της ΛΑΕ στην Ικαρία. Το κλιμάκιο της ΛΑΕ, που συναποτελούσαν οι Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και ο Νίκος Σακούτης, μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, επισκέφτηκαν την Ικαρία την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, 20, 21 και 22 Οκτώβρη.

Το κλιμάκιο της ΛΑΕ, διευρυμένο και από τοπικά στελέχη και μέλη της, συναντήθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι με το Δήμαρχο Ικαρίας Στέλιο Σταμούλο και τον αντιδήμαρχο Νίκο Λαρδά, που τους έκαναν πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα του νησιού και των κατοίκων του, που οξύνθηκαν λόγω των πολιτικών λιτότητας των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τις παραγωγικές, οικονομικές και αναπτυξιακές δυνατότητες του νησιού και για τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του Δήμου και των τοπικών κοινωνικών συλλογικοτήτων και κινημάτων.

Το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνέλευση των μελών της ΛΑΕ στην Ικαρία, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν το πρόγραμμα δράσης της τοπικής οργάνωσης και περαιτέρω οικοδόμησης οργανώσεων της ΛΑΕ στο νησί. Επίσης εγκρίθηκε η σύσταση και η σύνθεση πενταμελούς συντονιστικής επιτροπής της τοπικής επιτροπής της ΛΑΕ.

Το Σάββατο το πρωί το κλιμάκιο της ΛΑΕ περιόδευσε στον Εύδηλο και κυρίως στον Άγιο Κήρυκο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από εκατοντάδες κατοίκους και επαγγελματίες. Τα στελέχη της ΛΑΕ έδωσαν συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό του νησιού «Ικαριακή Ραδιοφωνία», στη δημοσιογράφο Σοφία Σιδηροπούλου και εν συνεχεία περιόδευσαν στο χωριό Θέρμα, όπου επισκέφτηκαν την δημοτική επιχείρηση των ιαματικών λουτρών.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μεγάλη πανικαριώτικη συγκέντρωση της ΛΑΕ στον Εύδηλο, όπου στο κατάμεστο από πολίτες κεντρικό καφενείο Ανταράκη τα δύο στελέχη της ΛΑΕ παρουσίασαν την εναλλακτική πρόταση της ΛΑΕ. Ακολούθησε πλούσιος και ουσιαστικός πολιτικός διάλογος με ερωτήσεις – απαντήσεις – παρεμβάσεις, που κράτησε δυόμιση ώρες, και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, στις 23:15. Χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν ότι η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με σχεδόν διπλάσιο κόσμο από αυτόν που συμμετείχε στην έναρξή της.

banner

Την Κυριακή το κλιμάκιο της ΛΑΕ έκλεισε την τριήμερη παρουσία του στο νησί με επισκέψεις στα χωριά Να και Φάρος.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue