Home Αθλητισμός Μαραθώνιος μπλίτς από έναν μεγάλο μετρ!

Μαραθώνιος μπλίτς από έναν μεγάλο μετρ!

by ikariaki.gr
10 views

Οι πρώτες παρτίδες από τον φετινό «Ίκαρο» μεταδίδονται μέσω διαδικτύου σε όλο τον κόσμο!

 

Ο γκραν μετρ  και πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Παπαϊωάννου θα αντιμετωπίσει σε παρτίδες γρήγορου σκακιού (μπλιτς)  όσους βρεθούν στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, 11:30 π.μ.

Πρόκειται για μια ακόμα όμορφη και όχι πολύ συνηθισμένη εκδήλωση, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων «Ίκαρος 2018». Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις παρτίδες μέσω βιντεοπροβολέα.

Θα προηγηθεί (11 π.μ.) συζήτηση με συντονίστρια την Κατερίνα Κυριάκου με θέμα «Μετρήσεις ορμονών πριν και μετά τις παρτίδες».

 

Διαγωνισμός Λύσης Προβλημάτων

Μια άλλη παράλληλη δράση, καθιερωμένη πλέον, είναι διαγωνισμό λύσης προβλημάτων, στον οποίο συμμετείχαν 9 σκακιστές όλων των ηλικιών. Η τελική κατάταξη έχει ως εξής (σε παρένθεση ο χρόνος κάθε λύτη):

  1. Καμπάνης Νίκος 45 β. (41′)
    2. Διαμαντόπουλος Λεωνίδας 40 β. (32′)
    3. Κολυβάς Παναγιώτης 35 β. (36′)
    4. Πεντογέννης Ιωάννης 35 β. (43′)
    5. Κουγιεμήτρος Ορφέας 35 β. (60′)
    6. Δρακωνάκης Αθανάσιος 30 β. (42′)
    7. Σεφερλής Γεώργιος 25 β. (57′)
    8. Αρμάος Πέτρος 20 β. (60′)
    9. Αρμάος Μιχάλης 5 β. (60′)
    Στους διαγωνιζόμενους δόθηκαν 9 ορθόδοξα προβλήματα 2 κινήσεων τα οποία είχε επιλέξει ο πρωταθλητής Ελλάδας στη λύση προβλημάτων Νίκος Μενδρινός ο οποίος ανέλαβε και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Την όλη ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο διευθυντής αγώνων Δημήτρης Σκυριανόγλου.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η απόδοση των πρωτοεμφανιζόμενων σε παρόμοιους διαγωνισμούς νεαρών σκακιστών!

banner

Πρωτάθλημα Αιγαίου

Με ενδιαφέρον, το οποίο εκδηλώνεται από την παρουσία πολλών θεατών, καθώς και από την παρακολούθηση μέσω της ζωντανής μετάδοσης σε όλο τον κόσμο (http://www.skaki.gr/ikaros2018/tfd.htm), συνεχίζεται στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου.

Μετά τον 5ο γύρο μόνος πρώτος με 5 βαθμούς είναι ο πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Νικολαΐδης. Ακολουθούν με 4 οι Κουτουκίδης, Κετσουριάνι, Καραγιάννης και με 3,5 βαθμούς οι Βέλιτσκα, Κ. Γεωργίου, Μπεντναρέκ, Μουρούτης, Λέκιτς, Γκόγκολης, Γαζής, Σαράντος και Παντελίδης. Στο β΄ γκρουπ προηγούνται με 4 νίκες οι Ροπόκης, Κωνσταντινίδης και Εντ. Τερ Γκεβοργκιάν. Αγωνίζονται 134 σκακιστές και σκακίστριες από 13 χώρες.

Οι συντελεστές της επιτυχίας!

Οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις «Ίκαρος 2018» διοργανώνονται για 41η χρονιά από τον Δήμο Ικαρίας (http://ikaria.gov.gr/) και τον Σκακιστικό Όμιλο Ικαρίας (http://ikariachess.blogspot.com/), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (http://gga.gov.gr/) και με την υποστήριξη πολιτιστικών, αθλητικών και τοπικών φορέων. Χορηγοί είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες  Hellenic Seaways (https://hellenicseaways.gr/), Blue Star Ferries (https://www.bluestarferries.com) και Dodekanisos Seaways (http://www.12ne.gr/).

Όπως κάθε χρόνο, η σπουδαία διεθνής διοργάνωση στηρίζεται στο ανθρώπινο δυναμικό της: Διευθυντής Αγώνων είναι ο Δημήτρης Σκυριανόγλου, επικεφαλής διαιτητής ο Οδυσσέας Βαζελάκης, υπεύθυνος ορισμού ζευγαριών και ζωντανής μετάδοσης παρτίδων ο Μιχάλης Ρουκουνάκης και διαιτητές η Ελευθερία  Κοτσερώνη και ο Νίκος Καμπάνης.

Την Επιτροπή Ενστάσεων συγκροτούν οι Νίκος Ορνιθόπουλος (πρόεδρος), Ντούσαν Λέκιτς και Βασίλης Σαράντος.

Το σύνθετο έργο της Γραμματείας Αγώνων έχουν αναλάβει ο Νίκος Μενδρινός, ο Γιώργος Μενδρινός και η Μαρία Ευσταθοπούλου.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue