Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ικαρία

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Ικαρία

by ikariaki.gr
7 views

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου Ικαρίας, το Σάββατο 28.4.18.   Είχαν προηγηθεί: προβολή ταινίας στις Ράχες με θέμα τα ναρκωτικά, όπου ακολούθησε συζήτηση με τους  μαθητές καθώς και εξορμήσεις στα σχολεία του νησιού με την ανακοίνωση της ΚΝΕ για τα μαθητικά φεστιβάλ.

Στον χώρο του Φεστιβάλ οι μαθητές παρατήρησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα κολάζ που είχαν δημιουργήσει τα μέλη της ΚΝΕ από σελίδες του «Οδηγητή» με θέματα όπως: τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τα ναρκωτικά, δραστηριότητες και κινητοποιήσεις μαθητών από όλη την Ελλάδα, για τα τσιράκια του συστήματος τους χρυσαυγίτες κ.α. και έκαναν ερωτήσεις για τις απορίες  που τους δημιουργήθηκαν.

Στη συνέχεια το μέλος του Τ.Σ. της ΚΝΕ Μαριαλένα Κάνδια ανέφερε το περιεχόμενο του Φεστιβάλ και την «ανάγκη οι νέοι άνθρωποι να μάθουν την αλήθεια για τις αιτίες των προβλημάτων που ζουν και να αγωνιστούν για έναν καλύτερο κόσμο» .

Ακολούθησε συζήτηση με το στέλεχος του ΚΚΕ στην Ικαρία Γιολάντα Σιαλμά, όπου αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων το κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών , το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη νομιμοποίηση της κάνναβης και η έντονη προσπάθεια που γίνεται  ώστε να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των νέων ότι η χρήση της είναι ακίνδυνη.

banner

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με παιχνίδι “escape room” σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου τα παιδιά έπρεπε να λύσουν «γρίφους» ώστε να βρουν διέξοδο από τα ναρκωτικά.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς την ερχόμενη Τρίτη : στον Εύδηλο (10.30 π.μ στο Μνημείο των Εκτελεσμένων της Καισαριανής) και στη συνέχεια στην Απεργιακή Συγκέντρωση στο Χριστό Ραχών στις 12 το μεσημ.)

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue