Home Εκπαίδευση Μαθητικά φεστιβάλ φέρνουν «Μαζί» τις φωνές των παιδιών ενάντια στις διακρίσεις

Μαθητικά φεστιβάλ φέρνουν «Μαζί» τις φωνές των παιδιών ενάντια στις διακρίσεις

by ikariaki.gr
8 views

Αθήνα, 16 Mαρτίου 2017

 

Μαθητικά φεστιβάλ φέρνουν «Μαζί» τις φωνές των παιδιών ενάντια στις διακρίσεις

 

Πάνω από 1.000 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 46 σχολεία σε όλη την Ελλάδα,παρουσιάζουν αυτό το μήνα με το ιδιαίτερο ταλέντο και την αμεσότητά τους, μια σειρά μαθητικών φεστιβάλ με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (21 Μαρτίου).

 

Τα μαθητικά φεστιβάλ και οι δράσεις με τίτλο «Μαζί» περιλαμβάνουν δρώμενα παραστατικών τεχνών,  εκθέσεις και πρωτοβουλίες ενημέρωσης, ξεκινώντας από αυτό το Σάββατο μέχρι και τις 28 Μαρτίου σε Αίγιο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ναύπλιο, Πάτρα και Τρίκαλα. Η διοργάνωσή τους πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των σχολείων τους, των τοπικών και εκπαιδευτικών αρχών και πλήθος φορέων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;», που υλοποιείται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.)

 

Τα φεστιβάλ, ενώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της εκπαιδευτικής και τοπικής κοινότητας, θα συνεχίσουν και σε άλλες πόλεις της χώρας τους επόμενους μήνες. Είναι αποτέλεσμα σειράς καλλιτεχνικών και θεατροπαιδαγωγικών εργαστηρίων, που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές να μοιραστούν τις σκέψεις, τις ιδέες και τα όνειρά τους και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συνομηλίκους τους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου, των διώξεων και των στερήσεων.

banner

 

Το «Κι αν ήσουν εσύ;» είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Ξεκίνησε το 2015 από την Υ.Α. και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Έχει εμπλέξει μέχρι στιγμής πάνω 6.000 εκπαιδευτικούς, 11.000 μαθητές και 100 φορείς σε σεμινάρια επιμόρφωσης, βιωματικά εργαστήρια στο σχολείο, φεστιβάλ και σχολικές πρωτοβουλίες, καθώς και κοινές δράσεις, που φέρνουν πιο κοντά τους πρόσφυγες με τις κοινότητες υποδοχής τους.  Για δεύτερη χρονιά φέτος τα μαθητικά φεστιβάλ του «Κι αν ήσουν εσύ;» ενώνουν τις φωνές των παιδιών ενάντια στις διακρίσεις τιμώντας τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

 

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε τοπικό φεστιβάλ είναι διαθέσιμες εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue