Home Εκπαίδευση Μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές

Μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές

by ikariaki.gr
16 views

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Μέτρα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη στήριξη των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις περιοχές που επλήγησαν από την καταστροφή.

banner

Σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας ξεκινά λειτουργώντας αρχικά σχολικές μονάδες προκειμένου να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για γονείς και μαθητές. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 27/07/2018 στο 1ο ΔΣ Ραφήνας , στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και στο 1ο ΓΕΛ Ραφήνας θα υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα απασχολούν τα παιδιά για όσο χρόνο οι γονείς τους επιθυμούν να τα αφήσουν. Στα σημεία αυτά θα γίνεται αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης με σκοπό τη συστηματική απασχόληση με στόχευση την ουσιαστική υποστήριξη παιδιών και γονέων. Σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον θα ενταχθούν στην προσπάθεια στήριξης και άλλες σχολικές μονάδες οι οποίες θα εξοπλιστούν με τα αναγκαία μέσα και υλικά.

Το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων θα στηρίξει, σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έτσι ώστε μακροπρόθεσμα να υπάρξουν προγράμματα υποστήριξης μαθητών και των οικογενειών τους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήριά σ’ όλους εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους και συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους της που βρέθηκαν τούτο το καλοκαίρι του 2018 να θρηνούν για τις ανατροπές στη ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue