Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου : Διάλυση της Πυροσβεστικής Σάμου

Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου : Διάλυση της Πυροσβεστικής Σάμου

by ikariaki.gr
16 views

Σάμος  30/3/2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) Νομού Σάμου, την Τετάρτη 29/3 παρευρέθηκαν σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο και την Περιφέρεια.

  1. Καταγγείλαμε την εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης να λειτουργήσει την πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου με την μετακίνηση 37 πυροσβεστών και την διάλυση της Π.Υ Σάμου, με αποτέλεσμα να μείνουν τα νησιά μας έρμαια σε πυρκαγιές και όχι μόνο. Είναι μια απόφαση εμπρηστική προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της fraport.
  2. Καταγγείλαμε την πολιτική της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και της δημόσιας περιουσίας, της πιστής εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, του λιγότερου κράτους και της πιστής εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η αποδυνάμωση της πυροσβεστικής σήμερα και του ΕΚΑΒ αύριο για τις ανάγκες της fraport είναι αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, όπως επίσης και το ότι θα καλεστούμε να πληρώνουμε πανάκριβα διόδια για την πρόσβασή μας στο αεροδρόμιο της Σάμου. Επιπτώσεις που πληρώνουμε οι εργαζόμενοι για όλες τις ιδιωτικοποιήσεις-αποκρατικοποιήσεις του δημόσιου τομέα.
  3. Όσο για τον Βουλευτή αφού πρώτα συμφώνησε με την εμπρηστική απόφαση της μετακίνησης των πυροσβεστών, έκανε τηλεφωνική!! επικοινωνία με τον αρχηγό της Π.Υ.. Η απάντηση ήταν απαράδεκτη. Για την διάλυση της πυροσβεστικής στη Σάμο «θα μεριμνήσουν να καλύψουν τα κενά με το πρόγραμμα μεταθέσεων του 2017», την στιγμή που ξέρουμε ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν ελλείψεις. Ούτε καν μιλάει για προσλήψεις. Ιδίως τώρα που θα δημιουργηθούν νέα κενά με την μετακίνηση 504 πυροσβεστών προκειμένου να καλυφτούν τα 13 αεροδρόμια της fraport.
  4. Το ψήφισμα της Περιφέρειας είναι πίσω από τις ανάγκες. Επί της ουσίας αποδέχεται τις μετακινήσεις και την διάλυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και απλά ζητάει εκ των υστέρων να γίνει στελέχωση και δεν καταγγέλλει καν την ιδιωτικοποίηση.
  5. Το μόνο αίτημα που πρέπει να βάλουν οι φορείς των νησιών μας είναι να μην γίνει καμιά μετακίνηση-μετάθεση πυροσβεστών από την Π.Υ Σάμου προς το αεροδρόμιο. Να μην τους επιτρέψουμε να διαλύσουν την Π.Υ και στο τέλος να μας κάψουν. Να προχωρήσουν άμεσα στην μονιμοποίηση και εξίσωση όλων των πυροσβεστών τριετούς, πενταετούς θητείας και των συμβασιούχων.
  6. Επίσης τέθηκαν συνολικότερα ζητήματα για την αντιπυρική προστασία των νησιών μας.
  • Όπως η σταθερή παρουσία των ελικοπτέρων στη Σάμο, η ενίσχυση του στόλου πανελλαδικά και η πτητική τους ικανότητα προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και έγκαιρα να μπορούν να παρεμβαίνουν.
  • Συντήρηση και συμπλήρωση, οχημάτων, εξοπλισμού, πυροσβεστικών δικτύων και κρουνών.
  • Επέκταση της αγροτικής και δασικής οδοποιίας για να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση και για να λειτουργούν και ως αντιπυρική ζώνη.

 

 

ΛΑΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

banner

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue