Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Κ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Φάρος : Δράσεις στο νησί της Ικαρίας στο διάστημα Οκτώβριος 2017 – Δεκέμβριος 2017

Κ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Φάρος : Δράσεις στο νησί της Ικαρίας στο διάστημα Οκτώβριος 2017 – Δεκέμβριος 2017

by ikariaki.gr
36 views

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής  Υγείας Π.Ε. Σάμου (Παράρτημα Ικαρίας-Φούρνων) «Φάρος», το διάστημα Οκτώβριος 2017-Δεκέμβριος 2017 πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις στο νησί της Ικαρίας:

4 συναντήσεις  με τους συλλόγους διδασκόντων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ικαρίας  στα πλαίσια της διερεύνησης αναγκών και των τρόπων συνεργασίας για την νέα σχολική χρονιά τόσο για τους μαθητές όσο και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς (Άγιος Κήρυκος, Εύδηλος χ2, Ράχες).

Συμμετοχή των στελεχών του «Φάρου» στην 11η Πανελλήνια συνάντηση φορέων πρόληψης της εξάρτησης με τίτλο: «Συμπλέοντας ξαναχτίζουμε κοινότητες» στην  Σύρο.

Βραχείες παρεμβάσεις στους μαθητές του Γυμνασίου Ραχών με θέμα τις διαπροσωπικές σχέσεις και την ανάπτυξη δεξιοτήτων  επικοινωνίας (από 2 δίωρες συναντήσεις εντός σχολικού ωραρίου με την κάθε τάξη ξεχωριστά Α’,Β΄,Γ΄).

Βραχείες παρεμβάσεις στους μαθητές του Λυκείου Ραχών με θέμα την ασφαλή χρήση του κινητού και του διαδικτύου (από 2 δίωρες συναντήσεις εντός σχολικού ωραρίου με την κάθε τάξη ξεχωριστά Α’,Β΄,Γ΄).

3 τρίωρα βιωματικά εργαστήρια για γονείς με τίτλο: «Γονείς και Έφηβοι-Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε…!»( Άγιος Κήρυκος, Εύδηλος, Ράχες.)

1 τετράωρο βιωματικό σεμινάριο για τους δευτεροβάθμιους εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Η σχέση με τους έφηβους – Μια πρόκληση για τον εκπαιδευτικό» (Ράχες).

1 τετράωρο βιωματικό σεμινάριο για τους δευτεροβάθμιους εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Όταν η απώλεια και το πένθος αγγίζουν το σχολείο: Τρόποι διαχείρισης στη σχολική κοινότητα» (Ράχες).

banner

2 δίωρα βιωματικά εργαστήρια για μπαμπάδες με τίτλο: «Μάχιμοι μπαμπάδες-ευτυχισμένα παιδιά» ( Άγιος Κήρυκος, Εύδηλος)

Στα πλαίσια της διερεύνησης αναγκών και των τρόπων συνεργασίας με τον σύλλογο γυναικών «Η Αθηνά Εργάνη» διεξήχθη ένα δίωρο βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: «Διερευνώντας Ικανότητες και Αξίες»  (Εύδηλος).

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και αυτοφροντίδας με τίτλο: «Φροντίζω τον εαυτό μου» που λαμβάνει χώρα στον Άγιο Κήρυκο και έχει την μορφή της 1 δίωρης συνάντησης ανά δεκαπενθήμερο. Η ομάδα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017.

Επίσης συνεχίζεται η ομάδα συζήτησης και προσωπικής ανάπτυξης εφήβων στον Άγιο  Κήρυκο. (από 1 δίωρη εβδομαδιαία συνάντηση)

Τέλος πραγματοποιούνται ατομικά ραντεβού συμβουλευτικής στο γραφείο του «Φάρου» στον Άγιο Κήρυκο.

Όλες οι υπηρεσίες του «Φάρου» παρέχονται δωρεάν.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλέσετε στο:

22750-24047 και 22753-51322 Δευτέρα με Παρασκευή και ώρες 8:30 πμ.-14:30μ.μ.

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue