Home ΚοινωνίαΕλλάδα Κοτζιάς-Dimitrov, αιφνιδίως και εκτός δημοσιότητας

Κοτζιάς-Dimitrov, αιφνιδίως και εκτός δημοσιότητας

by ikariaki.gr
2 views

Του Κώστα Ράπτη

Οι διεργασίες σχετικά με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ επιταχύνονται θεαματικά. Την πρώτη ένδειξη έδωσε η επίσπευση της ημερομηνίας συνάντησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών με τον διεθνή μεσολαβητή Matthew Nimmetz στη Νέα Υόρκη από τις 19 στις 17 Ιανουαρίου. Την δεύτερη, και ίσως ισχυρότερη, ένδειξη έδωσε η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της συνάντησης που πρόκειται να έχουν σήμερα Πέμπτη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Η μη προαναγγελθείσα συνάντηση που πρόκειται να έχουν σήμερα Πέμπτη (σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός Αθηνών) οι κύριοι Νίκος Κοτζιάς και Nikola Dimitrov θα έχει ως αντικείμενο, σύμφωνα με τη λακωνική διατύπωση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου, ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω ενίσχυσης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Η χαρακτηριστική απουσία, όμως, οποιασδήποτε επίσημης ενημέρωσης (ακόμη και σε ό,τι αφορά τον τόπο και τον χρόνο της συνάντησης) παραπέμπει σε κρίσιμο ραντεβού, το οποίο επιχειρείται να “περιφρουρηθεί” από την πολιορκία της δημοσιότητας.

Με τον τρόπο αυτόν αντικειμενικά αλλάζει και ο χαρακτήρας της επικείμενης συνάντησης υπό τον Matthew Nimmetz, ο οποίος δεν αποκλείεται να προσέλθει με λεπτομερώς επεξεργασμένη πρόταση – έχοντας βεβαίως δεχθεί από πριν τα κατάλληλα “νεύματα” από τις δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Τρίτη επισκέφθηκε την Αθήνα, όπου έγινε δεκτός από τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ Bujar Osmani, εκ των ηγετών του αλβανικού στοιχείου της γειτονικής χώρας, ενώ τη Δευτέρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίσθηκε έκδηλα αισιόδοξος και κωδικοποίησε την επιδίωξη της κυβέρνησης ως την υιοθέτηση “σύνθετης ονομασίας έναντι όλων” (χωρίς αναφορά σε “γεωγραφικό προσδιορισμό”).

 

Αναδημοσίευση από : http://www.capital.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue