Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Κινητοποιήσεις Σωματείων Νομού Σάμου ενάντια στη κατάργηση της Απεργίας

Κινητοποιήσεις Σωματείων Νομού Σάμου ενάντια στη κατάργηση της Απεργίας

by ikariaki.gr
6 views

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΕΙΝΑΙ ΔΙΚAΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙAΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ

6:00 το απόγευμα, στο Βαθύ στο Εργατικό Κέντρο

6:00 το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, στην οδό Γοργύρας

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως εντολοδόχος του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγαλοβιομηχάνων, των εφοπλιστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. τις επόμενες μέρες καταθέτει στη Βουλή για ψήφιση νέα αντιλαϊκά μέτρα ώστε να κλείσει την 3η αξιολόγηση φορτώνοντας έτσι νέα βάρη στις πλάτες του λαού.

Το τέλος των μνημονίων που διαλαλεί ότι έρχεται, είναι ένα ακόμη ψέμα όπως ψέμα ήταν το δήθεν «σκίσιμο» τους που έλεγε προεκλογικά για να κοροϊδέψει το λαό και να του κλέψει την ψήφο. Αυτoί μαζί με τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας διαρκώς ψηφίζουν μέτρα που είναι μνημόνια διαρκείας, που εξαθλιώνουν το λαό και βοηθούν την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Με τα νέα μέτρα βάζουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, χτυπάνε και εμποδίζουν την Απεργία, το δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλεύει και να αγωνίζεται. Το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ που με αγώνες, αίμα και θυσίες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι έρχεται τώρα η δήθεν αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και της ΝΔ να το τσακίσει, να το απαγορεύσει επί της ουσίας, όπως διακαώς επιθυμούσαν χρόνια τώρα ο ΣΕΒ και οι όμοιοι του. Θέλουν το λαό στο γύψο, να αποδέχεται και να υπομένει την καθημερινή ληστεία του κόπου και του ιδρώτα του, να μην αντιδρά στην εκμετάλλευση που ζει μέσα στους χώρους δουλειάς.

Βάζουν ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ιδιωτικοποιούν δημόσια περιουσία, επεκτείνουν τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, μειώνουν και άλλο μισθούς και συντάξεις.

Τα τσιράκια της εργοδοσίας οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ/ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την πρόταση του ΠΑΜΕ για Απεργία τη μέρα ψήφισης των μέτρων. Πιστοί υπηρέτες των κομμάτων τους και του κεφαλαίου που αυτά εξυπηρετούν, όλα αυτά τα χρόνια έβαζαν πλάτη για να παρθούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που μας έχουν τσακίσει μέχρι τώρα. Για να μπει ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα. Τώρα η ξετσιπωσιά τους δεν έχει όριο αφού θέλουν να διδάξουν στο λαό την υποταγή, τη συναίνεση, το «δεν γίνεται τίποτα» ακόμη και την ώρα που μας αφαιρούν το δικαίωμα στην ΑΠΕΡΓΙΑ. Η εργατική τάξη πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη. Είναι εχθροί του λαού.

Τώρα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να δυναμώσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τον Σαμιακό Ικαριώτικο και Φουρνιώτικο λαό να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους. Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Δεν υπάρχουν σωτήρες και από μηχανής θεοί. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν θα σταματήσει αν εμείς δεν την σταματήσουμε.

banner

Εμείς με τα χέρια μας, με την πάλη, τη δράση και την οργάνωσή μας θα σωθούμε από τους δυνάστες μας που δεν είναι άλλοι από το μεγάλο κεφάλαιο, τη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση και τα κόμματα τους.

Καλούμε τα σωματεία να οργανώσουν περιοδείες, συσκέψεις, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, αγωνιστικές παρεμβάσεις, να ενημερώσουν τους συναδέλφους στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει αδύναμος και μόνος του. Στην οργάνωση είναι η δύναμη και η ελπίδα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

  • Απεργούμε, διεκδικώντας την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ και του μεροκάματου στα 33,57 ευρώ, την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ. Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών, των στοιχειωδών, βασικών αναγκών.

  • Απεργούμε για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

  • Απεργούμε για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών – λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη.

  • Απεργούμε για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία, για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

  • Απεργούμε για να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά μας. Για να επανέλθει όπου καταργήθηκε.

  • Απεργούμε γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση. 

  • Απεργούμε γιατί δεν ανεχόμαστε την εργοδοτική τρομοκρατία και την καταστολή στους χώρους δουλειάς!

  • Απεργούμε δυναμώνοντας τους αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, 

  • Απεργούμε απαιτώντας τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Όλοι στις κινητοποιήσεις και

στην Απεργία τη μέρα ψήφισης των μέτρων

Εμείς έχουμε τη δύναμη, το δίκιο! Όλοι στον αγώνα!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του Εργατικού Κέντρου Σάμου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ

6:00 το απόγευμα, στο Βαθύ στο Εργατικό Κέντρο

6:00 το απόγευμα, στο Καρλόβασι, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου, στην οδό Γοργύρας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΡΑ 6.30 μμ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο και στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, υπάλληλοι γραφείου, εργαζόμενοι φύλαξης, οδηγοί, καθαρίστριες,

Τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι. Να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας.

Τώρα που μας λένε κυβέρνηση, και όλα τα συνεταιράκια τους (ΕΕ, αστικά κόμματα, μεγαλοεπιχειρηματίες), ότι πρέπει να ζούμε με ψίχουλα, ότι μπορούν να μας απολύουν όποτε τους καπνίσει. Ότι δεν έχουμε δικαίωμα στην απεργία, ούτε στη διεκδίκηση. Ότι μπορούν να μας παίρνουν τα σπίτια που με κόπο χτίσαμε. Ότι πρέπει να δουλεύουμε Κυριακές, χωρίς ωράριο και δικαιώματα.

Αυτό το βαφτίζουν “δίκαιη ανάπτυξη”. Η ανάπτυξή τους είναι για τους πλούσιους, τους σουπερμακετάδες, τους τραπεζίτες. Θέλουν να παίρνουν από μας το ψωμί από το τραπέζι για να το δίνουν στους πλούσιους. Για να το κάνουν κανόνια για να σκοτώνονται οι λαοί.

ΩΣ ΕΔΩ!

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

* Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 για όσους αμείβονται με βασικό μισθό

* Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

*Επαναφορά της συλλογικής σύμβασης στα 921 ευρώ.

* Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων

* Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.

* Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο

* Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας

* Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

ΤΟ Δ.Σ.


ΑΔΕΔΥ Σάμος

Νομαρχιακό τμήμα Σάμου 7-01-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

Αγώνας και πάλη ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της 3ης αξιολόγησης!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9-1-2018 ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ. ΒΑΘΥ 6 μμ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ 6μμ. ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΔΟΣ ΓΟΡΓΥΡΑΣ

Κάτω τα χέρια από την απεργία και τη δράση σωματείων!

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει ΑΜΕΣΑ για ψήφιση στη βουλή πολυνομοσχέδιο με όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης περιλαμβάνει και το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος (τροπολογία που απέσυρε προσωρινά κάτω από τις οξυμένες αντιδράσεις των εργαζομένων).

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο με τα προαπαιτούμενα οδηγεί σε ένα νέο γύρο επίθεσης στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, καθώς στη διάρκεια των επόμενων μηνών η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει ένα τεράστιο όγκο αντεργατικών μέτρων, προκειμένου να κηρύξει το δήθεν τέλος των μνημονίων. Μέτρα που είναι ήδη συμφωνημένα με τους δανειστές και είναι αναγκαία για τους μεγαλοεργοδότες αφού υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη τους. Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει ‘‘φως στο τούνελ’’ για το λαό, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας ,για το φίμωμα κάθε φωνής που αγανακτά , αμφισβητεί και αγωνίζεται, επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στους βιομηχάνους ,τους εφοπλιστές και τους μεγαλοεπιχειρηματίες .

Αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα και μέτρα καταστολής πάνε χέρι-χέρι.

Η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει αγκαλιά με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής .Επιχειρούν να βάλουν με κάθε τρόπο στο γύψο της κινητοποιήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης, να υψώσουν εμπόδια και περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, να βάλουν χέρι στη δράση των σωματείων.

Παλεύουμε:

Για να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων

Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών-λαϊκών οικογενειών στα χέρια τραπεζίτη .

Για να σταματήσει οι διαρκείς φοροληστεία για να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και κάθε είδους χαράτσια.

Για να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η παράδοση του δημοσίου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε το μοναδικό όπλο μας, το δικαίωμα μας στην απεργία, την οργάνωση, την συλλογική πάλη και δράση.

Η Ε.Γ του Νομαρχιακού τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue