Home ΠερίθαλψηΙατρικά Θέματα Κινητοποίηση στο νοσοκομείο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των παιδιών

Κινητοποίηση στο νοσοκομείο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των παιδιών

by ikariaki.gr
9 views

Η άμεση πρόσληψη δεύτερου παιδιάτρου στο νοσοκομείο Ικαρίας και η πρόσληψη παιδιάτρου στο ΚΥ Ευδήλου ήταν το κεντρικό αίτημα της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο νοσοκομείο του νησιού.

Στην κινητοποίηση καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Σάμου και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ικαρίας, ενώ στάση εργασίας πραγματοποίησαν το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το «παρόν» στη συγκέντρωση έδωσε επίσης ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος.

 

Κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου, επιχειρήθηκε χωρίς αποτέλεσμα επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τις επόμενες μέρες, οι φορείς που καλούσαν στην κινητοποίηση θα συζητήσουν για τη συνέχεια των αγωνιστικών παρεμβάσεων.

 

banner

Υπενθυμίζεται πως αφορμή για τη χτεσινή συγκέντρωση στάθηκε το γεγονός ότι στο νησί δεν υπήρχε για ένα μήνα ούτε ένας παιδίατρος στις δημόσιες μονάδες Υγείας, καθώς η μοναδική παιδίατρος απουσίαζε με εκπαιδευτική άδεια χωρίς να αναπληρωθεί η θέση της, ενώ δεν υπάρχει ειδικότητα παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου και στα Περιφερειακά Ιατρεία του νησιού!

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue