Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Ικαρία

Κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς στην Ικαρία

by ikariaki.gr
7 views

15 Ιούνη 2018

ANAKOIΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΔΗΛΟ ΙΚΑΡΙΑΣ , ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΝΗ,ωρα 8 μ.μ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κλιμακώνει από πλευράς της την επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά, κλιμακώνοντας τους πλειστηριασμούς. Από 1 Μάη 2018 ξεκίνησαν και επίσημα τη διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για κατάσχεση κινητών και ακινήτων. , στους οποίους εντάχθηκαν και οι βεβαιωμένες οφειλές προς τους δήμους.

Συγκεκριμένα, ζητούν από τους Δήμους να πάρουν αναγκαστικά μέτρα για όσους οφείλουν πάνω από 500 ευρώ στο δήμο. Γίνεται πλέον φανερό ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε φαινόμενα μαζικών πλειστηριασμών από το σύνολο των κρατικών φορέων (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, κ.ά.). Η επίθεση αφορά όλα όσα, με κόπους μιας ολόκληρης ζωής, έχει κατακτήσει η λαϊκή οικογένεια, όπως το σπίτι, το μαγαζί, το αυτοκίνητο, το χωράφι του μικρού αγρότη. Από τα στοιχεία των υπηρεσιών φαίνεται ότι τουλάχιστον 290 οφειλέτες από την Ικαρία βρίσκονται στο στόχαστρο των διαδικασιών των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στόχος κυβέρνησης – ΕΕ είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου.

Με βάση την απόφαση στη σύσκεψη φορέων της Ικαρίας (Δήμος,σωματεία Δημόσιου-Ιδιωτικού τομέα,συνταξιούχοι κλπ) στις 6 Ιούνη στον Άγιο Κήρυκο,

καλούμε τους εργαζόμενους,τους άνεργους, όλο τον Ικαριακό λαό στην συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου την Δευτέρα 18 Ιούνη,ώρα 8 μ.μ.,

ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που βάζει χέρι στα σπίτια και την περιουσία της λαϊκής οικογένειας.

 

banner

Διεκδικούμε από την κυβέρνηση :

  • Να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή σε νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική της κατάσταση.
  • Να θεσμοθετήσει δυνατότητα διαγραφής όλων των μικροοφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες, που αποδεδειγμένα δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν, με ευθύνη και απόφαση των Δημοτικών Συμβουλίων.
  • Να απαλλάξει από οφειλές όλους όσους εντάσσονται στο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ και μία κατοικία, καθώς και σε όσους είναι καταγεγραμμένοι από την κοινωνική υπηρεσία των Δήμων και που προσφεύγουν στις δομές φτώχειας ως οικονομικά ανήμποροι.

 

Δεν θα αφήσουμε κανέναν φτωχό να του κουρσέψουν το βιος και το σπίτι

που του έχει απομείνει.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue