Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου ΚΕΘΑ : Η επιστολή του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή προς τον Αρχηγό του ΓΕΣ με διαφορετική ματιά

ΚΕΘΑ : Η επιστολή του χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή προς τον Αρχηγό του ΓΕΣ με διαφορετική ματιά

by ikariaki.gr
16 views

Ένα ακόμη δείγμα, για το τι είναι η Χρυσή Αυγή (ΧΑ) και τα στελέχη της, είναι και η πρόσφατη επιστολή από τον χρυσαυγίτη, απόστρατο αντιστράτηγο, ευρωβουλευτή προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ)!

 

Ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής με την δισέλιδη ανοιχτή επιστολή του, ούτε λίγο ούτε πολύ, επιπλήττει τον αρχηγό «με αφορμή κατ’ ελάχιστον», όπως λέει, την ενέργειά του να τιμωρήσει αξιωματικό σημαιοφόρο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, γιατί απέδωσε χαιρετισμό προς την πολιτειακή ηγεσία με «νωθρότητα». Ο τρόπος που απευθύνεται στον Α/ΓΕΣ είναι χαρακτηριστικά χρυσαυγίτικος! Δεν πρόκειται όμως για απλή έλλειψη «σαβουάρ βιβρ». Οι απαράδεχτες νουθεσίες του, υποτίθεται πατρικές, είναι για να ακριβολογούμε κατευθυντήριες εντολές προς τον αρχηγό στην αυγή μάλιστα της θητείας του! Και είναι απαράδεχτες, πρώτα από όλα, γιατί ακριβώς προέρχονται από τον συγκεκριμένο αποστολέα, εκπρόσωπο του ναζιστικού κόμματος στην ευρωβουλή!

 

Η επιστολή κυριαρχείται από απαξία προς την  πολιτική ηγεσία του στρατεύματος. Μια απαξία που δεν περιορίζεται στο πολιτικό προσωπικό που πέρασε από το ΥΕΘΑ. Αφορά γενικότερα τη σχέση πολιτικής – στρατιωτικής ηγεσίας. Διαφορετικό ρόλο επιφυλάσσει το φασιστικό κόμμα και ο ευρωβουλευτής του, για  το στράτευμα και την ηγεσία του. Ονειρεύονται καταστάσεις καταδικασμένες στη συνείδηση  του συνόλου του Ελληνικού λαού. Στο μυαλό τους έχουν το πρότυπο της  δικτατορίας της περιόδου 1967 – ’74, κατά την οποία στρατηγοί, ναύαρχοι και πτέραρχοι έπρεπε να στέκονται σούζα μπροστά στους συνταγματάρχες πρωτοπαλίκαρά της. Κατά βάθος παροτρύνει – απαιτεί από τον επικεφαλής του στρατού να γίνει ο ηγέτης, που θα ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην πολιτική ηγεσία. Συγκεκαλυμένα του συστήνει απείθεια! Φαίνεται μάλιστα μάλλον βιαστικός ο αποστολέας της επιστολής, αφού συνιστά στον αρχηγό, ότι «η μακροημέρευση … δεν πρέπει να αποτελεί και ΑΝΣΚ» (αντικειμενικό σκοπό). Θυμίζει αυτό που έχει καλλιεργηθεί και συνήθως πιπιλίζεται μεταξύ των υποστηρικτών και όχι μόνο της ΧΑ: τι κάνουν οι αρχηγοί, γιατί δεν παραιτούνται …;! Προσβλέπουν σε αλλεπάλληλες παραιτήσεις, μέχρι προφανώς να βρεθούν οι κατάλληλοι επικεφαλής να πουλήσουν όπως οι προκάτοχοί τους το 1967 – ’74, άραγε τι αυτή τη φορά;

Ο χρυσαυγίτης  ευρωβουλευτής, δήθεν υποστηριχτής του στρατεύματος, θεωρεί ότι, για το πάλαι ποτέ (άραγε πότε;) «υγιές σώμα των Ενόπλων δυνάμεων», είναι αναγκαίο η στρατιωτική του ηγεσία να φροντίσει να «ριζώσει στις ψυχές του …  την φιλοπατρία, την αξιοκρατία, την αξιοπρέπεια και την ενσυνείδητη πειθαρχία»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, κατηγορεί τα στελέχη και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) γενικότερα, ότι στερούνται όλων αυτών των αξιών και πάνω από όλα: φιλοπατρίας! Του είναι  αδιάφορο και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ  με τις κατηγορίες αυτές πλήττει  το ηθικό των ΕΔ σε καιρούς, που η χώρα βρίσκεται μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις τόσο στο Αιγαίο όσο και την ανατολική Μεσόγειο, την βόρεια Αφρική και την Ανατολική Ευρώπη με τις εντεινόμενες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας. Δεν είναι όμως, ούτε μόνο η ευθεία προσβολή του στρατεύματος! Ο απόστρατος στρατηγός – ευρωβουλευτής της ναζιστικής ΧΑ συνιστά στον αρχηγό να μεριμνήσει, ώστε να ριζώσει στο στράτευμα μια «φιλοπατρία», όπως την εννοεί η ΧΑ. Εννοεί την «φιλοπατρία» των ταγματασφαλιτών, του ακραίου εθνικισμού. Μια «φιλοπατρία» που στηρίζεται στο μίσος προς το διαφορετικό και το αντίθετο, είτε αυτό είναι λαός, είτε χρώμα, είτε θρησκεία, είτε ιδεολογία κτλ.

 

Αυτό το ναζιστικό κόμμα, με αυτούς τους εκπροσώπους  και τις συγκεκριμένες απόψεις έχει αντιμετωπιστεί από πολλούς, σαν να είναι το οποιοδήποτε άλλο κόμμα της βουλής, με την δικαιολογία ότι είναι νόμιμα εκλεγμένο! Ξεχνούν ότι και ο Χίτλερ ήταν νόμιμα εκλεγμένος το 1933, αλλά και ο Μεταξάς αναδείχτηκε σε πρωθυπουργό της Ελλάδας μέσα από την βουλή το 1936, αν και είχε μια ισχνότατη μειοψηφία βουλευτών. Σαν το οποιοδήποτε κόμμα του κοινοβουλίου φαίνεται να αντιμετωπίζει την ΧΑ και η σημερνή πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, που ας σημειωθεί δεν έγινε γνωστό να πήρε θέση για την επιστολή.  Για παράδειγμα επισκέπτεται μαζί με κυβερνητικούς και χρυσαυγίτες βουλευτές ακριτικά νησιά! Οι τελευταίοι εμφανίζονται –απρόσκλητοι άραγε;- σε επίσημες τελετές του στρατεύματος! Οι Ενώσεις αποστράτων, που τελούν υπό την εποπτεία του υπουργείου, συμμετέχουν μαζί τους σε κοινές εκδηλώσεις μίσους που καθιερώθηκαν μετεμφυλιακά! Δεν ξεχνάμε και το συγχωροχάρτι που χορήγησε ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ στους ψηφοφόρους της ΧΑ, μόλις λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του Φύσσα. Επίσης συγκεκριμένοι φορείς αποστράτων, ακολουθώντας την γραμμή των Ενώσεων Αποστράτων, επισκέπτονται επισήμως το ναζιστικό αυτό κόμμα. Πρέπει να προβληματιστούμε λοιπόν που μπορεί να οδηγήσει η, κατά το ευμενέστερο, ανοχή που επιδεικνύεται γενικότερα … προς τη ΧΑ και τους ανθρώπους της! Μια «ανοχή» που λησμονά, πέρα από τον ναζιστικό χαρακτήρα και  τα  εγκλήματα αυτού του μορφώματος!

 

banner

Οι ψηφοφόροι του χρυσαυγίτη, απόστρατου στρατηγού,  ευρωβουλευτή, συνολικότερα της ναζιστικής ΧΑ και ειδικά όσοι προέρχονται από τις ΕΔ,  πρέπει να αναλογιστούν  την λαθεμένη επιλογή τους. Δεν είναι το κόμμα της «τάξης και της ηθικής», όπως από μερικούς απλοϊκά εκλαμβάνεται. Είναι το κόμμα του μαστίγιου, της στέρησης των ελευθεριών, του ναζιστικού σκοταδισμού. Είναι το κόμμα με πολιτικούς προγόνους τους συνεργάτες των ναζί κατακτητών, που φορώντας την μαύρη κουκούλα έδειχναν τους αγωνιστές της λευτεριάς στον κατακτητή, για να καταλήξουν στη συνέχεια στα μπουντρούμια και στο εκτελεστικό απόσπασμα!

 

Ας τα έχουν όλα αυτά υπόψη τους τα στελέχη και η ηγεσία του στρατεύματος, ας κρίνουν ανάλογα και ας λάβουν τα μέτρα τους, τόσο σε ατομικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο! Καμιά ανοχή στη ναζιστική Χρυσή αυγή και τους χρυσαυγίτες, με όποιο προσωπείο τυχόν εμφανίζονται!  Αυτό που τους αξίζει είναι ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ! ΟΧΙ και στις ιδέες τους, όπως και αν παρουσιάζονται, στρογγυλεμένες ή μη!

 

2/4/2017

Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ε.α. ΠΝ

Μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue