Home Εκπαίδευση Καταγγελία αγανακτισμένης μητέρας παιδιού του Ειδικού Σχολείου Καραβοστάμου Ικαρίας

Καταγγελία αγανακτισμένης μητέρας παιδιού του Ειδικού Σχολείου Καραβοστάμου Ικαρίας

by ikariaki.gr
65 views

Καταγγελία της κας Σοφίας Τσαντέ μητέρας παιδιού του Ειδικού Σχολείου Καραβοστάμου

Ονομάζομαι Σοφία Τσαντέ.

Είμαι μητέρα ενός από τους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ικαρίας. Έχουμε γνωστοποιήσει πολλές φορές, εγώ η ίδια μαζί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στο παρελθόν, τις ελλείψεις που υπάρχουν στις προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού και στα προβλήματα με τις μεταφορές. Η ειδική αγωγή δεν είναι μόνο μια απλή εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι ταυτόχρονα μια εξελικτική πορεία και βοήθεια, βοήθεια ζωής.  Οι ειδικές ανάγκες στη τάξη και οι ατομικές διαφορές των παιδιών, όποιες  κι αν είναι αυτές, σήμερα πια θεωρούνται ιδιαιτερότητες που προκαλούν το ενδιαφέρον μας και όχι πηγές προβλημάτων που ζητούν τον οίκτο μας.

Καταγγέλλω κάθε υπεύθυνο για την αδιαφορία προς τα παιδιά μας.

Σας καθιστώ υπεύθυνους για τα μεγάλα κενά στην εξέλιξη που δημιουργούνται στα παιδιά μας και έχουν ως αποτέλεσμα τη στασιμότητα ή ακόμη και την οπισθοδρόμηση τους.

Ξέρετε πολύ καλά ότι κάθε χρόνος που περνάει δεν αναπληρώνεται.

Το παιδί μου, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά του Αγ. Κηρύκου δεν παρακολουθούν μαθήματα, καθώς η μεταφορά μαθητών από τον Άγιο Κήρυκο στο Καραβόσταμο Ικαρίας προκειμένου  για την παρακολούθηση του προγράμματος ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει γίνει ούτε ένα δρομολόγιο, ενώ καμιά ενημέρωση δεν έχουμε οι γονείς ούτε από την ανάδοχο εταιρεία ούτε από τις Αρχές.

Μετά από επικοινωνία μου και καταγγελία της κατάστασης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ενημερώθηκα ότι η ανάδοχος εταιρεία παραιτήθηκε στις 22/9/2017 (κατόπιν της καταγγελίας μου), ενώ η θρασύτητα τους ήταν τόση, ώστε ψευδώς με ενημέρωσαν ότι το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί και με το τέκνο μου ανέμενα μάταια επί μια ώρα την Δευτέρα  9/10/2017.

banner

Παρότι τα δικαιώματα των παιδιών μας θίγονται, η αρχή της ισότητας καταπατάται, καταβαραθρώνεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια του παιδιού μου και εμού, καμία από τις αρμόδιες αρχές δεν έχει κινητοποιηθεί. Παρά την διενέργεια διαγωνισμών δεν υπάρχει αποτέλεσμα και για μένα η ουσία είναι η απώλεια των μαθημάτων.

Με την παρούσα, κάνω γνωστή τη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με θίγει σαν μητέρα και σαν προσωπικότητα, τόσο εμένα όσο και το παιδί μου.

Καλώ τις αρμόδιες Αρχές να μισθώσουν όχημα, αλλιώς να παραχωρήσουν όχημα και οδηγό εκ των υπαλλήλων της Περιφέρειας (Π.Ε. Ικαρίας και Σάμου) προκειμένου να πραγματοποιούνται τα δρομολόγια προς και από το Ειδικό Σχολείο Καραβοστάμου και το παιδί μου και τα άλλα παιδιά να λάβουν τα απαραίτητα μαθήματα και να μην αφεθούν στο έλεος της γραφειοκρατίας.

Τα παιδιά μας, με μόνο μέτρο το κόστος και αριθμητικά κριτήρια, αντιμετωπίζονται από την επίσημη πολιτεία ως παιδιά “κατώτερου θεού” και δεύτερης κατηγορίας.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να πάρει τέλος σήμερα   και να διασφαλιστούν αμέσως τα μέσα και οι προϋποθέσεις που θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των παιδιών μας.

Ζητάμε την κάλυψη με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις ειδικότητες που απαιτούνται αλλά και προβλέπονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Τα  μαθήματα από όλες τις ειδικότητες είναι απαραίτητα για το μέλλον του παιδιού μου και ΔΗΛΩΝΩ προς κάθε αρμόδιο ότι δεν θα πάψω να παλεύω για τα δικαιώματα του παιδιού μου με κάθε νόμιμο μέσο.

ΤΣΑΝΤΕ ΣΟΦΙΑ

Μια αγανακτισμένη μητέρα

 

Πέρυσι η κα Σοφία Τσαντέ είχε κάνει άλλη μια καταγγελία, που δημοσιεύουμε παρακάτω :

 

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας : Το ραδιόφωνο μας και παλαιότερα είχε ασχοληθεί με το θέμα της μεταφοράς των παιδιών απ’ όλα τα σημεία του νησιού μας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καραβοσταμου, είχε κινηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για την στελέχωση και τον έλεγχο του εκπαιδευτικού και επιστημονικού προσωπικού που στελέχωνε στο Ειδικό Σχολείο Καραβοστάμου, επίσης είχε κινηθεί για τη δημιουργία δευτεροβάθμιου τμήματος Ειδικού Σχολείου στο ΕΠΑΛ Ευδήλου (ήδη έγινε), όπως και τη δημιουργία για τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά Ειδικού Εργαστηρίου Απασχόλησης. 

Θα περιμένουμε την άμεση αντίδραση των αρχών στην καταγγελία της κας Σοφίας Τσαντέ, διαφορετικά θα ξεκινήσουμε έρευνα σχετικά με την άδεια και το πως δόθηκε στον συγκεκριμένο επαγγελματία, ποιος τον ελέγχει αν πραγματοποιεί ή όχι τα ανειλημμένα δρομολόγια, ποιος και πότε αποφασίζει αν θα αντικατασταθεί και πότε ο μεταφορέας και με ποιον, υπάρχει διαγωνισμός για τα συγκεκριμένα δρομολόγια(?), υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος μεταφορέας(?) ή πάει να γίνει με απλή ανάθεση σε μεταφορέα της επιλογής (?) ποιου(?), του παραιτημένου μεταφορέα ή των αρχών(?).

Όλα αυτά τα ερωτήματα τα βάζουμε από τώρα επάνω στο τραπέζι, γιατί κάποιοι δεν έχουν καταλάβει καλά ότι το θέμα των παιδιών που πρέπει να φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο του νησιού μας είναι σοβαρότατο θέμα. Και οι γονείς και τα παιδιά πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό και την δέουσα προσοχή. Θα επανέλθουμε. 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue