Home ΚοινωνίαΕλλάδα Καθορίστηκε εισφορά δακοκτονίας και τιμή ελαιόλαδου για το 2017-2018

Καθορίστηκε εισφορά δακοκτονίας και τιμή ελαιόλαδου για το 2017-2018

by ikariaki.gr
4 views

Στην γνωστοποίηση της τιμής του ελαιόλαδου για το ελαιοκομικό έτος 2017-2018 για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας προχώρησε η ΑΑΔΕ με εγκύκλιο της

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΑΑΔΕ η εισφορά δακοκτονίας ορίζεται σε ποσοστό 2% επί της αξίας λαδιού, που παράγεται και υπολογίζεται στη μικρότερη τιμή συγκέντρωσης (παρέμβασης) μεταξύ εκείνων που καθορίζονται για τις ποιότητες των βρώσιμων λαδιών κατά το χρόνο της παραγωγής, δηλαδή στην τιμή παρέμβασης για το κοινό Παρθένο Ελαιόλαδο οξύτητας 2-3,3%.

Η εισφορά δακοκτονίας στις πωλούμενες χονδρικά από τους παραγωγούς ή τους εντολοδόχους αυτών ελιές ορίζεται όπως και πριν σε ποσοστό 2% επί της τιμολογιακής αξίας πώλησής τους.

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η τιμή ενεργοποίησης του μέτρου της ιδιωτικής αποθεματοποίησης (πρώην παρέμβασης) για την κατηγορία ελαιολάδου Λαμπάντε (lampante) για το ελαιοκομικό έτος 2017-2018 θα είναι 1,524 ευρώ/κιλό, η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό της εισφοράς δακοκτονίας του λαδιού. Στο ανωτέρω ποσό αναλογεί εισφορά δακοκτονίας 1,524 x 2% = 0,030 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ypaithros.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue