Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Κάλεσμα του Ε. Κ. Σάμου και του Δήμου Ικαρίας στη μεγάλη συγκέντρωση της 14ης Νοεμβρίου 2017

Κάλεσμα του Ε. Κ. Σάμου και του Δήμου Ικαρίας στη μεγάλη συγκέντρωση της 14ης Νοεμβρίου 2017

by ikariaki.gr
37 views

Στα πλαίσια της προγραμματισμένης δράσης του Εργατικού Κέντρου Σάμου για την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνει την Τρίτη 14 Νοέμβρη (ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο) ενάντια στην κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. και την κυβερνητική πολιτική φοροληστείας του λαού, κλιμάκια του Ε.Κ. και των Σωματείων πραγματοποίησαν σήμερα περιοδείες στην Εφορία Σάμου, στο Δημοτικό κτίριο Καρλοβάσου και στην Πλατεία Καρλοβάσου.

Στους παραπάνω χώρους παρέμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα διακινώντας την ανακοίνωση του ΕΚ και των σωματείων και συζητώντας με δεκάδες εργαζόμενους και εκατοντάδες Σαμιώτες.

Η τεράστια αύξηση στο ΦΠΑ κατά 30%, και η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης θα χτυπήσει εκ νέου βαριά το εργατικό και λαϊκό εισόδημα που ήδη έχει λεηλατηθεί από τα μέχρι τώρα αντιλαϊκά μέτρα και τις μειώσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις.

Δεν υπάρχει πλέον καιρός για χάσιμο. Οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και η αντιλαϊκή πολιτική στο σύνολό της.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

          Σάμος Τρίτη 14 Νοέμβρη και ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο

          Ικαρία Τρίτη 14 Νοέμβρη και ώρα 7 μ.μ. πλατεία Ευδήλου

banner

Διεκδικούμε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ !

          Όχι στην φοροληστεία !

 

 

Η Διοίκηση

 

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ  

 

Άγιος Κήρυκος 10/11/2017

 Κάλεσμα στο λαό της Ικαρίας  για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις  των  επόμενων  ημερών .

   Σχετικά με τις σχεδιαζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, των συνταξιούχων, που κινητοποιούνται ενάντια στην φοροεπιδρομή και την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος  έκανε την ακόλουθη δήλωση:.  

Το Δημοτικό συμβούλιο Ικαρίας έχει εκφράσει με την 57/2016 απόφαση του την κατηγορηματική αντίθεσή του στην εντεινόμενη ποικιλόμορφη φοροεπιδρομή και στις συνεχείς μειώσεις άμεσες ή έμμεσες μισθών και συντάξεων, που υφίστανται οι κάτοικοι των νησιών μας, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, τα τελευταία χρόνια κατ’ εφαρμογή των «μνημονίων», αλλά στην πραγματικότητα, κατ’ εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., όπως αυτή εφαρμόζεται σ’ ολόκληρη την ΕΕ με «μνημόνια» ή χωρίς «μνημόνια», με πραγματικό στόχο την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και το ξεπέρασμα της κρίσης.

Αυτήν την πολιτική εφαρμόζει με ιδιαίτερη πειθαρχία και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΠΝΠ και νόμους που ψηφίζει με προκλητικές «fast track» διαδικασίες, περιφρονώντας την λαϊκή αντίθεση.

Σ’ αυτή τη φοροεπιδρομή και επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα έρχεται να προστεθεί, σε ότι αφορά τους κατοίκους των νησιών μας  και η κατάργηση του μειωμένου κατά 30% ΦΠΑ. Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά μας καθιερώθηκε, με απόφαση της Βουλής, μετά από επίμονους διεκδικητικούς αγώνες των νησιωτών και πιέσεις στην Κυβέρνηση Ζολώτα και στη Βουλή, ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα  μιας σειράς αρνητικών παραγόντων που συνεπάγεται η «νησιωτικότητα» και πριν απ’ όλα το αυξημένο κόστος διαβίωσης  στις νησιωτικές περιοχές λόγω, μεταξύ άλλων, του συνεχώς αυξανόμενου κόστους αεροπορικής και θαλάσσιας μεταφοράς, ανθρώπων και προϊόντων.

Μεταξύ των παραγόντων, που επιδεινώνουν σοβαρά τη ζωή στα νησιά μας, είναι και οι μεγάλες, δραματικές ελλείψεις στον ζωτικής σημασίας δημόσιο τομέα της υγείας λόγω των συνεχών περικοπών χρηματοδότησης του. Η κατάσταση αυτή, που, παρά την προσφορά του υγειονομικού προσωπικού, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία και την ίδια τη ζωή των κατοίκων και τι των επισκεπτών των νησιών μας, τους υποχρεώνει να μεταβαίνουν συχνά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Συνεπώς, κάθε μέτρο που έρχεται να αντισταθμίσει αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες που κάνουν πιο δύσκολη και πιο ακριβή τη ζωή στα νησιά, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «ευνοϊκή ρύθμιση» ή «προνόμιο», και ασφαλώς δεν μπορεί, ανάλογα με τις συγκυρίες, να τίθεται σε αμφισβήτηση. Αντίθετα, παίρνοντας υπόψη την επιδεινούμενη οικονομική, κοινωνική και δημογραφική κατάσταση που βιώνει ολόκληρος ο λαός μας και με ιδιαίτερη ένταση οι κάτοικοι των νησιών μας, επιβάλλεται να αυξηθεί παραπέρα η μείωση του ΦΠΑ στο 50%.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας σημειώνει ότι και μια ακόμη μείωση δεν πρόκειται να αντισταθμίσει όλους τους παράγοντες που κάνουν δύσκολη τη ζωή των νησιωτών. Αποτελεί όμως μια ανακούφιση και αναγνώριση των προβλημάτων διαβίωσης τους. Επισημαίνει ότι παρόμοια μέτρα μειωμένων –και σε μεγαλύτερο βαθμό- φορολογικών συντελεστών εφαρμόζονται  στις νησιωτικές περιοχές και άλλων χωρών της ΕΕ.

    Το Δημοτικό  Συμβούλιο Ικαρίας  ζητά από την Κυβέρνηση

  • Να μην επιδεινώσει παραπέρα την δεινή κατάσταση των κατοίκων των νησιών μας,
  • Να απορρίψει κάθε σκέψη για αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ, που θα εντείνει την δραματική δημογραφική αιμορραγία που βιώνουν πολλά από αυτά.
  • Να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν και κάνουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων μαρτύριο.

 Το Δημοτικό  Συμβούλιο Ικαρίας  καλεί τους κατοίκους των νησιών μας: 

  • Να εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην άγρια επίθεση που δέχονται τα εισοδήματα και τα δικαιώματα τους καθώς και στο ενδεχόμενο κατάργησης της μείωσης κατά 30% του ΦΠΑ για τα νησιά μας.
  • Να διεκδικήσουν, μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, τα βιβλία, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του τηλεφώνου.

 Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά και δεν είναι τα τελευταία! Οι θυσίες για το λαό στο βωμό του στόχου της ανάκαμψης των κερδών του κεφαλαίου δεν έχουν τέλος.

Είναι ώρα ευθύνης. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έχουν σήμερα καθήκον να υπερασπιστούν ό,τι με θυσίες κατακτήθηκε πριν από  χρόνια,  και σήμερα κυβέρνηση, ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο προσπαθούν να πάρουν πίσω.

Ο Δήμαρχος Ικαρίας και η Δημοτική Αρχή καταγγέλλουν την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης  και τα σχεδία για κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

Καλούν ταυτόχρονα το λαό των νησιών μας να αντισταθεί οργανωμένα, με τη μαζική του συμμετοχή στα συλλαλητήρια της 14ης Νοεμβρίου που διοργανώνουν Εργατικά κέντρα και συνδικάτα των νησιών του Βορείου Αιγαίου, (στην Ικαρία συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου 7:00μ.μ), παράλληλα στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθεί την συμμετοχή του δήμου Ικαρίας στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στις 22/11/2017 σε διάφορα νησιά του Αιγαίου, υποστηρίζοντας  πάντα το πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο.

 

ΔΗΜΟΣ  ΙΚΑΡΙΑΣ

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue