Home ΚοινωνίαΠολιτικήΚινητοποιήσεις Κάλεσμα του Ε.Κ. Σάμου για τη συγκέντρωση της 14ης Νοέμβρη για τη μη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α.

Κάλεσμα του Ε.Κ. Σάμου για τη συγκέντρωση της 14ης Νοέμβρη για τη μη κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α.

by ikariaki.gr
3 views

Σάμος, 6 Νοέμβρη 2017

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΤΡΙΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017

και  ώρα 7 μ.μ. στην πλατεία ΕΥΔΗΛΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. – ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

 

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι επιστήμονες και αγρότες, Νέες και Νέοι,

 

banner

  Η μείωση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας  κατακτήθηκε, πριν πολλά χρόνια, μετά από πολλούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες, για ν’ αντισταθμίσει το αυξημένο μεταφορικό κόστος, για να μην απομονωθούν και άλλο τα νησιά μας εξ αιτίας της μεγαλύτερης ακρίβειας, για να βοηθηθούν κάπως οι κάτοικοι των νησιών μας να παραμένουν σ’ αυτά. Η «ανάσα» ενός χρόνου που δόθηκε με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές ήταν «στάχτη στα μάτια μας», ο δε συσχετισμός ότι «η προσφυγιά, ο πόλεμος και η δυστυχία κάποιων θα δώσει ψίχουλα στους νησιώτες» είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

 

Το βαθιά αντιλαϊκό και απαράδεκτο αυτό μέτρο το οποίο έρχεται να προστεθεί στην φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χαράτσια, τον ΕΝΦΙΑ και τους πλειστηριασμούς, καθώς και στα νέα μέτρα για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, θα επιφέρει βαρύ χτύπημα στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα το οποίο έχει ήδη λεηλατηθεί με βαριά φορολογία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, περιορισμό και κόψιμο κοινωνικών δαπανών και δικαιωμάτων. Θα πλήξει παραπέρα τους μικρούς και μεσαίους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση το ξεκλήρισμα των μικρών αγροτών και κτηνοτρόφων των νησιών μας.

 

   Η τεράστια αύξηση 30% του ΦΠΑ στα νησιά μας από 1/1/2018 καθώς και η αντιλαϊκή πολιτική που όλα αυτά τα χρόνια, έφεραν το λαό σε αυτή την κατάσταση, κάνει σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά αναγκαία την οργάνωση του αγώνα των νησιωτών προκειμένου η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφασή της.

 

Ο αγώνας ενάντια στη φοροληστεία πάει χέρι χέρι με τον αγώνα για μισθούς και μεροκάματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, με τον αγώνα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς κι όχι συνθήκες γαλέρας.

 

  Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του νομού μας, τους συλλόγους επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών, γυναικών και κάθε άλλο σύλλογο και φορέα να πραγματοποιήσει Δ.Σ., Γ.Σ., συσκέψεις, περιοδείες, παρεμβάσεις και δράσεις τέτοιες ώστε να ενημερώσει τα μέλη και τον κλάδο του, αναδεικνύοντας ότι ο λαός όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί άλλα φορολογικά βάρη στην πλάτη του αλλά και πρέπει να διεκδικήσει τη ζωή του με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 

Συντονίζουμε την δράση μας με το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το εργατικό και λαϊκό κίνημα των άλλων νησιών του Αιγαίου, και κάνουμε ταυτόχρονες συγκεντρώσεις στις 14 Νοέμβρη, παλεύοντας και διεκδικώντας:

 

  • ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ -30%. ΟΧΙ στη φοροληστεία
  • να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
  • να διευρυνθεί ο μειωμένος Φ.Π.Α. για όλα τα νησιά.
  • αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • να εκπίπτουν από τη φορολόγηση και οι δαπάνες υγείας, ΔΕΗ, θέρμανσης, νερού, τηλεφώνου
  • κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών
  • απαγόρευση των πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια
  • να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό.
  • επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με υποχρεωτική καθολική εφαρμογή τους
  • όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων
  • καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις
  • δαπάνες για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι των πολεμικών ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue