Home ΠεριβάλλονΔράσεις Ικαριώτικη αύρα στο Φεστιβάλ Σπούτνικ

Ικαριώτικη αύρα στο Φεστιβάλ Σπούτνικ

by ikariaki.gr
9 views

Χρώμα και άρωμα Ικαρίας φέτος στο Φεστιβάλ του περιοδικού Σπούτνικ «#2: Ταξίδι για έναν νέο κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί από 6 μέχρι και 8 Οκτωβρίου στο Άλσος Στρατού, στου Γουδή, κοντά στο μετρό Κατεχάκη. Συμμετοχές συμπατριωτών μας σε συζητήσεις, διάθεση τοπικών προϊόντων, καθώς και Ικαριώτικο γλέντι, από αυτά που μένουν αξέχαστα!
Ας περιοριστούμε σε δύο δράσεις:
Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα με θέμα «Σκάκι στην εξορία και τις φυλακές». Αγωνιστές που κρατήθηκαν όμηροι των Γερμανών ή εκτοπίστηκαν κατά την διάρκεια του Εμφυλίου ή φυλακίστηκαν για την αντιστασιακή τους δράση θα μιλήσουν ζωντανά ή μέσω κινηματογραφημένων συνεντεύξεων. Σε όσους έχουν φύγει από τη ζωή, θα αναφερθούν φίλοι και συγγενείς. Θα προβληθεί οπτικό υλικό.
Ένας από τους πρωταγωνιστές θα είναι ο 94χρονος Ικαριώτης Γιάγκος Μαυρογιώργης (έπαιζε σκάκι το στρατόπεδο με κλειστά μάτια, όπως έχει πει χαρακτηριστικά), από τον οποίο έχει πάρει συνέντευξη ο Βαγγέλης Φάμπας. Θα μιλήσει επίσης ο 88χρονος Στέλιος Ευκαρπίδης, μέλος του Σκακιστικού Ομίλου Ικαρίας.
Ακόμα πιο έντονο άρωμα από το νησί μας το βράδυ του Σαββάτου:
Ικαριώτικο γλέντι στη Laika Stage του Σπούτνικ Festival με την Ικαριώτικη Big Band (Βασίλης Σκούτας, Δημήτρης Μυταράκης, Μαρία Δεικτά, Σπύρος Χαϊκάλης, Παναγιώτης Χούτρας, Θοδωρής Μαραϊδώνης).
Περισσότερα στοιχεία για το ΣΠΟΥΤΝΙΚ Festival στον δικτυακό τόπο

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue