Home ΟικονομίαΕργασία Ικαριώτης Ελληνοαυστραλός σεφ ανοίγει εστιατόριο στην Κίνα

Ικαριώτης Ελληνοαυστραλός σεφ ανοίγει εστιατόριο στην Κίνα

by ikariaki.gr
9 views

ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΪΟΥ

Το πρώτο του εστιατόριο στην Κίνα άνοιξε πριν λίγες μέρες ο 36χρονος ομογενής Βασίλης Πετρόπουλος, ο οποίος έχει μαγειρέψει για τις μεγαλύτερες διασημότητες του πλανήτη, όπως την βρετανική βασιλική οικογένεια, τον διεθνή ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ και την οικογένειά του, για ηθοποιούς όπως την Αυστραλή Νικόλ Κίντμαν, και σχεδιαστές μόδας όπως τον Τομ Φορντ.

«Το εστιατόριο μας Boneshaker άνοιξε τις πόρτες του στην ασιατική αγορά στις 20 Νοεμβρίου και είναι το πρώτο εστιατόριο που σερβίρει αυστραλιανό φαγητό στην πόλη Shenzhen της Κίνας ο πληθυσμός της οποίας αγγίζει τα 22 εκατομμύρια κατοίκους» λέει στον «Νέο Κόσμο» ο ομογενής επιχειρηματίας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Ικαρία και την Καλαμάτα και, ταυτόχρονα, διευθύνει και δική του εταιρία συμβούλων εστιατορίων όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του σε επιχειρηματίες εστιάτορες σε διάφορα μέρη του πλανήτη, από την Νέα Υόρκη και την Χαβάη έως την Κίνα, την Κορέα και την Ιαπωνία, αναλαμβάνοντας τον ρόλο μέντορα για όσους επιθυμούν να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο ή χρειάζονται καθοδήγηση με τις υπάρχουσες επιχειρήσεις τους.

Ο νεαρός σεφ αποφάσισε να ακολουθήσει το μονοπάτι της γαστρονομίας σε ηλικία 20 ετών και μετά το πέρας των σπουδών του στο Δημόσιο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Αδελαΐδας, όπου κέρδισε το βραβείο του καλύτερου μαθητευόμενου σεφ ανάμεσα σε 300 διαγωνιζόμενους, κλήθηκε να πλαισιώσει την ομάδα του διάσημου Αυστραλού σεφ Bill Granger με τον οποίο συνεργάστηκε στενά στο Σίδνεϊ πριν αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στο μακρινό Λονδίνο, όπου έμεινε συνολικά πέντε χρόνια και είχε την τύχη να εργαστεί σε μερικά από τα καλύτερα και πολυτελέστερα εστιατόρια της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Εκεί έμαθα πολλά όχι μόνο για τη μαγειρική και τα μυστικά της, αλλά και για τους ανθρώπους, το ήθος και την κουλτούρα των λαών και, φυσικά, την νοοτροπία των ανθρώπων εκείνων που βρίσκονται πάντα μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας» εξηγεί ο ίδιος.

Επίσης, εργάστηκε σε αναγνωρισμένα και βραβευμένα με Michelin αστέρια εστιατόρια, στα οποία σύχναζε ένας κόσμος τελείως διαφορετικός από αυτόν που ο ίδιος είχε έως τότε συνηθίσει.

Ο Πετρόπουλος παρ’ ότι λάτρεψε το Λονδίνο, αποφάσισε να επιστρέψει στην βάση του και να δημιουργήσει την δική του οικογένεια και το πρώτο του εστιατόριο στα δυτικά προάστια της Αδελαΐδας που φέρει το όνομα «Boneshaker» και μόλις πριν λίγες εβδομάδες προχώρησε στο δεύτερο εγχείρημά του, δοκιμάζοντας την τύχη του στην ασιατική αγορά.

«Αυτό που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο είναι ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο εστιατόριο είναι αυστραλιανής παραγωγής είτε πρόκειται για το κρέας που επιλέγουμε για τα burgers μας είτε για τα αλκοολούχα ποτά που σερβίρουμε (πχ. μπύρες νοτιοαυστραλιανής παραγωγής) και, φυσικά, τα αγαπημένα όλων μπαχαρικά που έχουμε στην Αυστραλία» εξηγεί ο δραστήριος επιχειρηματίας, ο οποίος αποκαλύπτει ότι χρειάστηκε μόλις οκτώ εβδομάδες σχεδιασμού, τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας και δέκα ημέρες εντατικών κατασκευών για να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στην Κίνα.

«Η Κίνα αυτή τη στιγμή αποτελεί την πιο γοργά αναπτυσσόμενη χώρα του κόσμου και κατά την ταπεινή μου άποψη εκεί πρέπει να βρίσκομαι και να επιδεικνύω την μαγειρική μου. Αυτό το εστιατόριο είναι μόνο η αρχή. Για μένα και την ομάδα μου τα καλύτερα έρχονται και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μεγάλη μου χαρά και νιώθω ευγνώμων που μου δίνεται η δυνατότητα να φέρω στους Ασιάτες φίλους μας μια μικρή γεύση από την Αυστραλία μέσα στο δικό τους σπίτι» καταλήγει.

 

banner

Αναδημοσίευση από : http://neoskosmos.com

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue