Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριώτες Ικαριώτες επιτυχημένοι επιχειρηματίες : Πρώτη στάση στην επιχείρηση Laro

Ικαριώτες επιτυχημένοι επιχειρηματίες : Πρώτη στάση στην επιχείρηση Laro

by ikariaki.gr
59 views

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…

“Δεκαετία του 70. Ήμασταν νέοι γονείς και μόλις είχαμε επιστρέψει από ένα ταξίδι στο Ελσίνκι. Από εκεί αγοράσαμε κάποια δώρα για τα παιδιά μας, μεταξύ των οποίων και μια κούνια, αλλά συνειδητοποιήσαμε πως λόγω του σχεδιασμού της δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσα στο σπίτι. Αναζητώντας έναν ευρηματικό τρόπο για να λύσουμε το πρόβλημα που είχε προκύψει γεννήθηκε η ιδέα να κατασκευάσουμε μια σειρά χρηστικών ξύλινων παιχνιδιών. Και έτσι ξεκινήσαμε δημιουργώντας την πατέντα της κούνιας Laro…”

Ιδρυτές

Θρασύβουλος Βεργόπουλος- Αρχιτέκτονας
Θεοφάνης Πορής- Επιχειρηματίας

 

Ιστορική Αναδρομή

Η Laro είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρία που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1977.

Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή ξύλινων παιχνιδιών εξωτερικού και εσωτερικού χώρου, όπως κούνιες, ποδηλατάκια, αλογάκια, τσουλήθρες και τραμπάλες. Η κούνια Larο ήταν το πρώτο προϊόν της εταιρίας το οποίο συνεχίζει να παράγεται μέχρι και σήμερα.

Το 1980 η Laro ξεκίνησε την κατασκευή βρεφικών προϊόντων αλλά και ξύλινων παιδικών επίπλων με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 20 χώρες.

Οι πολυμορφικές σειρές παιδικών και νεανικών επίπλων που η εταιρία εισήγαγε στην αγορά το 1989 την κάνανε ευρέως γνωστή στο Ελληνικό κοινό. Ο πρωτοποριακός, για τα δεδομένα της εποχής, σχεδιασμός τους αλλά και η χρήση του μασίφ ξύλου ως βασικό υλικό κατασκευής των επίπλων αποτέλεσαν από τότε τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της Laro.

Από το 1990 σημειώθηκε μια εντυπωσιακή πορεία ανάπτυξης με 4 ομώνυμα καταστήματα Laro, 2 συνεργαζόμενα αλλά και σχέδια για ανάπτυξη του δικτύου χονδρικής εντός και εκτός της χώρας.

banner

Το 1997 η Laro έγινε αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προηγμένων Γερμανικών συστημάτων γραφείου Μoll ενώ ακολούθησε μια περίοδο συνεχούς εξέλιξης και δημιουργίας νέων προϊόντων.

Το 2013, με βασικό στόχο την ανάπτυξη της εξαγωγικής της δραστηριότητας η εταιρία έλαβε μέρος στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση επίπλου στον κόσμο, την Ι SALONI (Salone Internazioonale Del Mobile) στο Μιλάνο της Ιταλίας.

 

Η επέκταση του concept Larο σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού απoτελεί κύριο κομμάτι της μελλοντικής δραστηριότητας της εταιρίας.

Laro CONTRACT

Από τα τέλη της δεκαετίας του 80 η Laro εισήλθε δυναμικά και στον τομέα των κατασκευών με την έναρξη λειτουργίας της Laro Contract, η οποία εστίασε στον εξοπλισμό, την επίπλωση και τη διαμόρφωση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών στη Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

 

 

 

 

  • 1. Φιλοσοφία

    Στόχος μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα. Η «ιδέα» Laro είναι η συνολική σχεδίαση χώρων, όπου θα ζουν και θα μεγαλώνουν ευτυχισμένα παιδιά.

  • 2. Ποιότητα

    Παράγουμε πρότυπα Ελληνικά παιδικά έπιπλα από υψίστης ποιότητας μασίφ ξύλο poplar, καπλαμά poplar και μελαμίνη κλάσης Ε1. Όλα τα παραπάνω υλικά είναι κορυφαία στο είδος τους.

  • 3. Design

    Λιτό αλλά και ευρηματικό, κομψό και διαχρονικό το design της Laro ξεχωρίζει. Ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια και τη σχεδίαση συμβάλουν στην ασφάλεια και την προσαρμοστικότητα των επίπλων.

  • 4. Λειτουργικότητα και προσαρμοστικότητα

    Τα έπιπλα Laro σας παρέχουν τις πιο λειτουργικές και έξυπνες λύσεις για να εκμεταλλευθείτε σωστά το χώρο σας. Είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται και να προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε δωματίου.

  • 5. Σεβασμός στο περιβάλλον

    Χρησιμοποιούμε ξυλεία από ανακυκλώσιμα δάση καθώς και ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας. Όλα τα χρώματα, τα βερνίκια και οι λάκες που επιλέγουμε έχουν ως βάση το νερό, είναι οικολογικά και απόλυτα ασφαλή.

  • 6. Μελέτη παιδικού χώρου

    Στα καταστήματα μας, έμπειροι σχεδιαστές και διακοσμητές σας εξυπηρετούν προσωπικά. Μελετούν το χώρο του παιδιού σας, σχεδιάζουν και σας προτείνουν λύσεις για τα έπιπλα και τη διακόσμηση του δωματίου.

  • 7. Δυνατότητα μετεξέλιξης προϊόντων

    Όλες σχεδόν οι σειρές Laro μπορούν να μετεξελιχθούν για να καλύψουν τις ανάγκες του παιδιού καθώς αυτό μεγαλώνει. Με την προσθήκη, αφαίρεση ή ανασύνθεση κάποιων στοιχείων ένα παιδικό έπιπλο μετατρέπεται εύκολα σε νεανικό. Mάθετε τα πάντα για τον πολυμορφικό σχεδιασμό των επίπλων μας ΕΔΩ.

  • 8. After – Sales Service

    Εξειδικευμένο τμήμα της εταιρίας παρέχει συμβουλές και τεχνική υποστήριξη για οποιασδήποτε επισκευή, μετατροπή ή συντήρηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αγοράς των επίπλων.

  • 9. Πιστοποιήσεις-Προδιαγραφές

    Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των προϊόντων μας γίνονται βάσει των αυστηρότερων Ευρωπαϊκών προδιαγραφών καθώς και προτύπων ασφαλείας του ΕΛΟΤ ΕΝ 747-1: 2012 και EN 716-1,2:95. Η όλη διαδικασία παραγωγής είναι πιστοποιημένη με ISO 9001: 2008 (Σύστημα διασφάλισης Ποιότητας) and ISO 14001:2004 (Σύστημα Περιβαλλοντικής διαχείρισης).

  • 10. Εγγύηση ποιότητας 10 χρόνων

    Παρέχουμε γραπτή εγγύηση 10 ΧΡΟΝΩΝ για τα προϊόντα από μασίφ ξύλο και 5 ΧΡΟΝΙΑ για τα προϊόντα από μελαμίνη.

  •  +1. Απόλυτα ευχαριστημένοι πελάτες

    Η μεγαλύτερη απόδειξη της υπεροχής Laro είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες μας. Τα θετικά τους σχόλια και η εμπιστοσύνη τους είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση του έργου μας.

 

https://www.youtube.com/watch?v=fcdw4gtAlsI

 

 

 

 

 

Laro Χριστίνα Πορή, υπεύθυνη διαφήμισης και δημοσίων σχέσεων

& Βαλεντίνη Βεργοπούλου, υπεύθυνη εμπορικού

«Θα μπορούσε κανείς να πει ότι όλα ξεκίνησαν σαν ένα παιχνίδι. Το 1977 ο αρχιτέκτονας Θρασύβουλος Βεργόπουλος και ο επιχειρηματίας Θεοφάνης Πορής ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τη Laro. Από την κατασκευή ξύλινων παιχνιδιών πέρασαν, το 1980, σε πιο “σοβαρές” υποθέσεις: στην κατασκευή βρεφικών προϊόντων και παιδικών μικροεπίπλων.

Με την τάση συνεχούς ανανέωσης, που μέχρι και σήμερα χαρακτηρίζει την εταιρεία Laro, δεν πέρασαν παραπάνω από εννέα χρόνια για να γίνει το μεγάλο άνοιγμα στις σειρές παιδικών και νεανικών επίπλων, παράλληλα με τον τομέα διαμόρφωσης επαγγελματικών χώρων.

Και μπορεί επηρεασμένες από τον παιδικό κόσμο που μας περιβάλλει καθημερινά να σας περιγράφουμε κάπως παραμυθένια την ιστορία της Laro, η καθημερινή πραγματικότητά της όμως διέπεται από απόλυτη ωριμότητα. Δεν παραμένει τυχαία ένα όνομα ταυτισμένο με την ποιότητα.

Γι’ αυτό και το βρίσκουμε άτοπο να συζητάμε για καχυποψία απέναντι στην ελληνική υπογραφή μας. Θεωρούμε ότι ο χρόνος, η διάρκεια μας και η συνεχής εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι τα πιο ισχυρά επιχειρήματά μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε.

Με επιμονή διατηρούμε ζωντανή την παραγωγική μας βάση χωρίς να στρεφόμαστε στην εισαγωγή χαμηλού κόστους προϊόντων από την Ασία.

Χρησιμοποιούμε φυσικά υλικά, κυρίως μασίφ ξύλο και οικολογικά χρώματα και βερνίκια με βάση το νερό. Επιπλέον, από πέρυσι αξιοποιούμε μια νέας τεχνολογίας οικολογική βαφή, τη Natura, η οποία συνέβαλε στη διαμόρφωση συλλογών με τιμές χαμηλότερες κατά 20%.

Και έπεται συνέχεια με αντίστοιχες ενέργειες μέσα από τα πιο οικονομικά προϊόντα που ετοιμάζουμε.

Ιδιαίτερη σημασία δίνουμε και στην ανάπτυξη του δικτύου των σημείων πωλήσεών μας σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και στην επέκταση του concept Larο σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Δεν οπισθοχωρούμε λόγω οικονομικής κρίσης. Τώρα είναι που επιβάλλεται μεγαλύτερη κινητοποίηση. Γι’ αυτό και επιδιώξαμε την ένταξή μας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα “Εξωστρέφεια” για την ενίσχυση των εταιρειών με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η Laro περικλείει έναν σπάνιο συνδυασμό που μας εμπνέει: την παιδική αισιοδοξία φιλτραρισμένη από την ενήλικη υπευθυνότητα».

 

www.laro.gr, τηλ. 210 2820.888

 

 

 

Υ.Γ. Ικαριακής Ραδιοφωνίας : Αγαπητοί φίλοι ξεκινάμε σήμερα μια προσπάθεια να …”γνωρίσουμε”  διάφορους Ικαριώτες επιχειρηματίες, που φεύγοντας από το νησί μας εργάσθηκαν πολύ σκληρά για να φθάσουν σήμερα να έχουν επιχειρήσεις, που μέσα στη τεράστια οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας, αυτοί επιμένουν, με πάρα πολλές δυσκολίες είναι η αλήθεια, να κρατήσουν και την επιχείρηση τους αλλά και τους εργαζόμενους. Ξεκινήσαμε με την επιχείρηση παιδικών επίπλων   Laro, θα συνεχίσουμε ψάχνοντας κι άλλες επιχειρήσεις, είτε μέσα από τους ιστότοπους που έχουν ή από τις τοπικές αγορές που δραστηριοποιούνται. Γι αυτό, θερμή παράκληση, όσοι ξέρουν Ικαριώτες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Αθήνα ή σε άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας, να μας στείλουν ένα μήνυμα στο mail της Ικαριακής Ραδιοφωνίας   [email protected]   

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue