Home ΠερίθαλψηΙατρικά Θέματα Ικαρία: Η μη πιστοποίηση των ιαματικών πηγών και οι εξαγγελίες Σημίτη που έμειναν στα χαρτιά

Ικαρία: Η μη πιστοποίηση των ιαματικών πηγών και οι εξαγγελίες Σημίτη που έμειναν στα χαρτιά

by ikariaki.gr
19 views

Γράφει ο: 

Όπου και να σταθείς και να μιλήσεις με τους μόνιμους κατοίκους της πανέμορφης Ικαρίας υπάρχει ένα μόνιμο παράπονο και αγανάκτηση για το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

«Όλοι το ίδιο είναι, κοιτούν την πάρτη τους. Εδώ από το 1954 περιμένουμε … και μετά ο εκσυγχρονιστής Σημίτης την δεκαετία του 1990 μας έταξε λαγούς με πετραχήλια για την πιστοποίηση και ανακαίνιση των διάσημων σε παγκόσμιο επίπεδο ιαματικών μας πηγών και ακόμα τίποτα δηλώνει χαρακτηριστικά στην fmvoice.gr η κ. Στέλλα Μυτιληνιού.

Η λουτρόπολη των Θερμών στο νησί του Βορείου Αιγαίου στις δεκαετίες που ακολούθησαν, διαδεχόμενες η μία την άλλη, συνεχίζει μόνη της, χωρίς καμία κρατική βοήθεια με όπλο της πάντα τα εξαιρετικά της αποτελέσματα, που γιγαντώνουν και πολλαπλασιάζουν καθημερινά την παγκόσμια φήμη της.

Οι προσερχόμενοι πάσχοντες ανέρχονται πια σε πολλές χιλιάδες τη κάθε λουτρική περίοδο και οι λούσεις σε πολλές δεκάδες χιλιάδες. Και φτάνουμε στη δεκαετία του 1990 όταν το Κράτος δείχνει και πάλι το εχθρικό του πρόσωπο, αφήνοντας να χαθεί μια δεύτερη εξαιρετική ευκαιρία για την Ικαρία. Ειδικότερα: τα τότε Μεσογειακά Οικονομικά Προγράμματα της ΕΟΚ, προέβλεπαν χρηματοδότηση για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη λουτροπόλεων ιαματικών πηγών.

Η Ελλάδα εκδήλωσε το ενδιαφέρον της και επέλεξε τον εκσυγχρονισμό, πιλοτικά, δύο λουτροπόλεων της Ικαρίας και της Απολλωνίας Θεσσαλονίκης. Η Λουτρόπολη της Ικαρίας όχι, από υπαιτιότητα της τότε Κρατικής Τράπεζας ΕΤΒΑ, με την οποία ο Δήμος Αγ. Κηρύκου είχε υπογράψει σχετική σύμβαση για την υλοποίηση του προγράμματος.

Στο τέλος της ίδιας δεκαετίας, υπήρξε εξαγγελία του τότε Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, για ένα σημαντικό ποσό της τάξης των 7 δισ. δρχ για να εκσυγχρονιστούν οι ιαματικές πηγές Ικαρίας κάτι όμως που δεν συνέβη.

Και κάπως έτσι όλα αυτά τα χρόνια εν έτη 2017 ο Δήμος, φορείς και κάτοικοι μόνοι παλεύουν για το καλό της λουτρόπολης, για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορία της Ικαριάς και ζουν με την ελπίδα ότι κάποια μέρα ο θησαυρός αυτός, με τον οποίο είναι προικισμένο το νησί, θα αξιοποιηθεί προς όφελος όλων των Ικαριωτών που πεισματικά αρνούνται να εγκαταλείψουν το μικρό τούτο αλλά ανδρείο νησί.

Πάντως σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση της fmvoice.gr είναι ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Δημοτική αρχή του Νησιού επισκέφθηκε την αρμόδια υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η οποία έχει δεσμευθεί ότι με σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προχωρήσει σε γοργούς ρυθμούς η πολυπόθητη πιστοποίηση των διάσημων ιαματικών πηγών του νησιού.

 

banner

 

Αναδημοσίευση από : http://www.fmvoice.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue