Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Ικαρία: Εκεί που τελειώνουν οι δρόμοι, αρχίζουν οι εκπλήξεις των χωριών

Ικαρία: Εκεί που τελειώνουν οι δρόμοι, αρχίζουν οι εκπλήξεις των χωριών

by ikariaki.gr
78 views

Γράφτηκε από Iris

Στην Ικαρία εκεί που τελειώνουν οι δρόμοι αρχίζουν οι εκπλήξεις.

Μαγγανίτης και Καρκινάγρι: αποτελούν δύο χωριά που πρέπει να ανακαλύψετε… 

Στο χωριό Καρκινάγρι, σαν εξόριστοι οι άνθρωποι, αφουγκράστηκαν τον εαυτό τους. Ανέσυραν τις βασικές αξίες της ζωής. Και ζουν ευτυχισμένοι, χωρίς να χρειάζονται υλικά αγαθά.

Είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό ψαροχώρι που έχει έκταση από το βουνό ψηλά μέχρι τη θάλασσα. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με θαλάσσια συγκοινωνία με το καΐκι που εκτελεί δρομολόγιο Καρκινάγρι – Μαγγανίτης – Άγιος Κήρυκος, και οδικώς από την Βόρεια πλευρά του νησιού, μέσω Ευδήλου.

Από την άλλη μεριά, στον Μαγγανίτη κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την πλαστικότητα των βράχων που βουτάνε στο Αιγαίο. Ούτε την αντίστροφη αγριάδα εκείνων που λογχίζουν τον ορίζοντα ψηλά.

Και σε αυτό το καριώτικο χωριό όλοι έκαναν ειρήνη με τη φύση. Και άφησαν το χρόνο να κυλά υπέρ τους.

Ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια ψαροχώρια στο δυτικότερο άκρο του νησιού. Το χωριό αυτό μαγεύει αμέσως τον επισκέπτη όταν πλησιάσει, από τους επιβλητικούς γρανιτένιους βράχους, σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστησή του.

banner

Απ’ τα μεγαλύτερα χωριά της Ικαρίας με πολύ πράσινο με πολλές ελιές, πεύκα και άλλα δέντρα. Αξιοσημείωτο είναι το τούνελ (το μοναδικό σε όλο το νησί-γνωστό και ως ‘τρύπα της Τούλας’), που δημιουργήθηκε για να ενώσει τον Μαγγανίτη οδικώς με το υπόλοιπο νησί στις αρχές της δεκαετίας του ’90 (γνωστό και ως η τρύπα της Τούλας). Επίσης, υπάρχουν διάσπαρτες ταβέρνες και καφε-μπαρ, καθώς και ένα ξενοδοχείο.

Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται οδικώς από τον Άγιο Κήρυκο ή τον Εύδηλο, με καΐκι που συνδέει Άγιο Κήρυκο-Μαγγανίτη-Καρκινάγρι.

Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την γραφικότητα, σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά της φύσης.

Πληροφορίες από visitikaria

 

Αναδημοσίευση από : https://mygreekholiday.gr

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue