Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ικαρία, εδώ είναι ο παράδεισος! Από τον Δημήτρη

Ικαρία, εδώ είναι ο παράδεισος! Από τον Δημήτρη

by ikariaki.gr
19 views

Λένε πως υπάρχει ένα μέρος στην Ελλάδα που φαίνεται ο χρόνος να σταματά, όλα κυλούν πιο αργά και οι κάτοικοί του δείχνουν να έχουν αποβάλλει το άγχος από τη ζωή τους. Λένε πως υπάρχει ένα μέρος που μπορείς να συνδυάσεις την απόλυτη ηρεμία με το ατελείωτο γλέντι.

Η Ικαρία λοιπόν για πολλούς αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο τρόπο ζωής. Μακριά από το άγχος και την ταχύτητα των μεγάλων πόλεων, εκεί οι άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους με μια μικρή καθυστέρηση. Όχι γιατί είναι αργόσχολοι, αλλά γιατί γνωρίζουν πως μια χαμένη μέρα στη ζωή σου είναι αυτή που δεν έκανες τα πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς και όχι μία που απλά ξύπνησες λίγο αργότερα και δεν ακολούθησες την συνηθισμένη ρουτίνα σου.

Δεν θα επισκεφθείς το νησί για να δεις τα καταπράσινα νερά, τις χρυσαφένιες αμμουδιές, την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ή τα μαγευτικά τοπία. Κακά τα ψέματα, η Ικαρία δεν φημίζεται για τα παραπάνω. Μην με παρεξηγήσετε όμως. Όποιος επισκεφθεί το νησί οφείλει να δει τις εντυπωσιακές Σεϋχέλλες, την καλύτερη ομολογουμένως παραλία του νησιού και την πλέον τουριστική. Δεν πρέπει να παραλείψει κανείς να θαυμάσει ένα ηλιοβασίλεμα στην παραλία του Να, αφού έχει κινδυνεύσει στα επικίνδυνα νερά της, έχει ξεδιψάσει με μια παγωμένη μπύρα από το ψυγειάκι της παρέας και έχει τραγουδήσει στην αμμουδιά με τους λίγο πιο περιπετειώδεις τύπους που προτίμησαν το ελεύθερο κάμπινγκ στο νησί. Και μην ξεχνάτε πως η Ικαρία είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για τους λάτρεις του surf και το μέρος στο νησί για τους μυημένους και μη σε αυτό είναι η Μεσακτή. Θα πάτε για την βραδινή σας βόλτα στο Χριστό Ραχών και στην πλατεία του θα καθίσετε να πιείτε ντόπιο τσίπουρο και κρασί συνοδεία με νόστιμους μεζέδες.

Ας πάμε όμως, στο κυρίως θέαμα του νησιού, αυτό για το οποίο όλοι όσοι πάνε στο νησί μιλούν μετά την επιστροφή τους από αυτό. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στα διάφορα χωριά τα βράδια ακούγονται γέλια, φωνές, βιολιά και παραδοσιακές μελωδίες. Τα πανηγύρια που διοργανώνονται στην Ικαρία δεν μπορούν να περιγραφούν με μερικές λέξεις. Ο άνθρωπος δεν είναι προγραμματισμένος να διασκεδάζει και να γελά μόνος του, αλλά αγκαλιασμένος με άλλους γύρω του. Αυτό θα πρέπει να θυμούνται όσοι πάνε στα γλέντια του νησιού. Εκεί δεν χρειάζεσαι μια αφορμή για να χορέψεις και να τραγουδήσεις, εκεί η διάθεση αυτή απλά υπάρχει και περνά στον καθένα αυτόματα. Η κορυφαία στιγμή του καλοκαιριού στο νησί είναι φυσικά στις 15 Αυγούστου. Αν ποτέ βρεθείτε στο νησί αυτή τη μέρα, μην εκπλαγείτε που οι παραλίες, οι ταβέρνες και οι καφετέριες είναι άδειες από το πρωί, καθώς υπάρχει πολύ λογική εξήγηση. Σε ένα από τα υψηλότερα σημεία του νησιού μέσα στο δάσος, εκεί που κάποτε οι Ικαριώτες πήγαιναν για να κρυφτούν από τους πειρατές, υπάρχει μια πλατεία που αυτή τη μέρα έχει έναν διαφορετικό παλμό. Στη Λαγκάδα το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Αλήθεια, υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να βλέπεις αγνώστους να χορεύουν σα να γνωρίζονται χρόνια; Ίσως τα ζευγάρια που είναι μαζί δεκαετίες και χορεύουν βαλς (ναι, είναι και αυτό μια μουσική επιλογή στα Ικαριώτικα πανηγύρια), κοιτάζοντας ο ένας τον άλλο στα μάτια, όπως τη μέρα που γνωρίστηκαν. Ψέματα, μάλλον το πιο ωραίο θέαμα είναι ο πατέρας που χορεύει με την κόρη του και να διακρίνεις στα μάτια πως αυτή είναι τα πάντα για αυτόν.

Μην πάτε στην Ικαρία επειδή το διαβάσατε σε κάποιο άρθρο κάποιου mainstream site ή περιοδικού. Να πάτε επειδή θέλετε να νιώσετε πως μπορούν οι άνθρωποι να διασκεδάσουν και να χαμογελάσουν, επειδή είναι απλά όλοι μαζί και αυτό τους αποκαλύπτει συναισθήματα χαράς έμφυτα μέσα τους που ίσως δεν ήξεραν πως είχαν.

 

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

 

Αναδημοσίευση από : https://www.maxmag.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue