Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ιδιωτικοί υπάλληλοι Σάμου : Σωματεία εργατών – όχι των εργοδοτών

Ιδιωτικοί υπάλληλοι Σάμου : Σωματεία εργατών – όχι των εργοδοτών

by ikariaki.gr
17 views

Σάμος 5/3/2019

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Μετά τις προσπάθειες της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας να πραγματοποιήσουν συνέδριο με εργοδότες “μεταμφιεσμένους” σε εργαζόμενους που ήρθαν μαζί με τα τσιράκια και τους μπράβους τους (23-24/2), με απόλυτη ευθύνη της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ – ομάδα Βασιλόπουλου), επανέρχονται. Αυτή τη φορά με απόλυτη θρασύτητα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας ενημερώνουν 2 μέρες πριν ότι το “συνέδριο” θα επαναληφθεί στις 6 και 7 Μαρτίου με δικά μας έξοδα!

Δηλαδή δε φτάνει που ξετίναξαν τα ταμεία των σωματείων μας για να είμαστε “ταμειακά εντάξει”, στην Ομοσπονδία, τώρα ζητούν να πάμε από κάθε μεριά της Ελλάδας 600 αντιπρόσωποι(!) με δικά μας έξοδα. Ντροπή τους!.

Είναι τόση η πρεμούρα τους να εκλέξουν εργοδότες – αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ που δεν κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα.

Αίσχος! Ακόμα δεν πήραμε απάντηση με ποιο δικαίωμα έφεραν νονούς της νύχτας που οπλοφορούσαν στο συνέδριο;

Πού πήγαν τα 30000 που πήραν δάνειο από τη ΓΣΕΕ;

Απαιτούμε εδώ και τώρα να πληρωθούν τα έξοδα των αντιπροσώπων. Να γίνει πραγματικό συνέδριο των εργατών, χωρίς εργοδότες και μπράβους. Σαββατοκύριακο για να μπορέσουν να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι απ’ όλη τη Ελλάδα.

Συνάδελφοι, η βρωμιά και δυσωδία τους δεν έχει τέλος.

Ο μοναδικός τρόπος να απαλλαγούμε απ’ όλους αυτούς τους εργατοπατέρες που τη μια μέρα απολύουν εργάτες σε ναυτιλιακές εταιρείες, σούπερ μάρκετ κ.λπ. και την άλλη έρχονται να “μας εκπροσωπήσουν” τρομάρα τους, είναι να δυναμώσουμε τα ταξικά μας σωματεία. Να πάμε κόντρα σ’ αυτή τη σαπίλα της εργοδοσίας που αποτελεί την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Θέλουμε σωματεία εργατικά, ταξικά όχι εργοδοτικά. Θέλουμε ΓΣΕΕ των εργατών όχι των εργοδοτών.

banner

Όλες αυτές τις μέρες ενημερώνουμε πλατιά στους χώρους δουλειάς τους εργαζόμενους των νησιών μας για τα έργα και ημέρες των εργοδοτών και της Ομοσπονδίας. Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δυναμώσουν το ταξικό μας σωματείο με νέες εγγραφές, με εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και στη δύναμη του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Μόνο με ενισχυμένες δυνάμεις, με αλλαγή στους συσχετισμούς θα μπορέσουμε να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Όχι τα κέρδη των λίγων.

Η Διοίκηση

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue