Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Σάμου : Ανάκληση παράνομης απόλυσης

Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Σάμου : Ανάκληση παράνομης απόλυσης

by ikariaki.gr
34 views

 

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

          Συνάδελφοι, οι εργοδότες έχοντας τις πλάτες και την ανοχή των ξεπουλημένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κάνοντας χρήση όλων των αντεργατικών νόμων που έχουν ψηφιστεί από αυτή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και υπερβαίνοντας ακόμη και αυτούς σε πολλές περιπτώσεις, έχουν στην κυριολεξία “ξεσαλώσει”. Τελευταίο κρούσμα μεταξύ πολλών (επίθεση με χημικά σε μαθητές, φοιτητές κ.ά.) είναι η απόλυση συνδικαλίστριας μέλους του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου από την επιχείρηση “ΠΛΑΤΑΚΗΣ ΑΕ”. Έφτασαν στο σημείο, οι “μπράβοι” της επιχείρησης ακόμα και να απειλήσουν τη συναδέλφισσα και τους συναδέλφους που πήγαν να την υπερασπιστούν ότι θα κάνουν χρήση όπλου, διώχνοντας τους από το χώρο δουλειάς.

Το “έγκλημα” της συναδέλφισσας ήταν η διεκδίκηση του επιδόματος αδείας των εργαζομένων, το δώρο Πάσχα, η τήρηση του ωραρίου.

          Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη στη συναδέλφισσα, απαιτεί εδώ και τώρα να ανακληθεί η παράνομη απόλυσή της. Καταγγέλλουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και δηλώνουμε ότι δεν θα τους περάσει η “σιγή νεκροταφείου” που επιθυμούν στους τόπους δουλειάς. Δεν θα το επιτρέψει το ταξικό εργατικό κίνημα.

Συνάδελφοι, η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Μας αφορά όλους. Κι εδώ στη Σάμο, υπάρχουν περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Θυμίζουμε την περίπτωση μεγάλης επιχείρησης τροφίμων με χονδρεμπορικά και σούπερ μάρκετ που έβαζε τους εργαζόμενους να υπογράφουν στην αστυνομία κιόλας ότι δεν θα συνδικαλιστούν, την εταιρεία καθαριότητας στο νοσοκομείο που έβαζε τους εργάτες να υπογράφουν σε λευκά χαρτιά κι εκείνη μετά πρόσθετε ό,τι ήθελε καθώς και να υπογράφουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι έχουν εξοφληθεί ενώ κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, τις απλήρωτες υπερωρίες, την ανασφάλιστη εργασία σε πολλούς χώρους κ.ά..

Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο. Με ενότητα και δράση διώχνουμε το φόβο, έχουμε νίκες, δεν είμαστε μόνοι και ανυπεράσπιστοι. Όσο μένουμε άπραγοι, τόσο θα μας “πατάνε στο σβέρκο”. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω από τις σύγχρονες ανάγκες μας.

banner

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

* Υπογραφή ΣΣΕ. Κανείς κάτω από 751 ευρώ.

* 8ωρο, πενθήμερο, 40ωρο.

* Υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας

ΤΟ Δ.Σ.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue