Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Θεατρική Παράσταση: “Καπετάν Μιχάλης” του N. Kαζαντζάκη στην Ικαρία

Θεατρική Παράσταση: “Καπετάν Μιχάλης” του N. Kαζαντζάκη στην Ικαρία

by ikariaki.gr
69 views

Ο Βασίλης Βασιλάκης μετά τις παραστάσεις :

 

  • ΑΣΚΗΤΙΚΗ (παρουσιάστηκε για πέντε χρόνια σχεδόν σε όλη την Ελλάδα ) και
  • Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ – εν χορώ και οργάνοις (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης)

 

επανέρχεται – σε συνεργασία με την ομάδα Mist – και παρουσιάζουν τον “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗ”.

 

Ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα του Νίκου Καζαντζάκη επιλέξαμε να μεταφέρουμε σε μορφή Θεατρικής Παράστασης για να τιμήσουμε έτσι και εμείς τα 60 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα στοχαστή .

 

Στο μυθιστόρημα του Ν. Καζαντζάκη, οι θεμελιακές αντιθέσεις των προσώπων, το αγνό πατριωτικό αίσθημα, ο έρωτας, η καθημερινότητα (βίαιη και κωμική ταυτόχρονα), οι αλλεπάλληλες εξεγέρσεις και ματαιώσεις , μας αποκαλύπτουν το ανθρωπολογικό βάθος του έργου και το τοποθετούν χρονικά έξω από το ιστορικό του πλαίσιο, καθιστώντας το διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ.

 

banner

Η παράσταση παρουσιάζεται από πέντε – 5 – ηθοποιούς οι οποίοι και ντύνουν μουσικά την παράσταση (κρουστά – πνευστά ) και βασίζεται στις δράσεις – σχέσεις των κύριων προσώπων : Καπετάν Μιχάλης – Νουρήμπεης – Εμινέ – Καπετάν Πολυξίγκης – Μανούσακας – Καπετάν Σήφακας – Κοσμάς.

 

Ο αέρας της Αφρικής , ο αρχαϊκός χαρακτήρας των προσώπων, οι μάσκες, τα πολυφωνικά τραγούδια, -Νίκη Δουλγεράκη, Τίνα Τζάθα – τα μοιρολόγια, η ζωντανή μουσική, – Ηλίας Τσατσαρώνης – οι ήχοι, ο μεταφυσικός κόσμος της μαριονέτας , ο σκηνικός χώρος πού μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει, καθορίζουν τη δομή της παράστασης που στοιχεία της συγγενεύουν με την αρχαία ελληνική τραγωδία .

 

 

 

Συντελεστές :

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ:

Βασίλης Βασιλάκης

ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ:

Μαίρη Τρακάκη, Βασίλης Βασιλάκης

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:

Τίνα Τζάθα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Χριστίνα Σαρλάμη

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ: 

Πέννυ Κτενα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:

Μαρία Πιλάτη

 

 

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:    Κωνσταντίνα Κουτουλάκη,    Νίκη Δουλγεράκη,  

 Ηλίας Τσατσαρώνης,    Τίνα Τζάθα,    Βασίλης Βασιλάκης

 

 

 

 

Λίγα λόγια για την Ομάδα Mist

 

Η ομάδα MIST είναι νεοσύστατη ομάδα Θεάτρου η οποία αποτελείται από τέσσερις ηθοποιούς (Τίνα Τζάθα, Νίκη Δουλγεράκη, Κωνσταντίνα Κουτουλάκη, Ηλίας Τσατσαρώνης) με κοινές αφετηρίες και προσλαμβάνουσες. Στην πλειοψηφία τους είναι Νέοι ηθοποιοί που βαδίζουν δειλά -δειλά τα πρώτα τους χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι. Στην προσπάθεια τους αυτή, σταθερή στράτα στο να μάθουν να περπατούν ήταν η ευτυχής συνάντηση με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη και η βουτιά, με την σιγουριά βέβαια της εμπειρίας του, στην δύσκολη και παράλληλα γοητευτική γραφή του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη και η μεταφορά του σε σώμα και δράση.

Η παράσταση Καπετάν Μιχάλης είναι η πρώτη συνάντηση – και κατά την γνώμη της ομάδας- ευχάριστη και εποικοδομητική, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την θέληση για συνέχιση της διαδρομής μαζί του και σε άλλες προσπάθειες στο μέλλον, πέραν άλλων σχεδίων.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue