Home ΚοινωνίαΠολιτικήΠολιτικές Ομιλίες Η πολιτική εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στους Φούρνους

Η πολιτική εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ στους Φούρνους

by ikariaki.gr
5 views

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η πολιτική εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων  από την ίδρυση του ΚΚΕ που διοργάνωσε η Κ.Ο Φούρνων Κορσεών στην πλατεία του νησιού στις 10 Σεπτέμβρη.

Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Οργάνωσης Βαγγελιώ Κυπραίου. Αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης, παρουσιάζοντας  συνοπτικά την διαδρομή  των πρωτοπόρων κομουνιστών και των συναγωνιστών τους στο νησί των Φούρνων. Iδιαίτερη αναφορά έγινε στους Θεοφίλη  Μαρούση, Χριστόδουλο Γλαρό, Θοδωρή Παπαϊωάννου, και άλλους  συντρόφους που έχουν τη δική τους συμβολή, στην ιστορική διαδρομή του Κόμματος και άφησαν το αποτύπωμα τους στο  λαϊκό κίνημα των  νησιών μας .

Η κεντρική ομιλία έγινε από το  Νίκο Λαρδά μέλος της ΤΕ Ικαρίας –Φούρνων του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων είπε:

«  Μπροστά στη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής και δράσης του ΚΚΕ πραγματοποιούνται σ΄όλη την Ελλάδα σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν ηρωικές σελίδες αγώνων και θυσιών, φωτίζουν πλευρές της δράσης του Κόμματος, τιμώνται αγωνιστές και αγωνίστριες, μέλη και στελέχη που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην δημιουργία της ηρωικής ιστορίας του Κόμματος μας.   Αναδεικνύεται η επικαιρότητα και αναγκαιότητα του σοσιαλισμού, επιβεβαιώνεται ότι ο μόνος δρόμος για την ανακούφιση και την πρόοδο του λαού είναι η κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη.

banner

   Ακολουθώντας την ιστορική διαδρομή γεγονότων  που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου μας, συναντιόμαστε με τους  ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτά. Οι πρωταγωνιστές αυτών που διαβάζουμε και ακούμε στις ιστορίες των παππούδων μας, δεν είναι κάποιοι ήρωες πέρα και έξω από εμάς. Είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, που επέλεξαν το δρόμο του αγώνα, που επέλεξαν να αγωνιστούν για το δίκιο της τάξης τους, για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

   Όλοι αυτοί δεν γεννήθηκαν ήρωες με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα.  Η ένταξή τους στην ΕΑΜική αντίσταση και στο βασικό αιμοδότη της, το ΚΚΕ, το οποίο τη γαλούχησε με τα υψηλότερα ιδανικά του αγώνα, της αυτοθυσίας και την ανάγκη για λαϊκή κυριαρχία και εξουσία, είναι αυτό που τους έδωσε την ορμή και το θάρρος.

   Μπροστά μας θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά. Παλιά και νέα διλλήματα θα τεθούν, για να αποσπάσουν τα αστικά κόμματα τη στήριξη του λαού, να πάρουν την ανοχή και την ψήφο του.  Πολλοί θα βάλουν τις αριστερές τους φορεσιές και θα σας θυμηθούν.

  Είμαστε βέβαιοι, ότι οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές των Φούρνων, κυρίως όσοι έχουν σχέση με την αγωνιστική παράδοση αυτού του νησιού, και εκτιμούν τη στάση του ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους επιφυλάξεις και διαφωνίες, θα συμβάλλουν με κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να πιάσουμε το κόκκινο μολύβι της ιστορίας και να γράψουμε “…κάποιους στίχους που έμειναν στη μέση για να τους τελειώσουμε…”, όπως λέει ο ποιητής!!!

Γιατί η  μεγαλύτερη τιμή για το ΚΚΕ μπροστά στη συμπλήρωση των 100 χρόνων του είναι η πάλη για την ισχυροποίησή του»

Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή του ντοκυμαντέρ της Κ.Ε. του ΚΚΕ γα τα 100χρονα του Κόμματος.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue