Home ΚοινωνίαΑιγαίο Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στα Ψαρά

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στα Ψαρά

by ikariaki.gr
12 views

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                     

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. &  Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

banner

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ                                                                                                                                                                                          

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ : Α΄ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Μυτιλήνη  29 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη ΠΔΕ στον νομό Χίου

 

Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αριστείδη Κελεπερτζή και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Ευτυχία Βλυσίδου, παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στα Ψαρά, παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου. Επίσης, συμμετείχε στη συνάντηση του Υπουργού με εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νησί κατά τη διάρκεια της οποίας οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να εκθέσουν μια σειρά από θέματα που αφορούν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες επιτελούν το λειτούργημά τους.

Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Νηπιαγωγείου ΒΙΑΛ το οποίο αποτελεί παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου Καμποχώρων. Η λειτουργία της εν λόγω σχολικής μονάδας πραγματοποιήθηκε με Απόφαση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ένταξη Προσφυγοπαίδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020. Την ίδια μέρα επισκέφθηκε το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου και, εν συνεχεία, πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου και της ΕΛΜΕ Χίου. Στο επίκεντρο των συναντήσεων τέθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία και υποστήριξη των σχολικών μονάδων του Νομού Χίου, καθώς και σε γενικά εκπαιδευτικά θέματα και αιτήματα.

Στις 27 Μαρτίου 2018 μετέβη στις Οινούσσες, συνοδευόμενος από τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Χίου, τους Σχολικούς Συμβούλους Χίου Σταμάτη Βούλγαρη, Νίκο Χαβιάρα και Ευδοκία Σαμουηλίδου, καθώς και την Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Χίου Καλλιρρόη Ντούβλη, όπου, αφού επισκέφθηκε τις οικείες σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, συνάντησε τους εκπαιδευτικούς του νησιού με τους οποίους και συζήτησε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των σχολείων και τις ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν. Επίσης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο και συνομίλησε μαζί του για θέματα κοινής ευθύνης, όπως πώς μπορεί να υποστηρίξει ο Δήμος τη στέγαση και σίτιση των εκπαιδευτικών του νησιού. Το απόγευμα της ίδιας μέρας συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ΙΕΚ Χίου Λεωνίδα Κωστάλα.

Τέλος, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό, το ΕΕΕΕΚ και το ΚΕΔΔΥ Χίου για θέματα ειδικής εκπαίδευσης. Η περιοδεία στη Χίο ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου. Πέρα από τις προαναφερόμενες προγραμματισμένες επισκέψεις, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και άλλες σχολικές μονάδες και δομές εκπαίδευσης της Χίου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.

 

                                                                                                            Εκ της Περιφερειακής Δ/νσης

Π. & Δ. Εκπ/σης Βορείου Αιγαίου

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue