Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε επενδυτικό φόρουμ για τον θερμαλισμό

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε επενδυτικό φόρουμ για τον θερμαλισμό

by ikariaki.gr
5 views

Στο επενδυτικό φόρουμ που διοργάνωσε ο Οργανισμός «Enterprise Greece» σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ και της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα με τίτλο: “Investors workshop-development of thermal springs in Greece”, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, συμμετείχε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα. Αγγελική Σαραντινού.

Η κα. Σαραντινού παρουσίασε τις ενέργειες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την αξιοποίηση και ανάδειξη των θερμοπηγών και των ακινήτων που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο του Σάρλιτζα, των οποίων η χρήση παραχωρήθηκε στην Περιφέρεια από το ΤΣΑΥ μέσω προγραμματικής σύμβασης, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Αρχικά παρουσίασε την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της ιαματικής πηγής -ως πηγή της Θερμίας Άρτεμης- και στη συνέχεια τα βήματα που έχουν γίνει για την κατ’ αρχήν επαναλειτουργία των λουτρικών εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση του κτιρίου «ΣΑΡΛΙΤΖΑ ΠΑΛΛΑΣ» μετά από οικονομοτεχνική μελέτη ώστε να καθορισθεί η μελλοντική χρήση του κτιρίου. Μεταξύ των χρηματοδοτικών εργαλείων που εξετάζει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι και τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

ert.gr


Ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και με την υποστήριξη του ΤΑΙΠΕΔ και της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: INVESTORSWORKSHOPDEVELOPMENT OF THERMAL SPRINGSIN GREECE, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, από τις 9:00 π.μ. έως 5.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Θέμα της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη των ιαματικών πηγών στην Ελλάδα, με βασικούς άξονες:

  • Το θεσμικό πλαίσιο και τη χάραξη στρατηγικής για τον ιαματικό τουρισμό
  • Την επερχόμενη αξιοποίηση ιαματικών πηγών
  • Τη συμβολή των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην ανάπτυξη των ιαματικών πηγών
  • Την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα του ιαματικού τουρισμού – Η Ελληνική και η Διεθνής εμπειρία

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τη δυναμική των ιαματικών πηγών στη χώρα μας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον τομέα του ιαματικού τουρισμού από την περαιτέρω ανάπτυξη τους.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, η Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Γερμανός Πρέσβης Jens Plötner, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, το μέλος ΔΣ του ΕΟΠΠΥ Γρηγόριος Σαμπάνης και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.

Στις ενδιαφέρουσες ενότητες της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι επικείμενες αξιοποιήσεις ιαματικών πηγών από το ΤΑΙΠΕΔ, ο ρόλος της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και η διεθνής εμπειρία με έμφαση στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών λουτροπόλεων.

nkv.antenna.gr

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue