Home Τ. ΑυτοδιοίκησηΠεριφέρεια Β.Αιγαίου Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις ανανεώσεις άδειας οδήγησης

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις ανανεώσεις άδειας οδήγησης

by ikariaki.gr
1 views

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέλοντας να ενημερώσει τους οδηγούς των νησιών του Βορείου Αιγαίου και ειδικα τους μεγαλύτερους οδηγούς (ανω των 80 ετών) των οποίων έχουν λήξει οι άδειες οδήγησης, σχετικά με τις ιατρικές εξετάσεις για την ανανέωση των διπλωμάτων, τα όποια νομοθετικά κολλήματα έχουν επισημανθεί από την Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ”με επιστολή της στις 11-11-2016 προς το Υπουργείο Μεταφορών και αρ. πρωτ.: 58566/1045 επισήμανε το πρόβλημα και ζήτησε νομοθετική ρύθμιση για την επίλυσή του.

Με νέα επιστολή στις 22-12-2016 και αρ. πρωτ.: 67285/1180 προς το Υπουργείο Υγείας ζήτησε επίσης τη νομοθετική ρύθμιση για επίλυση του προβλήματος, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 16-02-2017 με αρ. πρωτ.: οικ. 321 η Περιφερειάρχης κα. Χριστιάνα Καλογήρου απευθύνθηκε στους Υπουργούς Μεταφορών και Υγείας, τονίζοντας το οξύ πλέον πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί ζητώντας τη νομοθετική ρύθμιση επικαλούμενη και το Σύνταγμα.

Στις 14-03-2017 και αρ. πρωτ.: 64 ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Β. Αιγαίου κ. Ιωάννης Ξενάκης απευθύνθηκε με επιστολή του για το ίδιο θέμα στον Υφυπουργό Μεταφορών και στις 15-03-2017 στο γραφείο του Υπουργού Υγείας, επισυνάπτοντας και την επιστολή της κας Περιφερειάρχη, ζητώντας επιτακτικά πλέον τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος για επίλυση του προβλήματος.

Στις 14-04-2017 από τα συναρμόδια Υπουργεία μας ανακοίνωσαν τηλεφωνικά το περιεχόμενο της τροποποίησης του Νόμου, η οποία τροποποίηση δίνει λύση στο πρόβλημα, αλλά η νομοθετική ρύθμιση παραμένει εδώ και 3,5 περίπου μήνες στις καλένδες.”

Σύμφωνα με την Περιφέρεια και με τις παραπάνω ενέργειες, εξάντλησε όλες τις δυνατότητες παρέμβασής της, αφού το νομοθετικό έργο δεν είναι στις αρμοδιότητες της.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue