Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Η πίτα του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος και γύρω Δήμων “Ο Ίκαρος”

Η πίτα του Συλλόγου Ικαριωτών Περάματος και γύρω Δήμων “Ο Ίκαρος”

by ikariaki.gr
34 views

Παραβρεθήκαμε το Σάββατο 20 Γενάρη 2018, προσκεκλημένοι από τον Σύλλογο Ικαριωτών Περάματος και γύρω Δήμων ” Ο Ίκαρος”, στη φιλόξενη αίθουσα τους στο Πέραμα, στο ετήσιο ραντεβού τους για τη κοπή της πίτας του Συλλόγου.

Πάντα όταν παρευρίσκεσαι σε εκδηλώσεις αυτού του Συλλόγου, το πρώτο πράγμα που σε “κερδίζει” είναι η ζεστασιά, το χαμόγελο και η γνωστή Καριώτικη φιλοξενία που σου δίνουν τα μέλη του Συλλόγου, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, που σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να είσαι …στο σπίτι σου.

 

 

 

 

banner

Αυτό λοιπόν ήταν το πρώτο που καταγράψαμε, γιατί το δεύτερο, πέρα από τη συμμετοχή των συμπατριωτών μας, ήταν η ευρύτερη εκπροσώπηση των φορέων της πόλης (Δήμος και τοπικοί φορείς), που δείχνει τη σημαντική θέση που έχει κατακτήσει η Καριώτικη εκπροσώπηση, στη κοινωνία του Δήμου Περάματος.

Σε μια μεστή ομιλία του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Μαματάς, αναφέρθηκε και στην γενική εικόνα της ελληνικής σκληρής πραγματικότητας, που ζούμε όλοι, αλλά και στην εν γένει δράση του Συλλόγου.

 

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά παιδιά του Συλλόγου είπαν τα Καριώτικα κάλαντα, μια πράξη που δείχνει ότι οι Ικαριώτες της παροικίας μας και από τους πρώτους ο Ικαριώτικος Σύλλογος στο Πέραμα, μεταδίδει από γενιά σε γενιά την πραγματική Καριώτικη λαϊκή παράδοση (μέρος της είναι και τα Καριώτικα Κάλαντα). Όταν βλέπεις παιδάκια 4ης ή 5ης γενιάς να χαίρονται γι αυτό που κάνουν, είσαι σίγουρος ότι οι Ικαριώτες όπου και να πάνε, όπου και να ζουν και να δημιουργούν, φτιάχνουν υποδομές για να συνεχίζεται….αυτό που πήραν μαζί του, όταν έφυγαν από τον τόπο τους, σίγουρα χωρίς να είναι …ταξίδι για τουρισμό.

Μετά ο Πρόεδρος του Συλλόγου έκοψε την πίτα, καλώντας ένα – ένα τους καλεσμένους του, για να τους παραδώσει συμβολικά ένα κομμάτι από την πίτα. Ο καθένας βέβαια απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκομένους.

Τον Δήμαρχο Περάματος (που ασθενούσε) εκπροσώπησε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Αυτιά – Κατσιμπρή Παγώνα.

Ήταν παρόντες Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσωπούσαν όλες τις παρατάξεις του Δήμου, αλλά και εκπρόσωποι των Συλλόγων της πόλης (Κρητικοί, Πόντιοι κλπ.) και εκπρόσωποι Ικαριώτικων Συλλόγων.

Προς το τέλος της εκδήλωσης οι άνθρωποι του Συλλόγου είχαν ετοιμάσει μεζέδες και ποτά για όσους τους τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος.

Ευχόμαστε επιτυχίες στους ανθρώπους του Συλλόγου και να συνεχίσουν το δημιουργικό τους έργο, που τους έχει κατατάξει στα επίλεκτα μέλη της Περαματιώτικης κοινωνίας που ζουν.

Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία

Σωτήρης Πολίτης

 

Συμπληρώνουμε με το πολύ καλό ρεπορτάζ του παρευρισκόμενου συμπατριώτη μας Σαράντου Χουτρίδη :

http://ikariologos.gr/kopi-pitas-silogoy-ikarioton-peramatos

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue