Home Η Ικαρία ΠαντουΙκαριακή Ομογένεια Η ομογενής σεφ Νταϊάνα Κόχυλα μιλά στην «Boston Globe» πριν επισκεφτεί τη Βοστώνη

Η ομογενής σεφ Νταϊάνα Κόχυλα μιλά στην «Boston Globe» πριν επισκεφτεί τη Βοστώνη

by ikariaki.gr
28 views

Η Νταϊάνα Κόχυλα μαθαίνει στο αμερικανικό κοινό τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας μέσα από την εκπομπή «My Greek Table», της οποίας η 2η σεζόν προβάλλεται στο «WGBH». Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση «NHS».

ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε παλαιότερο δημοσίευμά μας είχαμε αναφέρει πως η ομογενής συγγραφέας μαγειρικών βιβλίων και τηλεπαρουσιάστρια, Νταϊάνα Κόχυλα (Diane Kochilas), θα υπογράψει αντίγραφα του νέου της βιβλίου στο ομογενειακό εστιατόριο «Committee» της Βοστώνης.

Η γνωστή συγγραφέας θα βρίσκεται στον χώρο του εστιατορίου στις 31 Ιανουαρίου για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες της και να προωθήσει το βιβλίο.

Λίγο πριν φτάσει στην πόλη, η ομογενής σεφ παραχώρησε μία συνέντευξη στην εφημερίδα «Boston Globe», όπου μίλησε για τις διακοπές, τα φαγητά που της αρέσουν και τα ταξίδια.

Για τον αγαπημένο της προορισμό διακοπών είπε: «Θα πω το νησί των προγόνων μου, την Ικαρία, γιατί είναι ο τόπος που αισθάνομαι την απόλυτη ελευθερία. Είναι το πνευματικό μου σπίτι. Ένα όμορφο, τραχύ μέρος, το οποίο γεμίζει με κόσμο για περίπου πέντε εβδομάδες τον χρόνο. Λατρεύω την άγρια φύση του νησιού, την πυκνή του βλάστηση και τα βραχώδη βουνά.

»Τη μυρωδιά του μελιού, του πεύκου και της γύρης… Αγαπώ την μουσική και τα πανηγύρια της και, παρόλο, που πλέον μένω μακριά την θεωρώ σπίτι μου. Έτσι ένιωθα και για τη Νέα Υόρκη, αλλά δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση πλέον με την πόλη που μεγάλωσα».

Για το αγαπημένο φαγητό ή ποτό των διακοπών είπε: «Σίγουρα το κόκκινο κρασί, όπου κι αν πάω. Στις διακοπές το απολαμβάνουμε ακόμη καλύτερα. Λατρεύω επίσης τα ντάμπλινγκς αλλά και τις μικρές χειροποίητες, γεμιστές παρασκευές που υπάρχουν σε κάθε κουλτούρα». Εξάλλου η ανάγκη για «ζεστό» φαγητό είναι παντού η ίδια».

Όσον αφορά τα ταξίδια που θα ήθελε να κάνει είπε: «Σε πάρα πολλά μέρη, από την Τουρκία και το Ιράν, μέχρι τον ποταμό Μεκόνγκ της Νοτιοανατολικής Ασίας. Θα ήθελα επίσης να ταξιδέψω με το «Orient Express» και να ανακαλύψω την Αγία Πετρούπολη μέσα από τα βήματα της Άννας Καρένινα. Θα ήθελα να φτάσω μέχρι τις Εβρίδες της Σκωτίας, αλλά και τη μακρινή Κένυα. Τέλος, θα ήθελα να κάνω και ένα ταξίδι στη Δήλο, ένα από τα πιο μυστικιστικά μέρη στην Ελλάδα».

 

Αναδημοσίευση από : https://www.ekirikas.com

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue