Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου για τις δηλώσεις του υφυπουργού κ. Γ. Μπαλάφα για το προσφυγικό

Η ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου για τις δηλώσεις του υφυπουργού κ. Γ. Μπαλάφα για το προσφυγικό

by ikariaki.gr
2 views

Ο κ. Μπαλάφας.. ξαναχτύπησε. Η εμμονή του, γιατί δεν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε διαφορετικά, να επανέρχεται με εμπρηστικές δηλώσεις που αφορούν τις νησιωτικές κοινωνίες και τη στάση τους απέναντι στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, αρχίζουμε να θεωρούμε ότι αποτελεί απότοκο της προσπάθειάς του να συντηρεί εαυτόν στην επικαιρότητα! Έτσι, αντί να επιτελεί κυβερνητικό έργο και να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, ουσιαστικά αυτοχρίζεται εκπρόσωπος των νησιωτών και μάλιστα με δηλώσεις που πλέον ούτε την οργή μας δεν αξίζουν.

Τελευταίο του επίτευγμα, η δήλωση ότι μόνο ένα μικρό τμήμα του πληθυσμού στα νησιά αντιδρά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό! Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια για αποσυμφόρηση και επίσπευση των διαδικασιών ασύλου. Δηλώσεις που οι νησιώτες, ακούνε εδώ και δύο χρόνια, χωρίς όμως να τις έχουν δει να μετατρέπονται σε πολιτικές αποφάσεις.

Ο κ. Μπαλάφας είτε έχει πλήρη άγνοια του τι συμβαίνει στα νησιά, είτε αποτελεί στρατηγική του επιλογή να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Εκτός και αν πρόκειται απλά για δηλώσεις που στόχο έχουν να διασφαλίσουν την παραμονή στη θέση του στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Σε κάθε περίπτωση, τον καλούμε να έρθει στα νησιά, και να μιλήσει με τους νησιώτες. Ίσως έτσι αντιληφθεί την πραγματικότητα ως έχει, και όπως την περιγράφει εξ αποστάσεως και εκ του ασφαλούς!

 

Ευστράτιος Καραγεωργίου Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Λέσβου

Πρόδρομος Γ. Μανωλάκης Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Χίου

Παπαγεωργίου Πάρης Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου.

 

banner

 

Η δήλωση του υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα :

 

«Δεν υπάρχει καμία τρομερή επιρροή στην κοινωνική ζωή στο Βαθύ της Σάμου. Δεν είναι τρομερή η καταστροφή» είπε ο κ. Μπαλάφας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι «η κατάσταση μέσα στα κέντρα υποδοχής και τεκμηρίωσης ξέφυγε ένα διάστημα, είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, αλλά προσπαθούμε βήμα το βήμα να τις διορθώσουμε, κι εγώ θα ήθελα να υπάρξει ένα θαύμα και να σταματήσουν οι ροές».

Όσον αφορά τις ροές, υποστήριξε ότι «από τις 15 Αυγούστου και μετά ξέφυγε η κατάσταση, τώρα το μαζεύουμε».

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue