Home ΑρθρογράφοιΔημήτρης Φιλιπποπολίτης Η Ικαρία τίμησε τους Ιωάννη Τσαρνά-Γεώργιο Καρρά

Η Ικαρία τίμησε τους Ιωάννη Τσαρνά-Γεώργιο Καρρά

by ikariaki.gr
23 views

Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Παλαιού Δημαρχείου στον Άγιο Κήρυκο, η Πανικαριακή Αδελφότητα Αθηνών, τίμησε τους επιφανείς συμπατριώτες μας Ιωάννη Δημητρίου Τσαρνά (επίτιμο Γυμνασιάρχη) και Γεώργιο Παντελή Καρρά (Ιατρό, Διευθυντή Νοσοκομείου Ικαρίας) για την προσφορά τους στην Ικαριακή Κοινωνία.

Η εκδήλωση που έγινε στις 26 Αυγούστου 2017 αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου που έσπευσε να τιμήσει αυτές τις δύο πολύ ξεχωριστές προσωπικότητες του νησιού.

Ο Ιωάννης Τσαρνάς (1904-1999) , Εμβληματική εκπαιδευτική φιγούρα για πολλές γενιές παιδιών, διετέλεσε Γυμνασιάρχης στον Άγιο Κήρυκο, την εποχή που όλη η Ικαρία είχε ένα Γυμνάσιο (6 τάξεων) και μαθητές από την Βόρεια πλευρά της Ικαρίας, μαθήτευσαν εκεί.

Ο Γεώργιος Καρράς (1920-1987), Μεγάλη ιατρική προσωπικότητα της Ικαρίας, διετέλεσε για πολλά χρόνια Διευθυντής στο Νοσοκομείο στον Άγιο Κήρυκο, σε εποχές που το ιατρικό προσωπικό ήταν ελάχιστο, και οι υποδομές υποτυπώδεις, αρνήθηκε να αποχωριστεί την Ικαρία παρά τις πολλές προτάσεις εργασίας στην Αθήνα, όπου θα είχε σίγουρα διακριθεί, και παρέμεινε μέχρι και το τέλος της ζωής του κοντά στους συμπατριώτες του όπου προσέφερε τις πολύτιμες ιατρικές του υπηρεσίες.

Η εκδήλωση έγινε με την πολύτιμη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Ιωάννης Μελάς” και του Δήμου Ικαρίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθηνών κ. Λευτέρης Κουτούφαρης. Για τα τιμώμενα πρόσωπα μίλησαν οι οικογένειες τους που απεύθυναν χαιρετισμό και έδωσαν τα απαραίτητα βιογραφικά στοιχεία τους.

[Best_Wordpress_Gallery id=”35″ gal_title=”Τιμή στον Τσαρνά-Καρρά”]

Υ.Γ. 

Η Ικαριακή Ραδιοφωνία συγχαίρει την Πανικαριακή Αδελφότητα Αθηνών για αυτήν την πρωτοβουλία και δεσμεύεται να δημοσιεύσει στο άμεσο μέλλον αναλυτική παρουσίαση της ζωής και του έργου και των δύο άξιων τέκνων της Ικαρίας.

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue