Home ΠολιτισμόςΘέατρο Η θεατρική παράσταση “Κατσαρίδα” στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη

Η θεατρική παράσταση “Κατσαρίδα” στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη

by ikariaki.gr
33 views

20 Φεβρουαρίου 2017

 

 

 

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

παρουσιάζει την

ΚΑΤΣΑΡΊΔΑ

Του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Ένα εξωφρενικό ντανταϊστικό μιούζικαλ (δρόμου).

banner

 

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση Κατσαρίδα του Βασίλη Μαυρογεωργίου στις 3 Μαρτίου, 2017. Η παράσταση είναι βασισμένη στην σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, ενώ την σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Θοδωρής Πετρόπουλος.

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η Κατσαρίδα επιστρέφει με νέα διανομή και με σκοπό αυτή τη φορά να κατακτήσει την Νέα Υόρκη! Έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις απίθανες περιπέτειες μιας μικρής κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι. Η κατσαρίδα περιπλανιέται στα τρίσβαθα των υπονόμων αλλά και σε αφιλόξενους δρόμους, διασχίζει ωκεανούς, χορεύει και τραγουδά μέσα σε δαιδαλώδεις αεραγωγούς, γνωρίζει άλλα έντομα, τρωκτικά και ανθρώπους (απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη) και ταυτόχρονα διατηρεί ακλόνητη την πίστη της στο μεγάλο όνειρο. Αυτή άλλωστε είναι και το μόνο μέσο που διαθέτει για να το πραγματοποιήσει…

Η Κατσαρίδα απευθύνεται σε όλους. Σε όσους έχουν όνειρα και είναι τολμηροί, αλλά και σε εκείνους που ξέχασαν ή σταμάτησαν να ονειρεύονται. Με σύνθημα την φράση «τίποτα δεν είναι αδύνατο», η παράσταση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο να ονειρευόμαστε. Η  Ιωάννα, η μικρή κόκκινη κατσαρίδα, έρχεται να μας παρακινήσει να κυνηγήσουμε τα πιο τρελά μας όνειρά, να μην λυγίσουμε μπροστά στις αντιξοότητες, να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα μας και να απολαύσουμε το ταξίδι!

Η Κατσαρίδα του Βασίλη Μαυρογεωργίου ξεκίνησε από το Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου στις αρχές του 2004, για να παιχτεί πρώτα εκεί κι έπειτα στον Κάτω Χώρο επί δυόμισι χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η παράσταση της Κατσαρίδας με διαφορετικές διανομές έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα!

 

Κατσαρίδα

Κείμενο : Βασίλης Μαυρογεωργίου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Πετρόπουλος

Μουσική: Κώστας Γάκης

Οργάνωση Παραγωγής: Ελένη Δρίβα

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Θοδωρής Πετρόπουλος, Φάνης Γκίκας 

 

Η Κατσαρίδα θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, 26-80 30thSt, AstoriaNY 11102, από τις 3 μέχρι τις 26 Μαρτίου 2017, κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 8:00 μμ και κάθε Κυριακή στις 5:00 μμ

 

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

ΚΕΠ:(718) 726-7329

EleniDrivas (347)-615-0878

[email protected],

www.greekculturalcenter.org

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue