Home ΚοινωνίαΗ Ικαρία Τώρα Η Θεατρική ομάδα BOW παρουσιάζει την Πέμπτη 23/8/2018 στην Αρέθουσα την παράσταση “Χρωματιστές γυναίκες”

Η Θεατρική ομάδα BOW παρουσιάζει την Πέμπτη 23/8/2018 στην Αρέθουσα την παράσταση “Χρωματιστές γυναίκες”

by ikariaki.gr
7 views

Πόσο μπορεί το παρελθόν να μας τσακίσει? Ένα ποιητικό, βαθιά υπαρξιακό θρίλερ συναισθηματικών συγκρούσεων.

Δύο γυναίκες, δύο αδελφές, η Έλλη και η Άννα, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από αυτό το κάτι, το σκοτεινό “παρελθόν”, κάπου στο πατρικό τους σπίτι – ή και όχι.

Δύο αντίθετοι κόσμοι που βρίσκουν το σημείο συνάντησής τους στην ανάμνηση και την αναπαράσταση της παιδικής τους ηλικίας.

Προκαλούν, τσαλακώνονται, απελπίζονται, αναπολούν, θυμώνουν, αγαπιούνται, πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται από τις στάχτες τους.

Δύο υπάρξεις, δύο αντίρροπες δυνάμεις – το συνειδητό και το ασυνείδητο. Και μία διαδρομή, αυτή στα σκοτεινά πεδία της φαντασίωσης και της απωθημένης επιθυμίας.

banner

Ο φόβος του ανθρώπου προς το άγνωστο, το διαφορετικό, το αβέβαιο. Ένας αγώνας επιβίωσης. Η λύτρωση που έρχεται μέσω του άλλου. Ένα παράθυρο προς την ελευθερία που ανοίγουν μαζί.

“Είναι ένα έργο πρόκληση ως προς το θέμα του και το χειρισμό του, αλλά είναι κι ένα ποιητικό οικοδόμημα σχεδόν γεωμετρικό και μουσικό.

Η χρήση της γλώσσας, οι συγκοπές του ρυθμού, ο βιωμένος χρόνος των προσώπων, η ελλειπτική γραφή, οι υπόγειες διασυνδέσεις των μοτίβων, η συνειρμική σύνδεση, συγκροτούν ένα μόρφωμα εντελές.” Κώστας Γεωργουσόπουλος, “Τα Νέα”, 19-11-1984

Η νεοσύστατη ομάδα BOW, με ιδρυτικά μέλη την Τίνα Τζάθα και την Κάλλυ Κυριακού, αρχίζει δειλά δειλά αλλά και δυναμικά τα πρώτα χιλιόμετρα στο θεατρικό σανίδι, με πρώτη δουλειά τις «Χρωματιστές Γυναίκες».

Tα μέλη και οι συντελεστές έχουν κοινές αφετηρίες και προσλαμβάνουσες. Στην πλειοψηφία τους είναι νέοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες που σκοπό έχουν να αναπτύξουν μία κοινή γλώσσα και πορεία.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Παίζουν οι: Κάλλυ Κυριακού, Τίνα Τζάθα

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Παρθενόπη Μπουζούρη

Φωτογραφία/Βίντεο: Κωνσταντίνα Μάντζαρη

Αφίσα/Πρόγραμμα: Πάνος Γέρος

Επιμέλεια Σκηνικών: Της Ομάδας.

Πληροφορίες: 697 8473141

Είσοδος με κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης 8€, 5€ και 3€

 

Επόμενη στάση: 25/8  Ανοιχτό Θεατράκι Πηγής

                                26/8  Μανδριά – Θέατρο ομάδας DUENDE Ικαρίας

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue