Home ΚοινωνίαΑιγαίο Η Ε.Α.Κ.Π. για τις εκφυλιστικές ενέργειες της πλειοψηφούσας παράταξης του συνδικαλιστικού μας οργάνου

Η Ε.Α.Κ.Π. για τις εκφυλιστικές ενέργειες της πλειοψηφούσας παράταξης του συνδικαλιστικού μας οργάνου

by ikariaki.gr
11 views

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Της Ένωσης Υπαλλήλων  Πυροσβεστικού Σώματος  Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Χωρίς τέλος οι αντιδημοκρατικές και εκφυλιστικές ενέργειες της πλειοψηφούσας παράταξης του συνδικαλιστικού μας οργάνου »

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η πλειοψηφούσα παράταξη της Ενιαίας Πρωτοβουλίας Πυροσβεστών στο Δ.Σ. της Ένωσης η οποία μας έχει πλέον συνηθίσει σε εκφυλιστικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες, αποφάσισε για πολλοστή φορά να συνεδριάσει απουσία των εκλεγμένων μελών της Ε.Α.Κ.Π.

Συγκεκριμένα η συνεδρίαση για την συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/12, έγινε χωρίς να είναι δυνατόν να παραβρεθούν οι εκλεγμένοι της παράταξης μας αφού έγινε χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση και χωρίς να ληφθεί υπόψη η συγκοινωνία μεταξύ των νησιών. Αντιθέτως υπήρξε μόνο τηλεφωνική ενημέρωση από τον πρόεδρο εν ήδη τελεσιγράφου μόλις δύο μέρες πριν την πραγματοποίηση της, ότι η συνεδρίαση θα γίνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία με πρόσχημα μάλιστα την τήρηση του καταστατικού που προβλέπει τη σύγκληση Δ.Σ. μέσα σε οκτώ μέρες από τις εκλογές.

Σαν απάντηση στις διαμαρτυρίες μας, αφού κληθήκαμε να παρευρεθούμε χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να γίνει αυτό, ο πρόεδρος είπε ότι αποφάσισαν από σήμερα να τηρηθεί το καταστατικό!!  Ξέχασαν όμως, πάνω στη φούρια που είχαν για να αποκλείσουν την Ε.Α.Κ.Π. από το συμβούλιο, ότι το καταστατικό αναφέρει τις 8 ημέρες σαν όριο. Μπορούσε δηλαδή η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί και νωρίτερα όταν θα υπήρχε η δυνατότητα να παρευρεθούν όλοι οι εκλεγμένοι. Ξέχασαν επίσης ότι οι  συνεδριάσεις, βάσει προηγούμενων αποφάσεων γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τα μέλη που βρίσκονται εκτός Μυτιλήνης και ότι οι ενημέρωση γίνεται πάντα γραπτώς μέσω των υπηρεσιακών Φαξ και των email των μελών και σε εύλογο χρονικό διάστημα.

banner

Όπως αναφέρθηκε δεν είναι η πρώτη φορά που πλειοψηφούσα παράταξη προσπαθεί να αποκλείσει την Ε.Α.Κ.Π. από Διοικητικό Συμβούλιο. Ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και στο παρελθόν και έχουν καταγγελθεί από την παράταξη μας, όπου και αναφέρονται και οι λόγοι που η πλειοψηφία του Δ.Σ. αποφεύγει και ενοχλείται από την παρουσία της Ε.Α.Κ.Π. ( 6-3-2015 & 19-11-2017 ).

Ο λόγος που μεθόδευσαν τον αποκλεισμό της Ε.Α.Κ.Π. από το Δ.Σ. για την συγκρότηση σε σώμα, ήταν γιατί γνωρίζουν πολύ καλά οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού, ότι θα ζητούσαμε το προεδρείο να είναι αντιπροσωπευτικό βάσει των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, το οποίο φυσικά πάντα αρνείται η πλειοψηφούσα παράταξη. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά η πλειοψηφία ότι θα απαιτούσαμε να εφαρμοστεί άμεσα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και παράστασης διαμαρτυρίας, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στην περιφέρεια μας, πράγμα που θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι και αυτή η απαράδεκτη τακτική της πλειοψηφούσας παράταξης, ας προβληματίσει όλους τους συναδέλφους που με την ψήφο τους, για άλλη μία φορά, της έδωσαν συγχωροχάρτι για την πολύχρονη εκκωφαντική αδράνειά της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τι σηματοδοτεί αυτό για τους μελλοντικούς αντεργατικούς σχεδιασμούς  που είναι προ των πυλών και στον εργασιακό μας χώρο.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Βορείου Αιγαίου

Παράλαιμος Λευτέρης – Τσαχάς Γιώργος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue