Home ΣυγκοινωνίεςΑκτοπλοϊκό Η επόμενη ημέρα (μετά τις ζημιές της Κακοκαιρίας) στο λιμάνι του Ευδήλου

Η επόμενη ημέρα (μετά τις ζημιές της Κακοκαιρίας) στο λιμάνι του Ευδήλου

by ikariaki.gr
3 views

Το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας δοκιμάστηκε την Πέμπτη (18-1-2018) από τους πολύ ισχυρούς ανέμους που έπνεαν σε όλη την περιοχή με αποτέλεσμα να καταστραφεί τμήμα του Λιμενοβραχίονα όπως είδατε στην Ικαριακή Ραδιοφωνία την ώρα της καταστροφής. (Δείτε εδώ το ρεπορτάζ)

Η επόμενη ημέρα βρήκε τον Εύδηλο να μετράει τις πληγές του, και ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε γίνει γνωστό αν το λιμάνι ήταν σε θέση να υποδεχθεί το ”Νήσος Μύκονος” που είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την Παρασκευή από τον Πειραιά, το μεσημέρι και μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Λιμεναρχείο ενημερωθήκαμε πως μετά από τους απαραίτητους ελέγχους το Νήσος Μύκονος θα προσδεθεί κανονικά στον Εύδηλο (διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ικαρίας εδώ).

Άμεση κινητοποίηση από τον Βουλευτή Σάμου-Ικαρίας και Φούρνων κ.Σεβαστάκη που με δελτίο τύπου ενημέρωσε τα κάτωθι:

Ο Βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, αφού ενημερώθηκε για την έκταση των ζημιών στο λιμένα Ευδήλου Ικαρίας, έστειλε έγγραφο με τη μορφή του επείγοντος  προς  την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προς το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτικών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, με τον οποίο επικοινώνησε και τηλεφωνικά,  ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατόν ταχύτερη παρέμβαση σε τεχνικό επίπεδο, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών και την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα Ευδήλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Νοέμβριο του 2017 και μέσα από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  έχουν εγκριθεί 860.000,00 Ευρώ, που αφορούν σε  έργα που χρειάζονται να γίνουν για την έναρξη λειτουργίας των νέων υποδομών λιμένα Ευδήλου Ικαρίας.

Δείτε εδώ την επιστολή του Βουλευτή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Ακολουθεί Φωτορεπορτάζ της Ικαριακής Ραδιοφωνίας στο λιμενοβραχίονα, για το θέμα θα επανέλθουμε με νεώτερη δημοσίευση σχετικά με τις εξελίξεις για την αποκατάσταση του Λιμανιού, που ελπίζουμε να είναι άμεσες και επι της ουσίας.

[Best_Wordpress_Gallery id=”95″ gal_title=”Εύδηλος Καταστροφή Λιμανιού – Ιανουάριου 2018″]

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue