Home ΚοινωνίαΑιγαίο Η Ειδική Εκπαίδευση χρειάζεται ασφαλή και σωστή στέγη

Η Ειδική Εκπαίδευση χρειάζεται ασφαλή και σωστή στέγη

by ikariaki.gr
6 views

Επαναφέρει το ζήτημα η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ, σε συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Χίου

Η ειδική εκπαίδευση χρειάζεται τους δικούς ασφαλείς και σωστούς, σε υποδομές, χώρους, επεσημαίνει η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Β. Αιγαίου, Σοφία Μιχάλα, η οποία έθεσε σε συνάντησή που είχε με το Δήμαρχο Χίου το συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας απαντήσεις, κάτι που από την πλευρά του ο Μανώλης Βουρνούς δεσμεύτηκε ότι θα κάνει σε 1,5 μήνα.

“Ο Δήμαρχος μας είπε ότι η μελέτη για να γίνει χρειάζονται 150.000 ευρώ και το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί μελέτες, ο δήμος δεν έχει χρήματα, αλλά υπάρχει η λύση της χορηγίας. Εκεί έχουμε καταντήσει”, ανέφερε η κα Μιχάλα και συνέχισε:

“Από το 2002 ξεκίνησε η ιστορία με τη στέγαση του ΕΕΕΕΚ, προσωρινά υποτίθεται, στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Ακολούθησε, πάλι προσωρινά, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο, που στεγάζεται στους κοιτώνες και τα παιδιά αυλίζονται στην ταράτσα του (!), το κτήριο δε λειτούργησε για το σκοπό που έγινε, ενώ τώρα και το νεοσύστατο ειδικό γυμνάσιο και λύκειο -κι αυτό προσωρινά-  στεγάστηκε  σε ακατάλληλο κτήριο στο Εσπερινό Λύκειο στον Κάμπο. Όλη αυτή η πρόχειρη κατάσταση μας ακολουθεί αλλά πρέπει να δοθεί λύση. Εμείς αυτό θα το επιδιώξουμε, δεν θα εφησυχάσουμε και δε θα σταματήσουμε. Θα αναδείξουμε τα προβλήματα και θα διεκδικήσουμε λύσεις όχι μόνο για τις δομές της ειδικής εκπαίδευσης στη Χίου,  αλλά σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Άλλωστε στη Μυτιλήνη το ΕΕΕΕΚ στεγάζεται σε λυόμενα”.

Δείτε το βίντεο με τη κα Σοφία Μιχαλά:

Η κα Μιχάλα γνωστοποίησε ότι γι’αυτό το σκοπό την προσεχή Δευτέρα θα συναντηθούν με τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης στη Μυτιλήνη.

 

Αναδημοσίευση από : http://www.alithia.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue