Home Αθλητισμός Η διαδικτυακή πύλη Aegean Trails ξεκινάει!

Η διαδικτυακή πύλη Aegean Trails ξεκινάει!

by ikariaki.gr
6 views

Η Πρωτοβουλία από ποδηλάτες για ποδηλάτες είναι πλέον online:

Η διαδικτυακή πύλη Aegean Trails ξεκινάει!

Η νέα περιοχή για ορεινή ποδηλασία στο Αιγαίο είναι πλέον διαθέσιμη στο διαδίκτυο: Το Aegean Trails είναι μια τρίγλωσση πύλη πληροφόρησης – για ποδηλάτες από ποδηλάτες. Από προτάσεις περιήγησης, σε κατάλληλα καταλύματα, ποδηλατικά καταστήματα, πολιτιστικά αξιοθέατα και εκδηλώσεις, οι θαυμαστές υπαίθριων δραστηριοτήτων θα βρουν συμβουλές από τους συναδέλφους τους.

Είναι ο ιδανικός οδηγός για να εξερευνήσετε τα νησιά και τις όμορφες ακτές της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Το Aegean Trails είναι μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης από παθιασμένους ποδηλάτες βουνού από όλη την Ευρώπη, το Αιγαίο και τους κατοίκους του.

Από τις αρχές του 2017, ένας σταθερά αναπτυσσόμενος αριθμός εθελοντικών ομάδων έχει ασχοληθεί με την κατασκευή, τη συντήρηση και την ομοιόμορφη σηματοδότηση μονοπατιών στο Αιγαίο. Τα μονοπάτια των παλιών γαϊδουριών έχουν καθαριστεί και έχουν δημιουργηθεί σούπερ μονοπάτια για τους αθλητές αναψυχής: παρακάμπτουν τα κρίσιμα περάσματα παράλληλα με τις νεόκτιστες βοηθητικές γραμμές. Και στις γραμμές πολλών μονοπατιών, οι ποδηλάτες οδηγούν χωρίς στρες, περιβαλλόμενοι από τη θάλασσα.

Γνώση με πρόσφυση

Είναι διαδρομές με καλά αναπτυγμένα μονοπάτια στην ελληνική και την τουρκική ενδοχώρα, ειδικά στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Υπάρχουν διάφορες διαδρομές για Enduro & All Mountain σε μονοπάτια και άλλες κοντά στη θάλασσα: είτε με υποστήριξη GPS, είτε με πιστοποιημένο οδηγό, από μία ή περισσότερες ημέρες εκδρομής. Όλες οι διαδρομές έχουν δοκιμαστεί από έμπειρους ποδηλάτες και κανένας δρόμος δεν έχει ξεφύγει από τη δοκιμή. Η φύση του εδάφους, το υψόμετρο, το μήκος διαδρομής και το προφίλ απαιτήσεων περιγράφονται με απλό τρόπο. Εκτός αυτού, η πύλη παρουσιάζει καταλύματα για όλους τους προϋπολογισμούς, συνδυάζοντας χρήσιμες γνώσεις από την πιο όμορφη ταβέρνα μέχρι τα καυτά σημεία της ποδηλατικής σκηνής και τους θεαματικούς αγώνες MTB. Αν θέλετε να κάνετε κράτηση απευθείας, θα μεταφερθείτε στη συνιστώμενη σελίδα παρόχου ή ξενοδοχείου. Η πρωτοβουλία Aegean Trails δεν κερδίζει τίποτα από τις κρατήσεις.

 

banner

Συμμετοχή και βοήθεια

Μέχρι στιγμής, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης χρηματοδοτείται από δωρεές. Πολλοί χορηγοί φέρνουν τεχνογνωσία, υποδομή, υλικά και επαφές. Άλλοι δουλεύουν με τα χέρια τους κατά τη διάρκεια των εβδομάδων κατασκευής μονοπατιών. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Το Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο είναι νέες περιοχές που πρόκειται να αναπτυχθούν, να επεκταθούν και να σηματοδοτηθούν. Για περαιτέρω χρηματοδότηση, η πρωτοβουλία έχει δημιουργήσει καμπάνια crowdfunding. Επιπλέον, είναι ευπρόσδεκτες ιδιωτικές δωρεές καθώς και μεγαλύτεροι χορηγοί, οι οποίοι μπορούν να ενσωματώσουν αυτό το έργο στην εταιρική φιλοσοφία τους.

 

 

Γιατί το Αιγαίο;

Τα νησιά του Αιγαίου προσφέρουν ποικίλο και προκλητικό έδαφος για ορεινούς ποδηλάτες όλων των ικανοτήτων. Αυτές οι ομορφιές έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ο νέος παράδεισος του ποδηλάτη. Αυτή ήταν και η ιδέα των ιδρυτών αυτού του έργου. Επίσης, οι αφοσιωμένοι και φιλικοί άνθρωποι του Αιγαίου αξίζουν βοήθεια. Καλά ανεπτυγμένα μονοπάτια προσελκύουν πεζοπόρους, ποδηλάτες βουνού και επενδυτές που κατασκευάζουν ξενοδοχεία φιλικά για ποδηλάτες και δημιουργούν ένα δίκτυο προμηθευτών. Αυτό ενισχύει την ελληνική οικονομία, δημιουργεί θέσεις εργασίας και επεκτείνει σημαντικά την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα.

 

Περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:

www.aegeantrails.com

Crowdfundingwww.gofundme.com/build-trails-for-aegeans-future

Δελτίο τύπου στα Γερμανικά με φωτογραφίες:https://www.pr2.de/pressetext/3223

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue