Home ΚοινωνίαΕλλάδα Η Δημοσιογραφία δεν φιμώνεται. Δημοκρατικό μέτωπο κατά των πολέμιων της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου στα νησιά μας

Η Δημοσιογραφία δεν φιμώνεται. Δημοκρατικό μέτωπο κατά των πολέμιων της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου στα νησιά μας

by ikariaki.gr
1 views

Περιφερειακή Οργάνωση Βορείου Αιγαίου

 

Μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο χειμώνα σε δημοσιογράφους που κάλυπταν τη διαμαρτυρία προσφύγων στην Πλατεία Σαπφούς, τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους που κάλυπταν το συλλαλητήριο κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη τον περασμένο Μάιο, και την επίθεση στο δημοσιογράφο του ΑΠΕ Στρ. Μπαλάσκα για ένα κείμενο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο τον Αύγουστο, νέο κρούσμα επίθεσης κατά της ελευθεροτυπίας παρουσιάστηκε στη Μυτιλήνη με τη διαδικτυακή επίθεση στη δημοσιογράφο του Εμπρός και της Καθημερινής Ανθή Παζιάνου, για κείμενο που έγραψε σχετικά με την επίθεση ακραίων στοιχείων σε ελληνόπουλο που φορούσε μαντίλι επειδή το είχαν περάσει για πρόσφυγα.

Είναι προφανές πλέον ότι επιχειρείται οργανωμένα από συγκεκριμένους ακροδεξιούς κύκλους φίμωση του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση και ελευθεροτυπία.

Ο Μιχάλης Μπάκας, συντονιστής της Περιφερειακής οργάνωσης Βορείου Αιγαίου των Οικολόγων Πράσινων, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Στις δύσκολες στιγμές που περνάνε τα νησιά μας, με την ένταση του προσφυγικού ζητήματος και την έξαρση ακροδεξιών συμπεριφορών, οφείλουν όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις των κοινωνιών μας να πάρουν θέση και να σταθούν σε κοινό μέτωπο απέναντι σε νοσταλγούς ακροδεξιών και αντιδημοκρατικών πρακτικών και ιδεολογιών. Κανείς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν ήξερε. Ως Οικολόγοι Πράσινοι συμπαραστεκόμαστε στους/στις δημοσιογράφους που δέχονται επανειλημμένες επιθέσεις από συγκεκριμένα ακροδεξιά στοιχεία, εκφράζουμε την έντονη απορία μας για την αδυναμία της δικαστικής εξουσίας να προασπίσει την ελευθεροτυπία και ελπίζουμε επιτέλους στην παρέμβαση της για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι των επιθέσεων στη δικαιοσύνη.»

 

Οικολόγοι Πράσινοι Βορείου Αιγαίου

banner

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue