Home ΚοινωνίαΕλλάδα Η ΔΕΗ αναζητεί συνεργασίες στις ΗΠΑ

Η ΔΕΗ αναζητεί συνεργασίες στις ΗΠΑ

by ikariaki.gr
2 views

Τράτσα Μάχη

Για ανάγκη εκσυγχρονισμού του ελληνικού δικτύου μιλά ο Μανόλης Παναγιωτάκης.

Γέφυρες με τις ΗΠΑ επιχειρεί να «χτίσει» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης. Όπως ανέφερε στην ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου  Southeast Europe Energy Forum, που πραγματοποιήθηκε χθες στο πλαίσιο της ΔΕΘ, η ΔΕΗ εργάζεται συστηματικά για να αναπτύξει την επιχειρηματική της δραστηριότητα σε όλες τις περιοχές που σχετίζονται με την ενέργεια.
«Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας, να καινοτομήσει. Στο πλαίσιο αυτό αναζητά επιχειρηματικούς εταίρους και από τις ΗΠΑ. Η πρόσφατα συναφθείσα συνεργασία της με τη General Εlectric είναι ένα απτό δείγμα. Ελπίζω η 83η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, να συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη αυτών των συνεργασιών», επεσήμανε ο κ. Παναγιωτάκης.

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της ΔΕΗ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και ψηφιοποίησης του ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την μετατροπή του σε ένα ευφυές δίκτυο. «Η ανάπτυξη των υποδομών, των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι απλά πρόκληση, αλλά αδήριτη ανάγκη», υπογράμμισε.
Παραδέχθηκε μάλιστα ότι στα έργα τηλεποπτείας και τηλεχειρισμών, ψηφιοποίησης, μετάδοσης δεδομένων, τηλεμέτρησης «υπάρχει μεγάλη υστέρηση» και τόνισε ότι πρέπει να γίνουν νέες επενδύσεις στο δίκτυο, με προτεραιότητα στη μαζική εγκατάσταση ψηφιακών, τηλεχειριζόμενων μετρητών.
Η κατάσταση, «αποτέλεσμα εσφαλμένων πολιτικών, αδικεί τόσο τις τεχνικές δυνατότητες της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, όσο και το αναμφισβήτητα υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό της χώρας», σχολίασε, απαντώντας έμμεσα στις επικρίσεις που δέχθηκε ο όμιλος εξαιτίας των αλλεπάλληλων μπλακ άουτ του Αυγούστου.  Όπως σημείωσε, την τελευταία δεκαετία έγιναν επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σε έργα επεκτάσεων και ενισχύσεων.
Σχετικά με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τα έξυπνα νησιά, ο κ. Παναγιωτάκης ανάφερε ότι, σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται στην Ικαρία υβριδικός σταθμός, ισχύος 5MW, συνδυασμός αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας με αντλησιοταμίευση. Τόνισε μάλιστα ότι η ΔΕΗ, σε συνεργασία με έγκριτους ξένους οίκους και τον ΔΕΔΔΗΕ, προγραμματίζει να αυξήσει την …ευφυΐα των αιγαιοπελαγίτικων  νησιών με τη χρήση ΑΠΕ σε συνδυασμό με αποθήκευση ενέργειας και εκσυγχρονισμό του δικτύου με συστήματα τηλεποπτείας και τηλεχειρισμού και ψηφιοποίησης.
Αναδημοσίευση από : http://www.tovima.gr

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue