Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Η γυναικεία ομάδα του Διαγόρα Ραχών νίκησε στην τελευταία αγωνιστική και παρέμεινε στη Β΄ Εθνική

Η γυναικεία ομάδα του Διαγόρα Ραχών νίκησε στην τελευταία αγωνιστική και παρέμεινε στη Β΄ Εθνική

by ikariaki.gr
32 views

Νίκη παραμονής για τη γυναικεία ομάδα του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας

 

 


Η γυναικεία ομάδα του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας επικράτησε εντός έδρας του Φοίνικα Αγ. Σοφίας με 3-1 και εξασφάλισε την παραμονή του στην Β΄ Εθνική 


Η πρώτη νίκη και η σωτηρία για τον Διαγόρα ήρθε με τα γκολ που πέτυχαν η Καλλιμούκου στο 31΄ (1-0) η Αληθινή Κουτσού στο 68΄ (2-0) και η Β. Κατέχη με απευθείας

 

 

banner

 

 

 

εκτέλεση φάουλ στο 85΄ (3-1).  Οι φιλοξενούμενες μείωσαν στο 71΄ σε 2-1 με την Κανελλοπούλου.

Διαιτητές: Κατόπης , Καζόγλου, Καραμαγκιόλας 
Διαγόρας: Μ. Καρίμαλη, Καστανιά, Κατέχη Β., Χαϊντούλη (73΄Κατέχη Κ,) , Μαλλέ, Ζαννή (47΄Ξενάκη), Κουτσού, Κοτσαμπά (90΄ Κράτσα), Συργιάννη, Παπαϊωάννου, Καλλιμούκου (87΄Καρίμαλη Α.). 
Φοίνικας Αγ. Σοφίας: Καραβίτη, Παπαδάκη, Τσινιάρου, Τσεκουρλούκη (73΄Γιανοπούλου), Μορφίρη, Χάλαρη, Θεοδωράκη, Κατσένου (46΄ Κωστούλα), Μουκαζή, Κανελλοπούλου, Σπυροπούλου. 
Αναδημοσίευση από το SamosSport.gr ( Νίκος Οικονόμου)
Φωτογραφίες & βίντεο : ( Νίκος Οικονόμου)
Η ομάδα του Διαγόρα Ραχών Ικαρίας, φέτος για μια ακόμα χρονιά πραγματοποίησε ένα άθλο. Παίζοντας σ’ ένα σαφώς δυσκολότερο πρωτάθλημα, αυτό της Β’ Εθνικής γυναικών στο ποδόσφαιρο, ουσιαστικά όλους τους αγώνες της εκτός έδρας, με ομάδες σαφώς πιο δύσκολες και δυνατές που είχαν εμπειρία πρωταθλήματος Α΄Εθνικής (Εργοτέλης, Αθηναϊκή, Βριλήσια), αλλά και με ισότιμες -ίσως- ομάδες (Φοίνικας, Ρόδος), απέδειξε ότι είναι “σκληρό καρύδι”.
Ξεκινάμε από τον “γόρδιο δεσμό” του γηπέδου του Διαγόρα. Αλήθεια τι θα γίνει τώρα (είναι ακόμα Μάρτης), θα τελειώσουμε επιτέλους την ….εκκρεμότητα;;; Δήμος και πολιτεία να αποδείξουν τώρα ότι δεν θα μείνουν στα λόγια, αλλά θα περάσουν σε πράξεις, το οφείλουν άλλωστε σ’ αυτά τα κορίτσια, στον προπονητή τους, στο σωματείο, αλλά και στους γονείς τους που έχουν υποστεί τα πάνδεινα για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια των παιδιών τους. Δεν ξεχνώ βέβαια την τοπική  κοινωνία των Ραχών που θέλουν να δουν την ομάδα τους στο γήπεδο της, να γεμίσουν την εξέδρα στους εντός έδρας αγώνες, να την ενισχύσουν με τα συνθήματα και τις ιαχές, πάντα σε πολιτισμένα πλαίσια. Το ζήσαμε φέτος με τους εκτός έδρας αγώνες στη Ρόδο, στην Κρήτη, αλλά κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αθήνας που η εξέδρα κυριολεκτικά καταλαμβάνοταν στη συντριπτική πλειοψηφία από Καριώτες. Είναι άλλη η αίσθηση των κοριτσιών όταν ακούν τις φωνές του Σωτήρη, τις αυτοσχέδιες μαντινάδες του Γιάννη και τις ιαχές των υπολοίπων συμπατριωτών και φίλων, που κάνουν το έργο τους πιο εύκολο, αφού αισθάνονται τους δικούς τους ανθρώπους δίπλα τους. Θα αφήσουμε στο πλάι το “μελανό σημείο των σφαγιαστικών διαιτησιών” απέναντι στα κορίτσια μας στη Σάμο και όχι μόνο. Αλήθεια θα ασχοληθεί κάποτε η αθλητική διαιτησία μ’ αυτό το φαινόμενο κάποιων που θέλουν να λέγονται διαιτητές, αλλά καλύτερα να ασκήσουν το επάγγελμα του εκδορέως, αυτό θα τους ταιριάζει γάντι. Δεν θέλουμε μεροληπτικές διαιτησίες υπέρ της ομάδας μας, αλλά τουλάχιστον 50 – 50.
Με όλα αυτά τα ψηλά εμπόδια  τα κορίτσια μας κατάφεραν τον στόχο τους φέτος, που ήταν η παραμονή και η εμπειρία από το πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής κατηγορίας. Του χρόνου εφ’ όσον έχει λυθεί το γηπεδικό, θα ξεκινήσει η ομάδα με άλλον αέρα.
Κι εδώ θα κάνω μια παραίνεση – υπόδειξη, τόσο στον Δήμο όσο και στην τοπική κοινωνία των επαγγελματιών. Μήπως γνωρίζετε κύριοι και κυρίες ένας εντός έδρας αγώνας άλλης ομάδας στο νησί μας και στις Ράχες ιδιαίτερα (αφού είναι η έδρα της ομάδας), πόσο τονώνει την τοπική οικονομία της περιοχής; Μια ομάδα που θα έλθει στο νησί με όποιο τρόπο (αεροπλάνο ή πλοίο) θα χρειαστεί μεταφορικό μέσο να πάει από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο που θα μείνει. Άρα θα δουλέψουν τα μεταφορικά μέσα του νησιού (λεωφορεία – ταξί). Τα μέσα αυτά για να κινηθούν για τη συγκεκριμένη περίπτωση θα χρειαστούν έξτρα καύσιμα. Η ομάδα που θα μείνει στο όποιο ξενοδοχείο, αυτό θα χρειαστεί προσωπικό για να εξυπηρετήσει τους προσκεκλημένους αθλητές, αλλά και τα είδη ιματισμού του ξενοδοχείου αν δεν καθαρίζονται στον ίδιο χώρο θα δοθούν κάπου αλλού να γίνει η αντίστοιχη εργασία. Πόσοι εργαζόμενοι έχουν χειμωνιάτικα, έστω και περιστασιακά,  δουλειά; Και δεν τελειώσαμε, αυτή η ομάδα, αν δεν έχει κουζίνα για φαγητό μεσημέρι – βράδυ, κάπου θα πάει να πάρει τα δυο γεύματα (ή τρία αν το ξενοδοχείο δεν προσφέρει πρωινό), σε κάποιο εστιατόριο, που θα απασχολήσει, έστω πάλι κι εδώ περιστασιακά, κάποια άτομα (μάγειρας/ μαγείρισσα, σερβιτόροι). Τα προϊόντα που θα χρειαστούν τα εστιατόρια θα αγοραστούν από ντόπιους παραγωγούς και ντόπιες επιχειρήσεις.  Τέλος ο Σύλλογος στο γήπεδο μπορεί να βάλει μια συμβολική είσοδο στους ενηλίκους θεατές του αγώνα, για να καλύψει κάποια πάγια έξοδα του.
Όλοι αυτοί θα πληρώσουν τα δημοτικά τους τέλη, για να έχει και ο Δήμος το αντίστοιχο κέρδος.
Για κάνετε λοιπόν ένα τελικό σύνολο και πέστε μου πόσο κερδισμένη βγαίνει η τοπική κοινωνία, ο Σύλλογος και ο Δήμος;  Και μιλάμε για τη λεγόμενη “νεκρή” χειμερινή περίοδο.
Ας μην σας ζαλίζω άλλο γιατί τώρα έχουμε την χαρά της παραμονής της ομάδας στη Β΄Εθνική κατηγορία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις κοπελιές, στον προπονητή τους, στον Σύλλογο, αλλά και στους αφανείς  ήρωες, τους γονείς των παιδιών, αλλά και στους φιλάθλους της Ικαρίας που ενίσχυσαν φέτος την ομάδα και θα είναι πολύ περισσότεροι του χρόνου στα γήπεδα που θα αγωνιστεί η ομάδα μας. Από κοντά θα είμαστε κι εμείς (Ικαριακή Ραδιοφωνία) που φέτος για λόγους ανωτέρας βίας δεν είμαστε κοντά στην ομάδα στα ταξίδια στην Κρήτη τη Ρόδο και την Σάμο. Αλλά του χρόνου ευελπιστούμε να γίνουμε η “σκιά” της ομάδας, αλλά και κάθε Καριώτικης ομάδας που θα αγωνίζεται μέσα ή έξω από το νησί μας.
Δείτε το βίντεο από τον “Ικαριώτικο της παραμονής” που χόρεψαν τα κορίτσια μετά το τέλος του αγώνα:
Για την Ικαριακή Ραδιοφωνία 
Σωτήρης Πολίτης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue