Home Κοινωνία Η ΑΚΙΣ για την αδυναμία καταβολής μισθών και αναπροσαρμογή ανταποδοτικών τελών

Η ΑΚΙΣ για την αδυναμία καταβολής μισθών και αναπροσαρμογή ανταποδοτικών τελών

by ikariaki.gr
2 views

Αναλύοντας δύο καυτά θέματα που ήρθαν προς συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτό της αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας των μονίμων υπαλλήλων στον προβλεπόμενο χρόνο, αλλά και αυτό του καθορισμού ενιαίων ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, εξάγουμε τα παρακάτω συμπεράσματα:

 

  1. Είναι πολιτικό και διοικητικό ατόπημα να περιμένουμε στο παραπέντε να λύσουμε ένα πρόβλημα και μετά την αποτυχία μας να σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, αφήνοντας τις οικογένειες 200 και πλέον υπαλλήλων χωρίς χρήματα και μάλιστα εν μέσω εορταστικής περιόδου και αυξημένων υποχρεώσεων.

 

  1. Είναι σφάλμα να βρισκόμαστε πίσω από τις εξελίξεις και να σερνόμαστε από αυτές. Οφείλουμε να προβλέπουμε τις καταστάσεις και να είμαστε μπροστά από αυτές. Το φαινόμενο να φέρουμε βεβιασμένα θέμα ψήφισης αναπροσαρμογής ανταποδοτικών τελών, ένεκα της αδυναμίας μας να καλύψουμε ένα δημοσιονομικό κενό που γνωρίζαμε εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα δημιουργηθεί, ονομάζεται πολιτική προχειρότητας.

 

  1. Είναι εντελώς υποκριτικό να εκμεταλλεύονται την παραπάνω δυσάρεστη κατάσταση οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας (αντιπολίτευσης), που πριν τέσσερα χρόνια ήταν στην εξουσία του Δήμου και να επιτίθενται στη νυν Δημοτική Αρχή, για ζητήματα που θα έπρεπε οι ίδιοι να είχαν επιλύσει στη διάρκεια της δικής τους θητείας. Η αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών στο πνεύμα του δικαίου, αλλά και πολλά άλλα οργανωτικά προβλήματα, έπρεπε να είχαν επιλυθεί από το 2011, όταν δημιουργήθηκε ο ενιαίος Δήμος Σάμου.

 

  1. Εν κατακλείδι, οι έχοντες στα χέρια τους διοίκηση δεν πρέπει να παραπέμπουν τα σοβαρά ζητήματα στις καλένδες, ένεκα του πολιτικού κόστους ή της αδυναμίας και ενίοτε της αδιαφορίας τους, αλλά θα πρέπει να δίνουν λύσεις στα προβλήματα στο σωστό χρόνο, έχοντας πάντα κατά νου τη λαϊκή ρύση: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

 

Αντώνιος Σίμος

Δημοτικός Σύμβουλος

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue