Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ημερίδα με θέμα “Εκπαίδευση για Όλους” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ημερίδα με θέμα “Εκπαίδευση για Όλους” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

by ikariaki.gr
2 views

 

  • Ημερίδα με τίτλο «Ποιοτική Εκπαίδευση για Όλους» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Χουντή και της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL

 

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL διοργανώνει την Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, ημερίδα με τίτλο  ‘Ποιοτική Εκπαίδευση για Όλους’.

 

Η ημερίδα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, καθώς και των ευρωβουλευτών της GUE/NGL που είναι μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Maltese – Ιταλία, Michels -Γερμανία, Ni Riada – Ιρλανδία).

 

Σκοπός της ημερίδας είναι να βρεθούν μαζί ακτιβιστές, κοινωνικοί αγωνιστές και ειδικοί σε θέματα παιδείας και κοινωνικής ένταξης από όλη την Ευρώπη και να αναδείξουν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών της Ευρώπης.

 

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθούν ζητήματα, όπως η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης μέσω των μηχανισμών των μνημονίων, η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου, η εκπαίδευση των μεταναστών μαθητών και η παροχή βοήθειας σε μαθητές με ειδικές ανάγκες. .

banner

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της Ημερίδας:

 

Ποιοτική Εκπαίδευση για Όλους

 

07.09.2017, 9.00 – 12.30, Αίθουσα 1G2

 

9.00 – 9.30: Υποδοχή καλεσμένων και ομιλητών

 

9.30 – 9.45: Εισαγωγή από τον Curzio Maltese, ευρωβουλευτή

 

 

 

 

 

 

9.45 – 10.30: “Γενικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εκπαιδευτικά συστήματα στην Ευρώπη ”

Συντονισμός: Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής

 

  • Παροχή δωρεάν εκπαίδευσης

Βάσια Χιώτη: Δασκάλα αγγλικών σε δημοτικό σχολείο, ενεργή συνδικαλίστρια η οποία βιώνει άμεσα τη συνεχή υποβάθμιση της δωρεάν εκπαίδευσης, λόγω της κρίσης και των επιβαλλόμενων μνημονίων, στην Ελλάδα.

  • Καταπολέμηση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου

Christian Raimo: Ιταλός δάσκαλος και συγγραφέας, η εργασία του επικεντρώνεται στο σχολικό σύστημα της Ιταλίας και τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει, όπως τα υψηλά ποσοστά πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

 

  • Η πρόσβαση στην εκπαίδευσης για τους μετανάστες μαθητές

Γιώργος Τσιάκαλος: Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην εκπαίδευση και στην κοινωνική ένταξη μεταναστών μαθητών.

 

  • Παροχή βοήθειας σε μαθητές με ειδικές ανάγκες

Pat Buckley: Βουλευτής στο Cork East. Εκπρόσωπος τύπου του Sinn Féin σε θέματα Ψυχικής Υγείας .Επικεφαλής του μη-κερδοσκοπικού Ιδρύματος Let’s Get Together με σκοπό την αποτροπή αυτοκτονιών.

 

10.30 – 11.00: Ερωτήσεις κοινού

 

11.00 – 11.45: “Φανταζόμαστε μαζί ένα διαφορετικό σχολείο: ανταλλαγή εμπειριών σε τοπικών επίπεδο και βέλτιστων πρακτικών”

Συντονισμός: Liadh Ní Riada, ευρωβουλευτής

 

Birke Bull: Ερευνήτρια στην επιστήμη της εκπαίδευσης. Εργάζεται σε θέματα κοινωνικού αντικτύπου και ένταξης στον εκπαιδευτικό τομέα. Εκλεγμένη ως επικεφαλής του  DIE LINKE στο Sachsen / Anhalt , υπεύθυνή για εκπαιδευτικά και κοινωνικά θέματα.

 

Santa Parrello: Καθηγήτρια πανεπιστήμιου, υπεύθυνη ψυχολογικών δραστηριοτήτων και έρευνας για το Maestri di Strada Onlus, έναν οργανισμό υποστήριξης των νέων ανθρώπων μέσω της μελέτης αντικτύπου των εκπαιδευτικών πρακτικών, με σκοπό τη διατήρηση της ιδέας ενός σχολείου το οποίο θα απαντά επαρκώς στην πολυπλοκότητα των κοινωνιών μας.

 

Mike McKee: Δημοτικός σύμβουλος του Sinn Féin από το Clare. Επικεφαλής του Shannon Municipal District Council.

 

11.45 – 12.15: Ερωτήσεις κοινού

 

  1. 15 – 12.30: Επίλογος ημερίδας από την Martina Michels, ευρωβουλευτή

 

Την ημερίδα μπορείτε να παρακολουθήσετε σε livestreaming από εδώ:

http://web.guengl.streamovations.be/index.php/event/stream/quality-education-for-all

 

 

Το Γραφείο Τύπου                                                                                                   05.09.2017

 

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue