Home ΚοινωνίαΕπικαιρότητα Ημέρα Πανελλήνιου Θηλασμού 2018 και στην Ικαρία

Ημέρα Πανελλήνιου Θηλασμού 2018 και στην Ικαρία

by ikariaki.gr
7 views

4 Νοεμβρίου 2018 το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε σε όλη την χώρα μια μοναδική εκδήλωση που αφορούσε το μοναδικό δώρο της Φύσης στον Άνθρωπο, τον βρεφικό θηλασμό.

Η Ικαρία συμμετείχε και εκείνη για ακόμα μια φορά με πλήθος κόσμου να γεμίζει την πλατεία του Ευδήλου σε μια υπέροχη ημέρα με χαμόγελα τόσο απο τις Μητέρες και τα παιδιά, όσο και από τους παρευρισκόμενους που έδειξαν ενδιαφέρον για την κίνηση αυτή. Σύμμαχος στην γιορτή αυτή ήταν και οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την προσέλευση η οποία να σημειωθεί ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών για το νησί μας.

Για τα οφέλη του Μητρικού Θηλασμού αλλά και για τα μειονεκτήματα μπορείτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο

Μητρικός θηλασμός: Πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα. Οφέλη της μητέρας

Εκδηλώσεις όπως η συγκεκριμένη ενισχύουν την δυναμική στις μητέρες προς αυτή τη κατεύθυνση, λύνουν πολλές απορίες σχετικά με τον θηλασμό και καταρρίπτουν μύθους που κρατάνε ”μακριά” από τον θηλασμό τις νέες μητέρες.

Η συζήτηση που ακολούθησε την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στον Εύδηλο ανάμεσα στις μητέρες και γενικά τους συμμετέχοντες σε αυτή τη γιορτή μητρότητας, αφορούσε τις εμπειρίες και τα βιώματα με θέμα τον Θηλασμό και τον Τοκετό και την αντιμετώπιση της Μητρότητας από το Ιατρικό Σύστημα, την Κοινωνία και την Οικογένεια.

Πανελλαδικά η συμμετοχή ξεπέρασε τα 3000 άτομα με το μικρότερο θηλάζον μωράκι να είναι στην ηλικία των 13 ημερών και το μεγαλύτερο στα 6 χρόνια

Να ευχαριστήσουμε την Μαρία Λιάρη-Καλογερή για την διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης στην Ικαρία καθώς και όλους τους εθελοντές και χορηγούς και να ανανεώσουμε το ραντεβού ”θηλασμού” για το επόμενο χρόνο.

 

banner

Ικαριακή Ραδιοφωνία 92,8FM – www.ikariaki.gr

Φωτογραφίες για την Ικαριακή Ραδιοφωνία από τον Γιάννη Κούβαρη

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue