Home ΚοινωνίαΠολιτικήΔ.Τύπου Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Ανακοινώσεις για ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, ένα σχολείο για τη Γάζα

Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων : Ανακοινώσεις για ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία, ένα σχολείο για τη Γάζα

by ikariaki.gr
30 views

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την επίθεση των Αμερικανών, των Βρετανών και των Γάλλων εναντίον της Συρίας στις 14 Απρίλη, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων που φέρεται να έκανε ο Άσαντ. Οι ίδιοι οι θύτες εμφανίζονται υποκριτικά ως προστάτες   του συριακού λαού από το καθεστώς Άσαντ, «ξεχνώντας» τις δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τα εκατομμύρια των προσφύγων που έχουν προκαλέσει με την εμπλοκή τους τόσα χρόνια στον πόλεμο της Συρίας.

Η  εξέλιξη αυτή φέρνει πολύ πιο κοντά την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου, καθώς βαθαίνει και οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων και των σφαιρών επιρροής με στόχο το ξαναμοίρασμα της παγκόσμιας οικονομικής πίτας για να ξεπεράσουν την παγκόσμια καπιταλιστική κρίση που σοβεί τα τελευταία χρόνια.

Αυτή η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, σε συνδυασμό με την συγκέντρωση πολύ μεγάλων αντιμαχόμενων δυνάμεων στην περιοχή της Συρίας και το γεγονός ότι πλέον ονοματίζεται η Ρωσία και οι σύμμαχοί της  (Ιράν, Κίνα κλπ) ως βασικός αντίπαλος των Αμερικανών, ενισχύει τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης που θα επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τα κύματα των προσφύγων και ξεριζωμένων, για τους οποίους οι θύτες – κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί – χύνουν κροκοδείλια δάκρυα.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές των Αμερικανών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η χώρα μας αποτελεί βασικό ορμητήριο με τις βάσεις του θανάτου σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΝΑΤΟικών συμμάχων, που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με τα νέα επιθετικά σχέδια των Αμερικανών και των Δυτικών «συμμάχων» μας. Η κυβέρνηση αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας και τις άλλες βάσεις, παραδίδοντας το Αιγαίο στους στόλους τους  εμπλέκει τη χώρα και το λαό στα νέα πολεμικά σχέδιά τους, βάζοντας μας σε άμεσο κίνδυνο σε περίπτωση απάντησης του απέναντι ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου.

 Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα λαών όταν τα οικονομικά και τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα το επιτάσσουν. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές στην ιστορία.  Η Γιουγκοσλαβία, η Ουκρανία, η Λιβύη, η Μέση Ανατολή είναι αδιάψευστοι μάρτυρες.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να απαντήσει με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στις επεμβάσεις του , καθώς και στην πολιτική της κυβέρνησης και της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας που ευθυγραμμίζονται με τα σχέδια των Αμερικανών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτό το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχει χρέος να αγωνίζεται για την ειρήνη, για την αποτροπή του πολέμου και την αλληλοσφαγή των λαών, ενάντια σε κάθε πολεμικό τυχοδιωκτισμό, σε πολιτικές εξάρτησης και εθνικής υποτέλειας και για την ανάπτυξη πολιτικών και κινημάτων φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, στο πλάι των θυμάτων της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη μπορούν να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και του σάπιου πολιτικοοικονομικού καπιταλιστικού συστήματος  που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.

 

banner

Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ!

Έξω οι αμερικάνικες βάσεις!

Να μη γίνει, πάλι, η χώρα μας πολεμικό ορμητήριο των Αμερικανών!

Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα!

 

ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

 

 

 

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ  ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ         

Εύδηλος 17/04/2018

Θέμα:  «Οι Ισραηλινοί κατεδάφισαν το ¨ένα σχολείο για τη Γάζα¨ »

 

Τη νύχτα της Δευτέρας 9 Απρίλη 2018, οι Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής κατεδάφισαν το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi» στο Παλαιστινιακό χωριό Zanuta, νότια της Χεβρώνας, στα πλαίσια της συστηματικής πολιτικής του Ισραήλ κατά της παλαιστινιακής εκπαίδευσης.

Το Δημοτικό Σχολείο «Al-Tahadi»  χτίστηκε  με  τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τους χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα μέσα από την πρωτοβουλία «ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ», στην οποία συμμετείχε και το σωματείο μας. Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε το Μάρτη του 2018 και τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν λίγες μέρες αργότερα.

Την ίδια στιγμή ο ισραηλινός στρατός, με τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αλλά και την σκανδαλώδη ανοχή της ΕΕ, τις τελευταίες ημέρες έχει δολοφονήσει δεκάδες και έχει τραυματίσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα. Ανάμεσα στα άοπλα θύματα βρίσκεται ένας 16χρονος έφηβος κι ένας Παλαιστίνιος δημοσιογράφος που κάλυπτε τις ταραχές.

Οι διαδηλωτές απαιτούν να επιτραπεί στους παλαιστίνιους πρόσφυγες να επιστρέψουν στα εδάφη όπου κατοικούσαν παλαιότερα οι οικογένειές τους, αλλά πλέον κατέχονται στο Ισραήλ. Οι διαδηλώσεις άρχισαν την Παρασκευή 30 Μάρτη, θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή για να κορυφωθούν στις 15 Μαΐου, οπότε οι Παλαιστίνιοι γιορτάζουν τη Νάκμπα ή Καταστροφή, όπως αποκαλούν την μαζική εισβολή Εβραίων στην παλαιστινιακή γη το 1948, που οδήγησε σε δολοφονίες χιλιάδων Αράβων, την εκδίωξη από τη γη τους και την μετατροπή της ιστορικής Παλαιστίνης σε σιωνιστική αποικία. Μια κατοχή που διαρκεί μέχρι και σήμερα.

Καταγγέλλουμε  το συνεχιζόμενο έγκλημα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ, όπως και η διαχρονική στάση της ΕΕ, που εξισώνει τον θύτη με το θύμα, στρώνει το έδαφος για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Καταγγέλλουμε την καταστολή του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος. Η δίκαιη αντίδραση του Παλαιστινιακού λαού αντιμετωπίζεται με δολοφονίες διαδηλωτών, συλλήψεις και διωγμούς. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που παλεύουν με θάρρος ενάντια στη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμά τους να ζουν στη δική τους πατρίδα.

 

  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.
  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.
  • Να  ακυρωθούν οι πολιτικοστρατιωτικές συμφωνίες που έχουν υπογράψει διαχρονικά οι κυβερνήσεις με το Ισραήλ .
  • Άμεση αναγνώριση του κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967.

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Δάμαλος Χρήστος                                                                               Φαλιέρος Δημήτρης

Διαβάστε ακόμα

Ο ραδιοσταθμός της Ικαρίας με ζωντανό πρόγραμμαενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Editorial

απαραιτητα

©2023 ikariaki. All Right Reserved. Designed and Developed by Fekas Brothers & Digital Avenue